dimarts, 24 de febrer del 2009

Algunes notícies més per llegir 24/2/09...

El Ministerio de Fomento diu ara que el TAV travessarà el Baix Montseny el 2010
L’Actualitat al Baix Montseny 24/2/09
.

El Ministerio de Fomento ha anunciat ara que té com a objectiu que a finals del 2010 el Tren d'Alta Velocitat (TAV) ja travessi el Baix Montseny en la seva connexió amb la Catalunya Nord.
Per aconseguir-ho, els trens de Madrid, Saragossa, Lleida i Tarragona es desviaran sense entrar a Barcelona i seguiran cap a Perpinyà. Tot i amb això, no està previst que el TAV arribi a Montpeller fins l'any 2020. La decisió s'ha pres per la lentitud en el procés de construcció de l'estació de la Sagrera de Barcelona.

Adif ja ha acabat el viaducte que travessa la riera de Santa Coloma i les vies de Rodalies de les línies 1 i 2 a l'estació de Maçanet-Massanes i ara es procedeix a instal·lar els rails i l'electrificació. Es tracta d'un pont de 727 metres amb 21 forats i 20 pilars.

La línia d'alta velocitat fins a la frontera francesa havia d'haver entrat en funcionament el 2004. Els retards acumulats en els anys de Govern a l'Estat espanyol del PP van fer inviable la data i es va assenyalar en el calendari el 2012 com a nova fita. Ara Fomento ha fet el nou anunci que pretén reduir l'entrada en funcionament dos anys més.


Nova tala d'arbres a Malgrat de Mar
Malgrat confidencial 24/2/09 (Vídeo)