dimecres, 22 de febrer del 2017

Algunes notícies per llegir 21 i 22/2/2017...

L’ACA inspeccionarà el Torrent de les Basses amb tècnics municipals
Ràdio Calella 21/2/2017

Torrent de les Basses, Calella

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) posposa fins a finals d’aquesta setmana la visita d’inspecció a la zona del Torrent de les Basses de Calella on es va fer l’abocament de runa reciclada per consolidar el ferm de l’aparcament del Far. Es farà conjuntament amb tècnics de l’Ajuntament.

L ‘ACA ha informat que de moment no ha obert cap expedient informatiu sobre el cas denunciat pel portaveu d’ICV, Sebastián Tejada. Es farà en funció de si l’abocament afecta la llera del torrent i si s’han de prendre accions correctores.

En l’escrit de denúncia presentat a principis de mes, el portaveu del partit ecosocialista posava l’accent en què la intervenció hauria d’haver comptat amb l’autorització de l’ACA.


Lloret preveu obrir el tram del camí de ronda fins a Fenals abans del 2019
Diari de Girona 22/2/2017

L'Ajuntament diu que segueix dialogant amb els propietaris de Can Juncadella per trobar una solució al conflicte existent

L'equip de govern de Lloret de Mar (PSC, CiU i ERC) vol tenir obert el tram del camí de ronda que va fins a Fenals, abans que acabi aquesta legislatura. Així ho va avançar el regidor de promoció econòmica, Jordi Orobitg (ERC) durant la presentació del Pla d'Accions de Lloret Turisme 2017 que es va fer dilluns passat a la casa indiana de Can Font. Segons va explicar Orobitg, estava previst que aquesta obertura es pogués fer abans. «Se'ns exigeix una actualització de l'avaluació ambiental del projecte i això ens ho retardarà tot» va precisar el regidor lloretenc qui va subratllar que a més, s'han d'expropiar terrenys de dues finques privades per on passa aquest tram del camí, un procés que suposarà indemnitzacions per una quantitat inferior als 100.000 euros. «La nostra prioritat és el camí de Lloret a Fenals perquè creiem que és el que tindrà més acceptació per part dels visitants» va valorar l'alcalde, Jaume Dulsat (CiU).

D'altra banda, Orobitg també va avançar que en breu, es licitarà la redacció del projecte del tram de Cala gran que va fins a Canyelles i del que ja disposen d'un avantprojecte. «Creiem que serà una despesa gran. De fet l'avantprojecte ja xifra el cost de les obres en uns 3 milions d'euros» va dir l'edil de promoció econòmica, qui va destacar que l'objectiu és tenir a punt el projecte a finals de legislatura.

Solució per a Can Juncadella

Respecte al tram del camí de ronda que passa per Can Juncadella, una finca privada vinculada al cercle familiar del president de la república del Kazakhstan, Orobitg va explicar que tot i que la porta està oberta, els propietaris «intenten desanimar» a les persones que hi arriben. «Estem avaluant quina és la millor solució a adoptar, perquè tenim molta informació que convida als visitants a entrar-hi i després resulta que no et deixen avançar» va subratllar l'edil qui va afegir que la solució al conflicte «passa per dialogar» però que si no és possible, es farà valdre la resolució judicial que va obligar a la propietat -la mercantil Flinder Data SA- a reobrir la porta que tancava l'accés al camí des del 2009.

Sobre la futura obertura completa d'aquest tram del camí de ronda que va fins a cala Morisca, Orobitg va avançar que «tècnicament no es pot obrir perquè no compleix» les condicions de seguretat. «Estem valorant si fer una tasca unilateral per redissenyar el traçat del camí i trobar els fons per executar-lo o seguir dialogant amb la propietat per trobar una solució, però sempre amb la porta oberta», va afegir el regidor.


Hoy hemos hecho controles por entornos naturales. En alguno de ellos hemos encontrados


Ala!!!!... Gossos deslligats a les platges!!!!... l'animalisme malmetent els espais naturals i tota possibilitat de vida animal "autòctona"!!!!...

Neix ADPA, l’Associació pels Drets dels Peluts d’Arenys de Mar
Ràdio Arenys 21/2/2017


És el nom triat pel col·lectiu de persones que passeja gossos i que es va mobilitzar la setmana passada amb l’objectiu de defensar que els animals puguin anar lliures per la platja. 

L’objectiu és que el col·lectiu tingui una entitat reconeguda per a tothom amb l’objectiu de tenir contacte amb l’Ajuntament i representar aquelles persones que pensen el mateix. A hores d’ara, ja són un bon gruix de persones que han decidit unir-se a l’associació i estan acabant de redactar els estatuts. També han fet una crida a les persones que volen formar part de la junta i la idea és portar a inscripció la nova associació en els propers dies.

El portaveu, Sergi Salmerón, reconeix que després de la concentració de la setmana passada van adonar-se que feia falta que els representants polítics tinguessin un ‘ens’ amb qui dirigir-se. L’objectiu de l’associació és aconseguir el benestar dels animals d’Arenys així com poder tenir veu en qualsevol modificació de l’ordenança.


I com no!!!!... beatificant als qui en nom de l'animalisme exterminen la fauna local!!!!...

Més de 20.000 signatures demanen posar ‘José Luís Pardo’ al parc de l’Esperança
Nova Ràdio Lloret 22/2/2017

IMATGE: JOSÉ LUÍS PARDO DONANT MENJAR ALS GATS | FONT: FACEBOOK


Més de 20.000 persones demanen que el parc de l’Esperança es passi a dir parc José Luís Pardo Hidalgo. Aquest veí de Lloret, conegut per la cura que tenia dels gats que viuen al carrer, va morir divendres passat als 55 anys a causa d’un infart.

Una de les veïnes que dóna suport a la campanya, Stella González, ha remarcat que Pardo, dia a dia, dedicava una part del seu temps als gats, sobretot a la colònia del parc de l’Esperança. Però la seva tasca anava més enllà de donar menjar als gats, també els donava medicaments, els protegia i mantenia la zona neta.

Tan bon punt va saber que José Luís Pardo havia mort, un veí va iniciar una recollida de firmes a través de la plataforma Change.org. A més a més, s’ha creat un grup de voluntaris que s’organitza per seguir amb la tasca que el desaparegut duia a terme de manera altruista.

Des de l’Ajuntament confirmen que han rebut la petició del canvi de nom al parc de l’Esperança i l’estudiaran. A més, el Consistori ja s’ha reunit amb els voluntaris perquè se segueixi duent a terme la protecció de les colònies de gats com s’ha fet fins ara. Qui vulgui contactar amb el grup, pot fer-ho a través del Facebook, a Unidos por los gatos.