dijous, 1 de març del 2018

Pineda de Mar continua perdent platja, temporal rere temporal, per mala gestió del seu litoral 1/3/2018


I que ningú s'enganyi... aquí el canvi climàtic, la pujada del mar o la manca de sediments de la Tordera no tenen res a veure. Són les excuses per continuar amagant la negligència.

Amb el darrer petit temporal de l'any passat ho vaig dir...

Pineda de Mar es quedarà sense platja d'aquí a no gaire temps per negligència de l'Ajuntament 11/12/2017

... aquell temporal va fer perdre alçada (volum de sorra) al tram de platja davant el Taurus de Pineda de Mar costa avall i també costa amunt per culpa de l'escullera nova que simplement trasllada i amplifica el problema costa avall i costa amunt per l'efecte rebot, i que al proper temporal petit, com el d'avui, l'onatge arribaria al carril bici i al passeig que MAI havia tingut problemes i a on mai havien arribat les onades... I el temporal fort no ha arribat encara!!! I arribarà!!!... i tot sense solucionar res al tram amb escullera...


I és que tot el que quedi per sota dels 3.1m sobre el nivell del mar - cota mínima dels sorrals consolidats i estables al Delta de la Tordera (Blanes-Calella) - ha de ser considerat una simple acumulació temporal de sorres entre temporals (per molta amplada que tingui) i qualsevol cosa que hi hagi (mobiliari urbà, carril bici, sauló, plantes, formigó... lo que sigui) a cota inferior o sense la protecció d'un tram a cota superior serà engolit per l'onatge del primer temporal important que hi hagi (no com el d'avui que ha estat petit a Pineda).

Fins que això no ho tinguin clar els que "gestionen" les platges, ja poden fer, dir, demanar o el que sigui... enganyen i confonen als vilatans (riuré molt quan algú demani més esculleres al nou tram).