dimecres, 5 d’abril del 2017

Més sobre el desgavell de la costa 4 i 5/4/2017

Costes de l'Estat es compromet a donar una resposta sobre el Camí de Mar a finals d'abril
Ràdio Arenys 4/4/2017

Estat en què va quedar el camí després dels temporals del mes de gener

Així li ha traslladat la directora general de Sostenibilitat de Costa del Mar, Raquel Orts,a l’alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, i la regidora de Medi Ambient, Laia Martin acompanyades del senador republicà, Bernat Picornell, en la reunió que han mantingut aquest mateix matí a Madrid.  
Des d’Arenys de Mar s’han reunit amb la directora general de Costes de l’Estat per demanar que executin el projecte d’arranjament del Camí de Mar, que connecta les platges de Les Roques d’En Lluc i la Musclera.  L’alcaldessa ha explicat a Ràdio Arenys que s’ha reclamat una actuació urgent tal com s’ha fet en els municipis de Pineda i Malgrat de Mar que van patir les conseqüències del temporal marítim del mes de gener. Des de l’Estat han assegurat que parlaran amb ADIF per veure qui té competències per arranjar aquest camí i s’han compromès a donar una resposta al respecte a finals d’aquest mes d’abril.

La intenció de l’Estat és revisar el projecte Camí de la Senda del Mar aprovat el passat 2010.  L’alcaldessa ha posat en relleu que aquest projecte té un pressupost de 6 milions d’euros. Segons ha dit, no faria falta una inversió tan elevada per mirar de solucionar els problemes de seguretat dels vianants que fan ús d’aquest passeig, sobretot per connectar les dues platges.Recordem que actualment, l'única possibilitat d'arribar a peu a la platja de la Musclera és travessant la via del tren i superant la penya pel lateral de la carretera amb el perill i risc que això pot suposar pels vianants. 

En la reunió que han mantingut a Madrid, també s’ha tractat altres qüestions referents a la comarca, com l’arribada de la draga i la regeneració de les platges així com el futur del litoral maresmenc.


El Punt Avui 5/4/2017

Els lladres es van endur les bateries de vuit màquines aparcades al camí de la Pomereda

L'empresa afectada calcula en uns 4.000 euros les pèrdues

Màquines treballant ahir al migdia al tram afectat pel temporal a Malgrat Foto: T.M.

TERESA MÁRQUEZ - MALGRAT DE MAR
Uns lladres es van endur el cap de setmana les bateries de tots els vehicles pesants de l'empresa Excavaciones Machacón, que està treballant en les obres de la nova escullera de Malgrat de Mar. Segons va avançar ahir el mitjà digital El Malgratenc i va confirmar el gerent de l'empresa, Àngel Machacón, dissabte passat van deixar aparcades quatre màquines giratòries, una pala excavadora i quatre camions en filera a l'últim tram del camí de la Pomereda, davant del càmping Els Pins i en una zona separada amb tanques de metall. “Quan dilluns vam arribar, abans de les set del matí, ens vam trobar que havien forçat tots els vehicles i s'havien endut les bateries, dues per màquina”, explica Machacón, que assegura que per extreure-les els lladres van haver de treballar de valent molta estona. L'empresa, que xifra en uns 4.000 euros les pèrdues, va haver de cridar un mecànic i habilitar amb rapidesa els vehicles perquè poguessin començar a treballar. “Els Mossos treballen amb la hipòtesi que eren tres persones”, puntualitza Machacón, que lamenta que el material sostret es vendrà “per cap preu”. “Hem hagut de contractar un vigilant, perquè un cas com aquest no ens havia passat mai”, assegura. Les obres de l'escullera al litoral de Malgrat no haurien d'allargar-se més enllà del juny.