divendres, 16 de juny del 2017

Jornades sobre el Delta de La Tordera aquest dissabte 17/6/2017 L'Arrel

L'Arrel organitza unes jornades sobre el Delta de La Tordera aquest dissabte:

L'Arrel organitza unes jornades sobre el Delta de La Tordera aquest dissabte
Ona Malgrat 16/6/2017

El programa d'activitats de les Jornades del Delta de La Tordera, que ha organitzat l'entitat ecologista malgratenca l'Arrel, inclouran una excursió guiada al delta i al Museu Agrícola, tallers i un espectacle infantil, dues xerrades i una taula rodona, una Jam Session, una cercavila i una tabalada, i una exposició de fotografies, que es podrà visitar durant tot el dia. Les jornades tindran lloc aquest dissabte 17 de juny al Parc de Can Campassol.

L'Arrel ha organitzat aquestes jornades amb l'objectiu de donar a conèixer el Delta de La Tordera als ciutadans i ciutadanes. Pol Serra, coordinador i membre fundador de l'Arrel, ha destacat la necessitat de "conscienciar al poble que tenim un valor natural i patrimonial molt important que és el delta". "El tenim una mica oblidat i és bo que el poble el pugui conèixer més", ha afegit Serra. En aquest sentit, Serra considera que "és una feina que s'ha de fer dia a dia" i assegura que des de l'Arrel són optimistes, sobretot, després de la primera reunió de treball sobre el Delta de La Tordera, que va tenir lloc la setmana passada. Pol Serra diu que "va ser molt positiu poder-la fer perquè les agressions al delta s'han produït durant molts anys".
Les Jornades del Delta de La Tordera d'aquest dissabte començaran a les 9h amb una excursió guiada al delta. La sortida s'ha fixat al Parc de Can Campassol. La visita permetrà veure in situ "el mal que s'ha fet" i conèixer la biodiversitat de l'espai natural. L'excursió també inclou una parada al Museu Agrícola de l'Albert Turné. A la tarda, entre les 17h i les 19h, hi haurà tallers i un espectacle infantil a Can Campassol. Un dels plats forts serà les xerrades i la taula rodona, que començaran a les 18h sota el títol el Delta: naturalitzem o recuperem? En prendran part Rafael Sardà, del Centre d'Estudis Avançats de Blanes, membres de l'Observatori, de la Tourdera i de la Plataforma pel Litoral, Enric Badosa i Albert Turné.
Les activitats d'aquest dissabte acabaran amb una Jam Session i DJ's, una cercavila i una tabalada. A més, durant tot el dia es podrà visitar l'exposició de fotografies Com era el Delta? Com volem que sigui?