divendres, 2 de març del 2018

Algunes notícies per llegir 1 i 2/3/2018...

La Confraria de Blanes va subhastar el mes de febrer peix i marisc per valor de 178.000 euros
Blanesaldia.com 1/3/2018


El passat mes de febrer la Confraria de Pescadors de Blanes va subhastar 146.383 quilos de peix i marisc, que en conjunt van aconseguir un valor total de 178.545 euros. Les captures més valuoses van ser la alatxa, el seitó i la sardina, que van totalitzar 115.260 euros, el 64,5% del total subhastat.

Aquestes van ser les 10 espècies de peix i marisc que van obtenir un major valor el passat mes de febrer:

Espècie                Quilos         Euros

Alatxa                  115.422        68.156
Seitó                       21.370       35.419
Sardina                    4.075        11.682
Llengueta                   548          8.777
Gamba                        214          7.486
Lluç palangre             391          6.714
Rap vermell                468          5.184
Dentol                         127          3.070
Sipia                            203          2.818
Polla                            109          2.726


Aj de Malgrat de Mar Hace 5 horas
La retirada de la palmera de Can Campassol, afectada pel morrut, s'ajorna fins la setmana vinent, perquè les màquines que ho havien de fer estan fent treballs per minimitzar els efectes del temporal marítim

Per unanimitat... Per entendre lo que passa a Tordera amb el medi natural😏
Ajuntament de Tordera   Hace 23 horas
El Ple aprova per unanimitat la modificació del PGMOU a Can Buscà Sud per facilitar l'ampliació i l'arribada de noves inversions industrials i econòmiques a

Aj de Malgrat de Mar Hace 8 horas
Primer pas per posar fil a l'agulla de l'àrea comercial d'Escultor Clarà +Info:

Entre les actuacions... "encauzamiento de la cabecera del Rec Viver para evitar inundaciones"...
L’Ajuntament demanarà una subvenció de 1.5 milions pel polígon industrial
Ràdio Palafolls 2/3/2018


El consistori està acabat d’ultimar la sol·licitud d’una quantiosa subvenció per tal de millorar la competitivitat del polígon d’en Puigvert de Palafolls.

En concret el consistori concorrerà a dues línies d’ajudes de la Diputació de Barcelona per tal de demanar entorn al milió i mig d’euros per tal de desenvolupar fins a 4 projectes de millora directe d’aquest polígon industrial, que és el més important del nostre municipi.

Segons el regidor d’urbanisme de Palafolls, Josep Rueda, Palafolls serà l’únic municipi que concorrerà a aquestes ajudes, cosa que li dóna possibilitat d’aconseguir  almenys una part d’aquest finançament demanat.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
Per tal de tenir més opcions per aconseguir aquests diners, es va encarregar a un despatx d’arquitectes la redacció d’un projecte de millora del polígon ajustant-se a les necessitats d’aquestes línies de subvencions.

Justament l’equip de redacció d’aquest projecte va explicar en l’últim ple municipal quins són els 4 grans projectes que es preveuen incorporar en aquest pla de millora del polígon industrial. A grans trets es vol fer arribar la fibra òptica a totes les empreses del sector, millorar enllumenat i la seva eficiència de tot l’àmbit industrial i la canalització de part del rec viver que provoca inundacions en episodis de pluja. L’actuació més important, però, serà l’obertura del nou vial que connectarà el polígon amb la rotonda de Mas Reixach a la N-II .

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
La Diputació de Barcelona participarà dels projectes amb una aportació d’entre el 50 i el 75% del cost total. La resta, l’haurà de posar l’Ajuntament de Palafolls. Justament la part municipal serà aquest vial d’entrada i sortida de camions del polígon. Un projecte que el consistori ja té tancat i que pagarà la multinacional Indidex, ja que el vial servirà, sobretot, per l’entrada i sortida de camions del seu parc logístic. D’aquesta manera, si finalment la Diputació de Barcelona atorga l’ajuda per fer tot el projecte, es podria desenvolupar les accions previstes sense cost per les arques municipals.

El termini de presentació de propostes acaba aquest mes i s’espera que al juny es puguin conèixer els beneficiaris  i les quanties previstes per aquestes les subvencions.