dissabte, 15 d’abril del 2017

Sobre la legalització dels càmpings de Blanes 15/4/2017

Sense cap mena de difusió pública (m'ha arribat de rebot gràcies a una persona) l'Ajuntament prepara un acte aquest proper dijous 20/4/2017 per autoavalar-se la legalització de l'ocupació irregular de terrenys agrícoles inundables del Delta de la Tordera per part dels càmpings amb frases com... "s'ha apostat pel punt 3; ja en l'avenç del POUM es van plantejar dues alternatives i tant en una com en l'altra es reflectia com a objectius la delimitació dels àmbits inundables i la regularització dels càmpings"... recomano llegir el text complert...


Bon dia,

En les conclusions de les sessions participatives de la revisió del POUM (Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal) es diu literalment sobre els càmpings:

"Cal potenciar el turisme,  ja que és un motor econòmic important pel municipi. En aquests moments el turisme del municipi es basa principalment en els càmpings, tot i això, hi ha diversitat d’opinions sobre què fer amb aquests elements:
1.- Cal potenciar-los.
2.- Cal reduir els càmpings, recuperant la zona que ocupen com a zona agrícola.
3.- Cal revisar la normativa dels càmpings (consum de sòl).  
4.-Facilitar la transformació de càmpings en hotels (amb espais lliures grans, piscina...)"

Donat que els punts 1 i 2 són antagònics i que el 4 suposa un canvi de model, s'ha apostat pel punt 3; ja en l'avenç del POUM es van plantejar dues alternatives i tant en una com en l'altra es reflectia com a objectius la delimitació dels àmbits inundables i la regularització dels càmpings. Entenem que dintre del model 3 són possibles múltiples interpretacions i opinions, regulacions més àmplies o més restrictives.

 La idea d'aquest debat està encaminada a transmetre informació i generar opinió, el més contrastada possible, dintre d'aquest model 3.

 Us adjuntem la informació sobre el debat així com el cartell, tot desitjant que podem comptar amb la vostra presència.



Salutacions cordials,

Gabinet d'Alcaldia de l'Ajuntament de Blanes