divendres, 7 d’abril de 2017

Sobre el desgavell de la costa 7/4/2017

Les obres de construcció de l'escullera a la zona de càmpings estaran enllestides a final de maig
Ajuntament de Malgrat de Mar 7/4/2017


La demarcació de Costes a Catalunya ha confirmat aquest migdia que les obres de construcció de l'escullera a la platja a la zona de càmpings, afectada pels temporals d'aquest hivern, estaran enllestides cap a final del mes de maig. La regidora d'Urbanisme, Mireia Castellà i el de platges, Miquel Àngel Ruiz -tots dos de JXM- s'han reunit avui amb tècnics de Costes i del consistori malgratenc per visitar les obres. Abans d'enllestir les obres de l'escullera es començarà a fer la regeneració de la sorra.

Les obres de construcció de l'escullera van començar fa dues setmanes. Avui en una visita d'obres, la demarcació de Costes ha confirmat que les obres -que paga el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient- van a bon ritme i que la previsió és que l'escullera estigui feta abans de l'inici d'estiu. Tècnics de Costes han explicat que es construeix una escullera perpendicular al Camí de la Pomereda, que quedarà a la mateixa alçada del via i coberta de sorra, per la qual cosa inicialment no suposarà un impacte visual.

També han detallat que abans d'acabar de fer l'escullera s'iniciaran els treballs de regeneració de la platja amb sorra procedent del port esportiu del Masnou. La idea de l'Estat espanyol és fer un dranatge selectiu de la bocana del port, on s'acumula sorra que dificulta la navegabilitat dels vaixells. Des de Costes, s'ha insistit que la Llei d'impacte ambiental permet extraure aquesta sorra.

Les obres de construcció de l'escullera i la regeneració de la sorra de la platja les porta a terme l'empresa Acciona i tenen un cost d'1,1 milions d'euros.

Per la seva part, la regidora d'Urbanisme, Mireia Castellà, ha explicat que les obres que ha de portar a terme l'Ajuntament per arranjar el Camí de la Pomereda, afectat també pel temporal, començaran un cop s'enllesteixin els treballs de l'escullera i la regeneració de sorra. Aquestes obres tindran una durada de 2 mesos, aproximadament. L'Estat deixarà aquest tram de camí malmès compactat amb sauló i l'Ajuntament assumirà la resta de treballs per arranjar-lo.


Abans d’enllestir les obres de l’escullera a Malgrat de Mar es començarà a fer la regeneració de la sorra

Malgrat de Mar tindrà enllestida l’escullera de la zona de càmpings a finals del proper mes de maig


Recomano seguir el fil d'aquest tuit que ha generat un debat interessant...

Les despeses de manteniment de les platges haurien de ser assumides en base al benefici que cada agent implicat n’extreu.


Així es veuen les platges del delta fora de la vila del pingüí...