dimecres, 22 de febrer del 2017

Més sobre la prolongació de l'autopista C-32 entre Tordera i Tossa de Mar 22/2/2017

S'està gestant un manifest a favor de la C32. Aquí el teniu amb algunes correccions. Hi ha molts errors ho revises?

L'escàndol de la augmenta diàriament. Quins interessos hi ha darrera d'aquesta autovia perquè el consistori...
Nova Ràdio Lloret 20/2/2017


276 conflictes ambientals als Països Catalans, punt per punt
Directa 22/2/2017

Centenars de projectes amb l’etiqueta d’'insostenibles' esquitxen la geografia, molts d’ells fent front a una oposició organitzada per part de la població i els moviments ecologistes. A la 'Directa', els hem recollit en un interactiu

El resultat de la cerca han sigut 276 conflictes ambientals arreu dels territoris de parla catalana

El 17 de setembre de 2016, la trobada d’una desena llarga d’entitats i coordinadores ambientalistes celebrada a la localitat urgellenca de Figuerosa va ser el punt de partida perquè diversos moviments ecologistes de Catalunya elaboressin el primer esborrany del que seria el mapa de les merdes. Hi van quedar referenciats bona part dels conflictes ambientals que es mantenen en peu de guerra a Catalunya: des de parcs eòlics fins a macroexplotacions ramaderes, centrals nuclears, autopistes o abocadors descontrolats. Entre les entitats impulsores, trobem la Plataforma Salvem l’Alt Empordà de Purins, l’Associació de Naturalistes de Girona, Attac Catalunya, Ecologistes en Acció, el Grup de Defensa del Ter, el Grup d’estudi i protecció dels ecosistemes catalans (GEPEC), la Institució de Ponent per la Conservació i l’Estudi de l’Entorn Natural (IPCENA), Veterinaris sense Fronteres o la Xarxa Sud del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

La primera presentació d’aquest mapa digital interactiu es va fer el 17 de febrer a la biblioteca comarcal de Tàrrega i el 25 de febrer, es repetirà l’experiència a l’Ateneu la Base de Barcelona. Des de laDirecta, hem volgut complementar aquesta eina ampliant el mapa al conjunt dels Països Catalans. Hem pres com a límit temporal una forquilla de deu anys ençà i el resultat és prou clarificador: centenars de projectes amb l’etiqueta d’insostenibles esquitxen la geografia i molts d’ells han topat amb una oposició organitzada per part de la població i els moviments ecologistes. Per a la tasca d’ampliació del mapa als àmbits territorials del País Valencià, les Illes, la Catalunya Nord i la Franja, hem aprofitat la feina feta per grups ecologistes, com ara el mapa de conflictes ambientals de les Illes elaborat pel Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB).
La primera presentació d’aquest mapa digital interactiu es va fer el 17 de febrer a la biblioteca comarcal de Tàrrega i el 25 de febrer, es repetirà a l’Ateneu la Base de Barcelona
En el mapa que us presentem, hi podreu consultar el conjunt del treball, amb les característiques de cada cas i enllaços a notícies relacionades i a col·lectius que impulsen les mobilitzacions. A més, a l’edició en paper de la Directa, us oferim una versió del mapa resumida en categories temàtiques i marcs territorials comarcals. Qualsevol persona o col·lectiu que vulgui fer una aportació no documentada en el mapa ens pot escriure adirecta@directa.cat i ens encarregarem d'actualitzar aquest mapa col·laboratiu.

Volem ampliar el mapa . Si coneixeu més conflictes ambientals, escriviu-nos a directa@directa.cat