dilluns, 12 de juny de 2017

Incendi agrícola a Breda 11/6/2017

Incendi a , vist des de Fogars de la Selva.

El primer de la temporada a Breda, be bombers i ADF! 45' i fora!


8 vehs i 3 aeris en un foc agrícola a Breda. Incendi PERIMETRAT. Cap persona ferida.

Aeris s'han retirat de l'incendi agrícola Breda. Foc encerclat. Ara, 7 terrestres+3 unitats Breda, Arbúcies i Hostalric

El foc que cremava a Breda ja ha estat sofocat, gràcies als efectius de bombers i ADF que de seguida ho han contolat....

Avui a la tarda actuacio a l'incendi agrícola de Breda. Juntament amb

El primer amb adf Hostalric i cubes guilleries la resta adf's comarca preparades!!!


Unitats terrestres i aèries dels Bombers en l'extinció d'un foc agrícola a Breda
Nació digital 11/6/2017

Aquesta tarda hi han treballat vuit vehicles i tres aeris

Camp agrícola cremant a Breda | bombers

Vuit vehicles i tres aeris dels Bombers de la Generalitat i les ADF de Riells i Viabrea Breda, Hostalric i Arbúcies han estat treballant aquesta tarda en l'extinció d'un incendi agrícola que s'ha ocasionat en uns camps al camí de Can Sagristà.

Passades les vuit del vespre les unitats aèries s'han retirat una vegada el foc s'ha encerclat, però hores d'ara set unitats terrestres i les adf hi segueixen treballant remullant la zona.


Breda pateix el primer incendi agrícola de la temporada
Diari de Girona 11/6/2017

No hi ha hagut cap ferit i vuit vehicles terrestres i tres d'aeris han aconseguit perimetrar el foc originat al camí de Can Sagristà

Els Bombers de la Generalitat han extingit avui l'incendi agrícola a Breda que s'ha saldat sense cap persona ferida. Vuit vehicles terrestres i tres d'aeris han aconseguit perimetrar el foc que s'ha originat al camí de Can Sagristà. Llavors, els aeris s'han retirat i set dotacions terrestres i tres unitats d'ADF han seguit remullant l'incendi fins a tenir-lo controlat.

El foc ha coincidit amb les altes temperatures i amb la manca de precipitacions que han deixat els camps perillosament secs.


Més recursos i dotacions del per fer front als possibles incendis d’estiu

L’ADF de l’Alt Maresme té menys recursos que l’estiu passat per lluitar contra el foc
Ràdio Calella 8/6/2017


El Govern de la Generalitat ha anunciat un increment dels recursos i les dotacions per fer front a la campanya forestal d’aquest estiu, però a l’Alt Maresme diuen que els recursos han disminuit.

Els responsables dels departaments d’Interior i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han presentat un pla d’acció conjunt per a la prevenció i extinció d’incendis durant els mesos estivals. Des del departament d’Agricultura s’aprovarà la propera setmana el Pla Estratègic del Cos dels Agents Rurals, que preveu diferents línies d’actuació destinades a millorar l’organització, l’estructura i recursos d’aquest cos i incrementar la plantilla fins arribar a més de 820 efectius l’any 2025. Interior, per la seva banda, ha anunciat la  convocatòria de 300 noves places de Bombers per aquest any.

Però Dídac Rey, voluntari de l’ADF de l’Alt Maresme, ha comentat que els recursos per aquesta zona han baixat, i que enguany hi haurà problemes importants per la sequedat dels pins morts pel Tomicus

Audio Player

Dídac Rey també demana precaució a l’hora de tirar petards la revetlla de Sant Joan. El seu consell és clar. Com més lluny del bosc millor.

Audio Player

Des d’Interior de la Generalitat s’invertiran 16,2 milions en les despeses directament relacionades amb la Campanya Forestal.