dimecres, 28 de febrer del 2018

Sobre la Taula del Delta de la Tordera 27 i 28/2/2018

La Taula de treball del Delta de la Tordera espera tenir un estudi científic el mes de juny
Ràdio Pineda 28/2/2018


La taula de treball del delta del riu Tordera espera tenir a l'entorn del mes de juny els resultats d'un estudi científic preliminar sobre la situació d'aquest espai natural. El projecte va iniciar-se el juny de l'any passat i es troba encara en fase embrionària.

L'estudi ha de servir per redactar més endavant el Pla d'Actuació Integral de Recuperació del Delta i les platges de Blanes i Malgrat. Precisament, el fet que el delta es trobi en una situació limítrofa entre dues comarques i dues demarcacions diferents està fent complicat desencallar la posada en marxa de la protecció de la zona i la constitució efectiva de la mateixa taula.

La reunió d'aquest dimarts ha servit per avançar alguns passos més però també ha constatat els retards acumulats en el projecte de la taula de treball del delta del riu Tordera. Aquest curs fluvial acaba amb un petit delta entre els municipi de Malgrat de Mar i Blanes, fent de límit entre les demarcacions de Girona i Barcelona.

La seva ubicació geogràfica fa que els actors que hi hagin de ser presents siguin nombrosos. En total, hi ha quatre municipis implicats (els dos on hi ha el delta però també els de Tordera i Palafolls) a més d'administracions com el ministeri de Medi Ambient o l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), entitats ecologistes o empresaris entre d'altres.


Per mi que no quedi, si cal ho torno a dir... Continua l'errada de confondre Delta, Desembocadura i Punta...
15/11/2010


L’entitat L’Arrel inicia una nova campanya de sensibilització mediambiental a Malgrat
Ràdio Palafolls 27/2/2018


L’entitat ecologista l’Arrel ha posat en marxa durant aquest proper mig any una nova campanya de sensibilització mediambiental per donar a conèixer el Delta de la Tordera.

La campanya té per objectiu fer arribar el coneixement del Delta de la Tordera a la ciutadania malgratenca, ja que des de l’entitat es considera que no hi ha una manca de conscienciació sobre el Delta i el seu entorn.

La iniciativa, que comença aquest proper mes de març i s’ha d’allargar fins a l’agost, inclourà xerrades, exposicions fotogràfiques i rutes per la zona.

Pol Serra, un dels integrants de L’Arrel, ha explicat a aquesta emissora que la campanya es planteja a partir de 3 qüestions principals: què és el Delta, quin és l’impacte humà que hi ha i quines accions es poden dur a terme per millorar-lo.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
La campanya s’inicia la tarda del proper 17 de març amb el primer dels actes programats. Es tracta d’una xerrada sobre l’espai natural del Delta i la seva importància ecològica, i que es desenvoluparà a l’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar.

La campanya, tal i com ha explicat Serra, continuarà amb una exposició fotogràfica i un mural al municipi. Més endavant es duran a terme també altres activitats, com per exemple un “Clean up Day”, una jornada dedicada a la neteja de l’entorn, i el “Delta i Tordera Watch”, un projecte on cadascú s’ha d’encarregar de “vigilar” per la conservació d’una zona concreta del Delta, ja de car al mes d’agost, i que coincidrà amb la celebració de les segones Jornades del Delta de la Tordera.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
L’entitat ecologista L’Arrel es descriu com un col·lectiu de caire ecologista format per diverses persones de l’Alt Maresme que lluita per dos principals objectius. Per una banda el foment de l’educació mediambiental entre la ciutadania, i per l’altra esdevenir una plataforma de denúncia contra les activitats que suposen un risc pel medi ambient.


Adaptant-nos als fenòmens climàtics! Avui es manté el seminari del projecte ISACC TorDelta! @CREAF_ecologia@FBiodiversidad@CEABCSIC