dimarts, 20 de desembre de 2016

Les noves dunes de la Platja de la Pomereda (Malgrat de Mar) passen la seva primera prova de foc 20/12/2016


Podeu veure també...

Les noves dunes de la Platja de la Pomereda (Malgrat de Mar) també passen la seva segona prova de foc 21/1/2017
....................................

Les noves dunes de la platja de la Pomereda (davant dels càmpings de Malgrat de Mar) han passat, i amb molt bona nota, la seva primera prova de foc.

Tot i que s'han fet malbé algunes tanques, l'onatge no ha pogut saltar-les i s'ha retingut la sorra (i brossa), les plantes han ajudat sense patir danys aparents, i l'embat de les onades no s'han traslladat a l'interior.

D'aquí a quatre dies quan passi el temporal i es comenci a acumular sorra de manera natural, les platges tornaran a ser útils per al bany i atractives visualment. I no parlem si també es reparen els petits desperfectes (res si ho comparem amb quan no hi eren les dunes).

video

Aquí es pot veure fins a on han arribat alguns elements de fusta arrossegats per les onades que no han pogut passar-les...


I la zona interior, a diferència d'altres temporals similars, no han patit ni desperfectes ni inundacions...


Tansols pels passos i accessos a la platja ha pogut passar l'aigua de l'onatge...


Tot el contrari que al tram sense dunes...

video

No crec que sigui excessiu dir que han fet la seva feina contra el temporal i que caldria estendre (i mantenir en condicions) la iniciativa a la resta de trams que, temporal rere temporal, pateixen desperfectes a les instal·lacions turístiques i urbanes litorals del delta... o potser és massa demanar ;)