dimecres, 25 de febrer del 2009

Algunes notícies més per llegir 25/2/09...

Foment es compromet a desdoblar la via del tren entre Arenys de Mar i Blanes
Malgrat confidencial 25/2/09

Finalment, avui dimecres s’ha sabut en què s’invertiran els 4.000 milions d’euros anunciats pel Ministeri de Foment per millorar la xarxa ferroviària de Rodalies Renfe.

La intenció del Ministeri és la de desdoblar un total de 80 quilòmetres de la línia Barcelona-Vic: el tram entre Montcada Bifurcació i Vic i el tram entre Arenys de Mar i Blanes.

Si s’arriba a materialitzar el compromís del govern espanyol, la duplicació de les vies en aquests trams permetrà augmentar la freqüència de pas dels trens i reduir el temps d’espera a les estacions. Dues de les coses més demandades per part dels usuaris del servei.

vídeo relacionat aquí

Esquerra Calella s'oposa al desdoblament de l'actual línia de tren entre Arenys de Mar i Blanes
Diari Maresme 24/2/09

La secció local d'Esquerra Calella s'oposa al pla de Rodalies de Barcelona per al període 2008-2015, aprovat divendres passat pel Govern espanyol, i que preveu el desdoblament de la línia de tren entre Arenys de Mar i Blanes en la seva actual ubicació.

Impacte paisatgístic i urbanístic

Esquerra Calella ha manifestat en un comunicat que s'oposa a la construcció d'una nova via ferroviària paral·lela a l'actual, a la ciutat, en la seva mateixa ubicació. Per als republicans les inversions "urgents" que han de millorar la connexió ferroviària amb Girona, la capacitat dels trens i les freqüències amb Barcelona, així com el manteniment general de les infraestructures ferroviàries de la línia del Maresme, "han de venir de la mà d'un projecte que no provoqui un impacte paisatgístic i urbanístic irreversible per Calella, com succeiria si s'executés el desdoblament de la via seguint la ubicació que té actualment", afegeixen.

Soterrament o trasllat

Per aquest motiu, Esquerra demanarà al Govern espanyol, i concretament al Ministerio de Fomento, que estudiï la viabilitat de projectes alternatius com ara el soterrament de les vies entre Sant Pol i Blanes o bé el trasllat de la via que, en el cas de Calella, transcorre paral·lela al Passeig de Manel Puigvert.


Els veïns de Ciutat Jardí ja poden demanar connectar-se a la xarxa de clavegueram
Ràdio Palafolls 25/2/09

Després de mesos de construcció, l’Agència Catalana de l’Aigua, l’ACA, ha confirmat a aquesta emissora que la depuradora de St Genís i Ciutat Jardí, ja està finalitzada i que després del període de proves, per constatar el bon funcionament de la instal.lació, ara ja es pot sol.licitar la connexió a la xarxa de sanejament a Sorea, la gestora de les canonades, que ha de donar servei als veïns d’aquesta part del municipi.

El president de l’entitat de conservació de Ciutat Jardí, José Carmona, explica que ja hi ha veïns que han sol·licitat la connexió, dels quals alguns ja gaudeixen d’aquesta instal·lació.

La nova depuradora, que té un caràcter provisional i que ha estat finançada per l’ACA, ha entrat en funcionament a principis d’aquest mes de febrer i tractarà les aigües brutes de la urbanització i les evocarà a la riera de St. Genís que passa per Malgrat fins arribar al mar.

La construcció i posada en marxa de la depuradora ha enderrarit l’entrada en funcionament dels més de 20 km de noves clavegueres, que es van acabar a finals de l’any passat, però que paral·lelament es va haver de solucionar on anirien a parar les aigües brutes. Finalment, davant la impossibilitat de connectar la xarxa de Ciutat Jardí amb la xarxa de sanejament general, l’ACA es va comprometre a construir una depuradora provisional, situada prop de l’entrada a St. Genís, a peu de la N2.

Aquests proper diumenge, dia 1 de març, hi haurà assemblea de veïns al teatre municipal de PLF. A l’assemblea a banda de parlar-se de l’estat actual de la depuradora i les clavegueres, també es parlarà de les comptes de la urbanització, com explica el mateix Carmona.

En l’última assemblea els comptes de l’entitat de conservació no van ser aprovades per un estret marge de vots, en una més que agitada i tensa assemblea de veïns que va ratificar la junta actual. Després d’aquella assemblea hi ha hagut fins i tot demandes i denuncies a la urbanització, pel que es preveu que sigui de nou una tensa assemblea.