dijous, 13 d’abril de 2017

Sobre el desgavell de la costa 13/4/2017... Quan lo que realment importa són el passeig marítim i els equipaments, no la platja...

Colocación de escollera


L'esvoranc del passeig de S'Abanell de Blanes estarà reparat al maig
Diari de Girona 13/4/2017

El tram es va enfonsar a mitjans de febrer, quan una màquina netejadora de sis tones hi estava treballant


Les obres de reparació de l'esvoranc del passeig de S'Abanell de Blanes podrien estar enllestides el proper mes de maig. Segons va informar ahir l'Ajuntament, així ho ha comunicat l'administració que se'n farà càrrec, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, després de fer una visita dimarts passat a la zona afectada. Aquest tram del passeig es va enfonsar el passat 14 de febrer, quan una màquina de l'empresa de neteja municipal, Nora, hi estava treballant per retirar la sorra del darrer temporal.

Segons el consistori blanenc, les previsions són que les primeres accions prèvies a les obres –la realització d'unes cates– comencin després de les vacances de Setmana Santa. Posteriorment, un cop s'hagi determinat l'estat en què es troba el subsòl i que es pugui descartar que hi hagi més superfície afectada, començaran els treballs de reparació, que consistiran en: treure el paviment que va caure, netejar el forat que es va formar en enfonsar-se, tornar a omplir l'espai amb formigó en massa, i realitzar un nou paviment de formigó.

També s'estudiarà la possibilitat d'aportar més rocalla a la part de la platja exterior que dona al tram afectat, per donar més consistència i protegir aquest espai del passeig de S'Abanell.

De la mateixa manera que les tasques de retirada de la maquinària es van fer a distància, en precaució que no pogués cedir més superfície del passeig i s'enfonsés, les actuacions que s'han de fer ara també es realitzaran des del càmping Bella Terra. Els camions i vehicles necessaris per a l'actuació –que s'espera que s'allargui entre dues i tres setmanes com a màxim– entraran pel càmping per un accés secundari, mentre els operaris treballaran a peu d'obra.


Canviar els bancs del passeig de Lloret costa 71.900 euros
El Punt Avui 13/4/2017

El regidor de Medi Ambient critica Costes de l'Estat perquè no ha assignat diners a Lloret, i considera que s'ha fet un repartiment “capritxós i sense cap mena de concurrència pública”

En els punts on els bancs van trencar-se del tot pel temporal, l'Ajuntament ha fet posar barreres de formigó per seguretat, com les que es veuen a la imatge. Foto: JOAN SABATER.

NURI FORNS - LLORET DE MAR/ BLANES
L'Ajuntament de Lloret de Mar invertirà 71.900 euros a canviar els bancs del passeig malmesos pel temporal del 21 i 22 de gener i posar-ne de nous en alguns trams, en què el temporal els va trencar del tot. Segons va explicar el regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, ja hi havia previsió de canviar-ne alguns que estaven en mal estat, però amb el temporal se'n van trencar una desena, i amb aquests diners s'arranjaran els que estan fets malbé i se substituiran els més danyats. Amb tot, Orobitg va criticar que no han tingut cap ajut del departament de Costes de l'Estat, que depèn del Ministeri d'Agricultura i Pesca. De fet, de les tres poblacions del litoral selvatà, tant Blanes com Tossa sí que rebran ajuts, però en canvi, Lloret n'ha quedat fora. “Vam fer arribar el llistat de danys i la valoració, que gairebé pujava a 90.000 euros, però diuen que ja han fet el repartiment i no hi ha més partida”, va dir Orobitg. El regidor no entén els criteris que ha seguit Costes, i de fet denuncia que ni tan sols els han explicat. “S'ha fet un repartiment de manera capritxosa, segons a qui han donat diners i segons a qui no, sense cap mena de concurrència pública. No nego el dret dels altres a rebre res, però que nosaltres no tinguem res no s'entén”, va afegir. Els bancs tenen la doble funció de barana delimitadora del passeig amb la platja, i els serveis tècnics municipals ja han redactat les bases per substituir-los.

El forat de Blanes

Per altra banda, les obres de reparació de l'esvoranc del tram final del Passeig de S'Abanell de Blanes podrien estar enllestides el maig. Dimarts es va fer una visita al tram del passeig que es va enfonsar ara fa dos mesos, quan una màquina de l'empresa de neteja municipal estava treballant-hi per retirar la sorra del temporal. Primer caldrà valorar l'estat del subsòl, cosa que es farà passades les festes, i posteriorment començaran els treballs de reparació. Les obres van a càrrec de la Generalitat.

LA FRASE

Vam fer arribar el llistat de danys i la valoració, però diuen que ja han fet el repartiment i no hi ha més partida
Jordi Orobitg


Finalitza la reparació del passeig marítim
El Punt Avui 13/4/2017

EPA
L'Estat ja ha acabat la reparació del passeig marítim del Masnou. Els treballs han consistit a donar estabilitat a un tram. Les obres van començar el dia 3 d'abril passat, entre el club Ocata Vent i fins a tocar del terme municipal de Premià.


El Punt Avui 12/4/2017


TAEMPUS
Costes de Tarragona ha fet aquesta setmana l'aportació anual de 4.000 m³ de sorra a les platges de Calafell. La mesura s'aplica des de fa una dècada, quan es va remodelar el port de Segur de Calafell. La sorra no pot seguir la dinàmica de corrents litorals perquè queda frenada i ha de ser transportada amb camions.


Ràdio Calella 12/4/2017


ICV, ERC i la CUP emprendran accions davant “l’opacitat” del Govern Municipal de Calella en relació al projecte de renovació de les guinguetes de platja. Tal i com va anunciar la setmana passada el portaveu ecosocialista Sebastián Tejada, que va donar una setmana de marge perquè se’ls facilités la informació demanada el 18 de gener, els partits d’esquerres de l’oposició a l’Ajuntament de Calella faran un pas endavant portant el cas al Síndic de Greuges o a l’organisme independent que gestiona reclamacions d’informació no ateses per part de l’administració pública.

Ho confirmava Tejada aquest dimarts a l’Info Migdia de Ràdio Calella Televisió, vuit dies després d’haver donat un ultimàtum al Govern Municipal del PDeCAT i el PSC.

“Vinc de l’ajuntament i a la meva guixeta no hi ha res. Tal i com vaig anunciar en nom dels grups que vam presentar la instància, ERC, la CUP i ICV, recorrerem a instàncies superiors. Podem anar a la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat o al Síndic, que no són incompatibles entre ells. En les pròximes hores ho decidirem”, va anunciar.


Tejada considera plenament justificada la decisió del bloc d’esquerres de l’oposició a l’Ajuntament de Calella pel silenci que han tingut per resposta de part de l’executiu de Montserrat Candini. Deia que estan cansats de reclamar una informació que estan obligats a facilitar a la resta de partits municipals. “L’equip de Govern s’ha saltat les normes pròpies, el ROM, que dona un termini d’entre 4 i 6 dies de resposta, o si la documentació és complicada 15 dies. Els hem ultrapassat en els dos casos, i tampoc han complert el termini per comunicar que es tenen dificultats o que es denega la informació”, concretava el regidor d’ICV.

En la sessió plenària del mes d’abril, i en formular novament la petició d’informació, el tinent d’Alcaldia de Serveis Públics va assegurar que s’havia entregat “tota la documentació que es té” i que el que falta “o no es té o s’està confeccionant”.
Una resposta que no ha convençut a ICV, ERC i la CUP, que insisteixen que l’informe tècnic que s’està reclamant ha de constar obligatòriament en l’expedient del projecte de construcció de les guinguetes. En aquest sentit, Tejada recordava que el procés es va desenvolupar de forma precipitada i inclomplint els cronogrames.

“El procés d’acceptació de l’obra acabada per part de l’Ajuntament es va fer cinc o sis mesos després que entréssin en funcionament. Volem assegurar que el procés de construcció es va fer complint les garanties que exigeix el plec de condicions ja que l’Ajuntament en serà el propietari durant un parell de dècades”, va concloure en declaracions a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.


Les quatre guinguetes de platja es van obrir l’estiu passat, pels volts de Sant Joan. Aquest ha estat un dels projectes polítics més controvertits de l’actual mandat, davant el qual el PP de Calella s’hi ha referit dubtant de la legalitat del procés realitzat. No obstant això, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va ratificar-ne la legalitat “tant des del punt de vista formal com material”.
A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista al regidor-portaveu d’ICV a l’Ajuntament de Calella, Sebastián Tejada.

Pel moment, el Govern Municipal de l’Ajuntament de Calella ha declinat fer declaracions al respecte.


Treballant a la platja de les barques de Sant Pol de Mar


I és que la platja, quan torna la calma meteorològica, recupera per sí sola la normalitat...

La bonança meteo d'avui es deixa sentir amb una mica de gent a la platja de S'intueix al fons