divendres, 2 de març del 2018

Sobre el temporal marítim d'ahir i el déjà vu d'avui 2/3/2018

Enric Sagristà Hace 4 horas
Ara que el està a l'ordre del dia podem llegir i veure nombroses notícies a premsa de desperfectes als passejos marítims....la meva pregunta és: Perquè ens estranya tant que es trenqui un estructura que ha estat construïda sobre la platja? (Vegeu fotos de )

Josep Lluís Pouy Hace 5 horas

Una gran bassa a la Plantera, a més de dotar a Blanes d'un Gran Parc Públic de Turisme Familiar, evitaria inundacions a les instal'lacions turístiques i zones urbanes adjacents i en la seva creació generaria suficient sorra per recuperar totes les platges del municipi sense draga

A Malgrat de Mar, Santa Susanna o Pineda de Mar igual. Pregunteu als seus representants públics per què neguen als seus vilatans de totes aquestes ventatges i què guanyen ells fent-ho igual de malament que fins ara 😏

A més a més, aquestes grans basses es poden fer servir per recarregar l'aqüífer sobreexplotat de la Tordera amb aigües tractades amb filtre verd... Guanyen agricultors, hotelers, campistes, pescadors, el riu, el Delta... Tothom, vaja... Que algú em digui 1 motiu per no fer-les😏


Un petit detall... Recupera la calma, els temporals són completament normals...

El temporal marítim ha remès a Blanes, que recupera la normalitat
Ajuntament de Blanes 2/3/2018

Des de les cinc del matí s’ha començat a netejar la sorra de dalt del tram del Passeig de Mar més afectat pel temporal de dijous, i també s’ha retirat l’aigua i sorra en altres punts

El temporal de llevant que va començar a afectar Blanes la matinada del passat dijous ha baixat d’intensitat durant les darreres hores, amb onades que durant aquesta matinada ja han començat a remetre. Això ha permès que a les cinc del matí d’avui divendres, després d’una inspecció ocular, s’hagin començat els primers treballs de retirada de sorra, terra i aigua, la major afectació registrada al llarg de tot l’episodi.

Excavadora netejant de sorra el Passeig Cortils i Vieta, 1a hora del matí
Aquest material s’està retirant del tram més afectat del Passeig Cortils i Vieta –al centre de Blanes-, així com al final del Carrer Vila de Madrid i a l’extrem sud del Passeig de S’Abanell, tots dos punts a la zona turística d’Els Pins. Segueixen treballant-hi efectius de Policia Local, Protecció Civil, Brigades Municipals i l’empresa de neteja municipal, Nora.


D’altra banda, també s’han tramès diversos avisos als departaments gestors de les respectives competències perquè restin amatents a d’altres possibles incidències derivades de l’acumulació de sorra que hi ha arran de platja. Una d’elles és que, si canvien les previsions meteorològiques i augmenta la possibilitat de precipitacions, caldria tenir netes i expedites les sortides de les rieres, ara parcialment taponades en general, o del tot tapades en alguns casos.


Tram final del Carrer Vila de Madrid, a tocar de la platja
Una altra precaució que s’ha tingut en compte és mantenir la barrera de sorra que es va acumular ahir amb l’ajuda d’una excavadora a la franja de platja de la zona més afectada del Passeig de Mar. Durant la jornada del dijous es va aixecar una doble barrera per contenir la força de les onades que arrossegaven aigua i sorra fins a la mateixa calçada per on circulen els vehicles. Aquest divendres s’ha tret la que hi havia damunt del passeig, però es manté la barrera construïda sobre la platja.


Tram final del Passeig de S'Abanell
Paral·lelament, els efectius de seguretat i emergència han hagut d’estar especialment amatents durant les primeres hores del matí per l’avís de fort vent que ha estat afectant el municipi durant la matinada. Les previsions són que remeti al migdia, però de moment ja s’han donat consells a diversos ciutadans perquè retiressin elements volàtils de terrasses i altres zones exteriors.



El temporal marítim torna a afectar a la platja i el camí de la Pomereda, a la zona dels càmpings. Tècnics de l' estan realitzant un informe d'avaluació dels danys.


El temporal de mar obliga a tallar el Passeig Marítim de Blanes i inunda la zona dels càmpings de Malgrat
Ràdio Palafolls 2/3/2018


Un cop més, els efectes d’un nou temporal marítim s’han fet notar a la costa catalana, aquest cop afectant principalment la Costa Brava.

En el cas del municipi veí de Blanes, les fortes onades han obligat a les autoritats municipals a tallar la circulació al Passeig Marítim del municipi.

Ahir a primera hora del matí el temporal de llevant ja va inundar d’aigua el passeig i va obligar també a habilitar el doble mur de sorra sobre el passeig per contenir les onades.

De fet, les onades van oscil·lar a les primeres hores del matí entre els 2 i els 3 metres d’alçada, i van arrossegar aigua i sorra en un tram del Passeig Cortils i Vieta, una acumulació que va acabar provocant la inundació de la confluència del passeig amb la Plaça Catalunya.

La Policia local, Protecció Civil i la Brigada municipal van treballar per poder reobrir el passeig, que s’havia tallat tant a vehicles com a vianants.

Una afectació que també han patit els comerços i restaurants que hi ha al passeig. Alguns dels establiments han patit petits desperfectes a causa de l’entrada d’aigua, que també ha inundat un dels carrers propers al passeig.

Blanes no és l’única població amb afectacions per les onades. La zona dels càmpings de Malgrat va tornar a patir amb el temporal de mar i es va tornar a inundar ahir.

Com també passa habitualment aquest dijous hi va haver afectacions a la circulació de trens de la línia R1 de Rodalies, per la proximitat de les onades a les vies al tram del baix Maresme.