diumenge, 19 de febrer de 2017

Més sobre la prolongació de l'autopista C-32 entre Tordera i Tossa de Mar 18/2/2017...

Posicionament vergonyós de l'Ajuntament de Lloret formant part del procés judicial a favor de la #C32, un projecte opac que amaga de nou requalificacions i favoritismes en detriment del patrimoni natural i la insoltenibilitat del territori.
#DiemNO a l'especulació!
Blanes rebutja formar part del procés judicial a favor de la C-32
Diari de Girona 18/2/2017

?L'Ajuntament no es personarà per «recomanació dels serveis jurídics» tenint en compte el procés participatiu sobre el projecte de prolongació de la carretera que es va fer a la localitat l'any passat

Roser Albertí

L'Ajuntament de Blanes no es personarà en el procés judicial per aturar el recurs contra la prolongació de la C-32, per «recomanació dels serveis jurídics» i tenint en compte el procés de participació ciutadana sobre el projecte que es va dur a terme a la localitat l'any passat. Així ho va confirmar ahir l'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), qui va explicar que, com ja havien previst inicialment i «per consell dels serveis jurídics» faran arribar un escrit al jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va admetre a tràmit el recurs contenciós administratiu presentat per 16 entitats contràries al projecte de prolongació de la C-32.

Segons va avançar Lupiáñez, aquest escrit contindrà la memòria sobre el procés participatiu i la moció d'acord institucional aprovada per unanimitat en el ple del maig passat. En aquell document, el consistori «assumia» els resultats de la consulta popular, celebrada el 17 d'abril a Blanes i Lloret de Mar i «s'expressava oficialment la negativa expressada per la ciutadania de Blanes a les urnes» al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. «És el que vam decidir tots els grups municipals» va recordar Lupiáñez.

Per contra, l'Ajuntament de Lloret de Mar sí que es personarà en el procés judicial com a part afectada. Una decisió que, segons va explicar fa uns dies l'alcalde, Jaume Dulsat (CiU) parteix també d'una moció aprovada en el ple del mes de desembre de 2015, per la qual es va revocar la decisió de convocar una consulta popular sobre el projecte de prolongació de la C-32 i en la qual s'instava la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a iniciar «immediatament» la construcció de la «Ronda de la Costa Brava Sud». Va ser aprovada amb 16 vots a favor (CiU-ERC, PPC, Millor i PSC) i 5 en contra (C's, ICV i A Lloret Sí, es Pot).

Conferència «a favor» de l'obra

D'altra banda, les entitats que estan a favor i en contra d'aquest projecte, segueixen mobilitzant-se. De moment, l'Associació La C32 per Lloret, té previst realitzar avui una conferència a favor «de la via ràpida». L'acte es farà a les dotze del migdia al centre cívic El Rieral. «Exposarem els grans avantatges que tindrà aquesta obra per Lloret, com la descongestió del centre o l'impuls econòmic» va avançar el seu president, Pascal Soriano.


Hem vingut a la xerrada dels favorables al projecte, la sala amb 13 en total. És tan lamentable.

El que estem sentint no són ni arguments. Fa vergonya. La ciutadania no vol la C32 fins a Lloret i punt! Qui vol això?

Neix a Lloret una entitat a favor de la C-32
El Punt Avui 18/2/2017

Una imatge del portaveu de la C-32 per Lloret, Pascal Soriano. L'entitat es presenta avui al migdia. Foto: CEDIDA.

J. FERRER - LLORET DE MAR
Un grup de veïns partidaris que l'autopista C-32 arribi fins a Lloret s'han constituït com a entitat per difondre els beneficis de l'obra. Avui al migdia (a les 12) exposaran les seves preocupacions, en una xerrada al centre cívic El Rieral.

El cap visible de l'entitat, batejada amb el nom de La C-32 per Lloret, el filòleg Pascal Soriano, considera que l'oposició d'uns certs sectors és molt similars a la que hi va haver a la comarca del Garraf per una via ràpida o a prop del túnel de Bracons, que connecta la Garrotxa i Osona. “La C-32 farà que hi hagi menys cotxes a l'interior de Blanes i de Lloret, i això és positiu; a més, una via ràpida és sinònim de progrés”, assenyala Soriano.

Ganes d'informar

Soriano va arribar a Lloret de Mar i treballa en el sector hoteler. Considera que el guany de l'autopista –que el govern té en procés de licitació– ha de ser conegut. Per això, en la xerrada d'avui al Rieral inclourà imatges d'arxiu de fa cinquanta anys del paratge de Sant Pere del Bosc, per on passarà el ramal des dels límits de Tordera i Blanes –on s'acaba ara– fins a Lloret.

Soriano diu que tenen el suport de l'equip de govern local (CiU, PSC i ERC-Avancem), la Mesa Empresarial de Turisme i l'Associació d'Hostaleria. El TSJC ha admès a tràmit un recurs contra el ramal d'Aturem la C-32.