diumenge, 19 de febrer del 2017

Més roques... menys platja... així de simple 19/2/2017

Regeneració natural de la platja de Pineda de Mar

Avui es podia veure com la platja de Pineda de Mar es começa a regenerar de manera natural, i on fa uns dies trencaven les onades a tocar de la via del tren (amb alguns posant-se les mans al cap) les onades han anat dipositant sorra... un procés totalment natural.

I és que com ja vaig comentar, el problema mai ha estat els temporals, sinó haver urbanitzar a sobre de la platja.

Ja han començat a posar pedres i sauló per poder accedir a aquest tram amb maquinària pesada...


Sembla ser que molt aviat començaran a fer l'escullera, això sembla pel que diuen arreu i lo que surt publicat dia rere dia, i pel mateix procés natural que regenera les platges després d'un temporal, a la propera llevantada (que arribarà, podeu estar segurs) l'efecte rebot de les roques i l'efecte embut de les esculleres faran desapareixer la platja de la riera (que ara no té cap problema).

Cada pedra que es posa a la platja són metres cúbics de sorra que no es recuperen de manera natural per l'efecte rebot de les onades en topar amb elles, i metres cúbics de sorra que es perden de més per l'efecte embut que erosiona les platges a continuació de les esculleres... Bravo!

I és que ... a més roques... menys platja... així de simple.

Han decidit protegir el carril bici amb esculleres... quan desaparegui la platja en el proper temporal que no es queixin... han escollit tenir un passeig marítim sense platja i protegit per una escullera que any rere any hauran d'anar allargant perquè any rere any l'efecte embut serà més gran.

Algunes imatges d'avui a la platja de Pineda de Mar afectada per l'efecte embut de l'escullera que van posar per salvar un carril bici inútil...