dissabte, 15 d’abril del 2017

Més sobre el desgavell de la costa 14 i 15/4/2017

El primer pas cap a l'artificialitzacio de la desembocadura de la Tordera, la velocitat de l'erosió no deixa moltes opciones...

Construyen en Malgrat un rompeolas en la zona de los cámpings
Blanesaldia.com 13/4/2017

Si la comunidad de la Tordera decide restaurar la desembocadura del río costas aceptó retirar la escollera de protección que se ha colocado.

Que la comunitat de la conegui les propostes de restauració. Toca posar-se d'acord i fer front comú perquè s'acabi retirant.

Molt bé però continuo preguntant què entenem per "recuperació" o per "restauració"... Quina proposta hi ha o hi haurà sobre la taula?


Els canetencs estrenen les millores fetes al passeig marítim
El Punt Avui 15/4/2017

El tram del passeig marítim de Canet a la platja del Cavaió que ha estat adequat i enllestit fa pocs dies Foto: T.M.

TERESA MÁRQUEZ - CANET DE MAR
Coincidint de ple amb Setmana Santa, Canet ha enllestit les obres d'adequació del passeig marítim de la platja del Cavaió fins a Arenys de Mar. Els veïns que hi passegen habitualment han pogut comprovar els canvis a la via, on s'ha instal·lat finalment il·luminació i nou mobiliari urbà, i s'ha diferenciat un espai perquè hi puguin circular les bicicletes.

Les obres, amb un pressupost de 95.000 euros, corresponen a un dels quatre projectes participatius que va triar la ciutadania l'any passat i que s'havia d'executar abans del desembre. Tot i això, tal com va explicar al seu moment el regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet (ERC), entrebancs administratius tant amb la Generalitat com amb l'Estat, l'ACA i Adif han obligat a anar allargant el temps d'execució. Finalment, però, la millora del tram ja és una realitat, malgrat que ja s'ha hagut de lamentar un primer acte d'incivisme contra les cordes que separen el carril bici, que van ser tallades.

D'altra banda, l'Ajuntament també ha negociat amb Adif perquè instal·li tanques de protecció en aquesta part del passeig, ja que la via queda al mateix nivell que el camí.