divendres, 23 de desembre del 2016

L'allargament de la C-32 fins a Lloret, a licitació per 52 milions 23/12/2016 El Punt Avui

L'allargament de la C-32 fins a Lloret, a licitació per 52 milions
El Punt Avui 23/12/2016

Els treballs començaran a Tordera i duraran 26 mesos

Els detractors de l'autopista fan una postal de Nadal i hi desitgen la suspensió de les obres

Una imatge de la postal d'Aturem la C-32. S'hi veu Sant Pere del Bosc des de Blanes i en direcció a Lloret Foto: CEDIDA.

J. FERRER - LLORET DE MAR
La Generalitat ha posat a licitació l'allargament de l'autopista C-32 fins a Lloret de Mar per 52.163.386,20 euros (preu sense IVA). L'anunci, publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), preveu que els treballs comencin a Tordera, a la GI-600, on s'acaba la C-32, a tocar de la carretera de Blanes. Les obres duraran dos anys i dos mesos.

Per aspirar a la construcció del projecte final del tram Tordera-Blanes-Lloret de la C-32, les empreses interessades tenen de termini fins al dilluns 23 de gener al migdia. L'obertura de pliques es farà una setmana més tard, el dilluns 30. El cost de l'obra anirà a càrrec de l'empresa Abertis.

La carretera, de 6,5 quilòmetres, estarà formada per tres carrils, dos de pujada i un de baixada, amb els sentits de circulació separats per una mitjana. En algun tram, hi haurà dos carrils.

D'altra banda, els opositors a l'obra, aplegats a la Plataforma Aturem la C-32, estan esperant si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) admet a tràmit el seu recurs i suspèn cautelarment el començament de les obres.

Tot esperant el TSJC, els detractors de la C-32 repartiran demà i diumenge 10.000 postals de Nadal a Lloret i 10.000 més a Blanes en què deixen clars quins són els seus desitjos. En un costat de la postal conviden a “visitar els boscos que trinxaria la C-32 si no s'atura el projecte”. A l'altra, Aturem la C-32 expressa cinc desitjos, incloent-hi que els polítics “no impulsin autopistes que no resoldran els problemes de mobilitat Blanes-Lloret, en detriment de la millora de les carreteres existents”.

LA XIFRA

6,5 quilòmetres de longitud fa el tram allargat de la C-32 Tordera-Blanes-Lloret. Abertis assumirà el cost de les obres.