dimarts, 20 de desembre del 2016

Les noves dunes de la Platja de la Pomereda (Malgrat de Mar) passen la seva primera prova de foc 20/12/2016


Podeu veure també...

Les noves dunes de la Platja de la Pomereda (Malgrat de Mar) també passen la seva segona prova de foc 21/1/2017
....................................

Les noves dunes de la platja de la Pomereda (davant dels càmpings de Malgrat de Mar) han passat, i amb molt bona nota, la seva primera prova de foc.

Tot i que s'han fet malbé algunes tanques, l'onatge no ha pogut saltar-les i s'ha retingut la sorra (i brossa), les plantes han ajudat sense patir danys aparents, i l'embat de les onades no s'han traslladat a l'interior.

D'aquí a quatre dies quan passi el temporal i es comenci a acumular sorra de manera natural, les platges tornaran a ser útils per al bany i atractives visualment. I no parlem si també es reparen els petits desperfectes (res si ho comparem amb quan no hi eren les dunes).


Aquí es pot veure fins a on han arribat alguns elements de fusta arrossegats per les onades que no han pogut passar-les...


I la zona interior, a diferència d'altres temporals similars, no han patit ni desperfectes ni inundacions...


Tansols pels passos i accessos a la platja ha pogut passar l'aigua de l'onatge...


Tot el contrari que al tram sense dunes...


No crec que sigui excessiu dir que han fet la seva feina contra el temporal i que caldria estendre (i mantenir en condicions) la iniciativa a la resta de trams que, temporal rere temporal, pateixen desperfectes a les instal·lacions turístiques i urbanes litorals del delta... o potser és massa demanar ;)