dijous, 1 de març del 2018

Algunes notícies per llegir 28/2/2018-1/3/2018...

S’inicien les obres de restitució del sistema de tractament terciari tou a l’EDAR de Tordera
Departament de Territori i Sostenibilitat 28/2/2018


Doncs teniu una oportunitat d'or per retirar i eliminar els nius de cotorreta de pit gris del costat, espècie exòtica invasora, (cost 0) aprofitant els treballs amb la palmera 😜

Ajuntament de Malgrat de Mar 28/2/2018


El Servei d'Espais Verds de l'Ajuntament de Malgrat de Mar ha informat que aquest proper divendres tallarà la palmera de Can Campassol. Aquesta palmera, la darrera de les 17 de titularitat municipal de l'espècie canària que tenia Malgrat, es tallarà perquè està molt afectada pel morrut i podria suposar un problema de seguretat. La voluntat és substituir-la per algun arbre, encara per decidir.
El morrut de les palmeres (Rhynchophorus ferrugineus Olivier) és un coleòpter originari del sud-est asiàtic i de la Polinèsia que s´ha estès de forma continuada per altres zones de clima temperat. Aquest insecte produeix danys d´importància a diferents espècies de palmeres fins arribar a produir la seva mort. En concret, a la zona mediterrània el morrut afecta principalment a la palmera canària (Phoenix canariensis), la palmera més comú per aquestes contrades, i també a la datilera (Phoenix dactylifera). A Catalunya, la pràctica totalitat de les palmeres afectades fins al moment han estat palmeres canàries. 
El cap del Servei municipal d'Espais Verds, Carles Garcia, ha explicat que Malgrat tenia 17 palmeres canàries de titularitat municipal que han estat afectades al llarg dels temps pel morrut. La darrera que quedava és la de Can Campassol. 
Està previst retirar la palmera divendres i pot ser que els treballs s'allarguin fins dilluns.


Ràdio Tordera 1/3/2018


Descobrint Tordera en porta fins a les basses d’aigua de Cal Aulet, on en Carles Aulet ens explica per què es fan servir i ens parla de la gestió forestal de la finca.