dimecres, 25 de febrer del 2009

Sobre la consulta popular sobre l'ARE de Tordera, 25/2/09...

EL PARTIT POPULAR DE TORDERA ES POSICIONA PEL NO EN LA CONSULTA SOBRE L’ARE DE SANT PERE.
Ràdio Tordera 25/2/09

En una edició especial del butlletí online Infopoular el Partit Popular de Tordera, exposa els motius pels quals es posiciona pel NO en la consulta sobre l’ARE de Sant Pere del proper 1 de març. Els populars consideren que amb la construcció d’aquesta ARE, Tordera deixa passar una oportunitat econòmica més. La construcció de la mateixa, comportarà un excés de pisos buits, i no donarà dinamisme a la zona, contribuint a fer de Tordera un poble dormitori.

El PP de Tordera, considera que no es dota de prou zona comercial i d’equipaments, i per tant, no donarà suport a la construcció desmesurada i que no s’ajusta a les necessitats de Tordera que suposa l’ARE. Escoltem Xavier Martin.

El partit popular creu que des de l’Ajuntament no s’ha fet bé la feina, pressionant a la Generalitat per fer-hi una zona atractiva. A més, la Generalitat no té en compte les necessitats ni la voluntat de la població.

En la revista online, es desgranen més motius sobre el NO de la secció local del PP a l’ARE, que es resumeixen principalment, en una falta de capacitat i iniciativa de la Generalitat a fer una zona atractiva, en comptes de construir una zona de forma artificial que no respon als interessos de Tordera.

LA GENERALITAT RECORDA EN UN ACTE A TORDERA QUE LA CONSULTA POPULAR PER L’ARE A SANT PERE NO ÉS VINCULANT I QUE S’HAURÀ DE VALORAR LA PARTICIPACIÓ EN LA VOTACIÓ.
Ràdio Tordera 25/2/09

L’ajuntament de Tordera va organitzar ahir un acte informatiu sobre l’àrea residencial estratègica a Sant Pere. A la trobada, hi va participar el director d’actuacions urbanístiques concertades de l’Incasol de la generalitat, Ramon Forcada, que va exposar entre els assistents tota l’informació relativa a l’àrea residencial que es proposa fer a Tordera. L’escoltem en declaracions a Ràdio Tordera.

Ramon Forcada va recordar que la consulta popular, que es celebrarà diumenge 1 de març, no serà vinculant i que s’haurà de tenir en compte la participació en la votació, per decidir el futur de l’ARE de Sant Pere.

L’acte informatiu es va celebrar al local de l’associació de veïns de Sant Pere, davant una bona presència de públic.

D’altra Banda, avui Ràdio Tordera organitza avui una tertúlia oberta al públic per parlar sobre l’ARE de Sant Pere. L’acte consistirà en una exposició de 30 minuts per part dels partits polítics i ha continuació torn obert de preguntes per els oients de Ràdio Tordera i públic assistent. La tertúlia serà avui, a les 8 del vespre, a la biblioteca municipal i serà retransmesa en directe per la ràdio.

CONSULTA POPULAR, ARE A SANT PERE?
Grup Municipal CIU Tordera

Quan la Generalitat va plantejar la possibilitat que Tordera comptés amb una Àrea Residencial Estratègica, el govern municipal ho va considerar com un fet positiu i necessari per al municipi i sobretot, per al veïnat de Sant Pere. Entenem que la proposta que ens va fer la Generalitat permetia donar més possibilitats a aquest barri torderenc, ordenant-lo definitivament, dotant-lo de més espais verds i nous equipaments i donant sortida a la demanda de vivenda protegida que existeix al nostre municipi.

Davant el diàleg generat al voltant d'aquest assumpte, des del govern municipal ENS POSEM AL COSTAT DELS CIUTADANS, ESCOLTANT LA SEVA VEU, per això acceptem aquesta consulta i per tant, L'OPINIÓ DECIDIDA, FORMADA I OBJECTIVA DE LES TORDERENQUES I TORDERENCS.

Amb l'objectiu que conegueu els motius pels quals des del govern muncipal vam acceptar la proposta de la Generalitat i els considereu, a l'hora de participar en la consulta, podeu consultar el següent document:

http://www.ciu.cat/media/32028.pdf

Volem que els veïns de Tordera coneguin les propostes i decideixin lliurement, de cap manera demanem als ciutadans altres valoracions.

Afegit... Carta de l’alcalde que acompanya aquest butlletí repartit per les llars de Tordera però que no s’ha inclòs a aquest post...