diumenge, 14 de maig del 2017

Algunes notícies per llegir 12-14/5/2017...

La riera de la Burgada perd aigües fecals
Ràdio Palafolls 12/5/2017

El tram del riu ubicat a l’entrada de l’aparcament de l’avinguda Pau Casals s’ha omplert d’aigües brutes. L’ olor es comença a percebre a pocs metres de distància i no deixa lloc a dubtes.

Aigües fecals a la Riera de la Burgada. RP

Aquest punt de la riera s’ha omplert d’aigües negres, però no seria la primera vegada. El grup d’ERC quantifica la d’avui com a tercera fuita. Fonts properes a l’Ajuntament han ratificat que ja s’hauria produït en diverses ocasions, tot i que no hi han posat cap xifra.

Segons ha pogut saber aquesta emissora el consistori estaria investigant quina podria ser-ne la procedència. De moment, no han confirmat que l’equip de neteja de la brigada s’encarregui de l’assumpte. De moment els republicans demanen explicacions al govern.


Avui demanem explicacions al Govern per la tercera fuita d'aigües fecals que s'ha produït en els darrers mesos a la riera de la Burgada 💩


Ets aficionat a volar drons? Recorda les restriccions de vol als espais naturals. En alguns no es poden utilitzar


Diari de Blanes 14/5/2017

Els grups municipals de l’oposició ICV-EUiA i Batega per Blanes han refermat les seves posicions després que les darreres reunions i trobades s’hagi constatat la voluntat del govern de no modificar ni una coma la proposta del nou pla general.

Assenyalen que és el mateix POUM de 2010, al que ICV-EUiA ja va votar-hi en contra aleshores per un creixement excessiu de població.

Treballs complementaris al POUM de Blanes: Estudi d’inundabilitat.


NOTA DE PREMSA.- Dilluns van reunir-se les comissions política i municipal de la coalició ICV-EUiA així com amb Batega per Blanes, que són el màxim òrgan de representació dels grups municipals entre assemblees, al qual també hi va assistir l’ex-regidor d’Urbanisme durant els anys 80, Maxi Antequera. Aquests dos grups municipals van analitzar la situació al voltant del bloqueig del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i les darreres reunions, tant amb treballadors com amb l’equip de govern, que s’han donat les darreres setmanes.

Així, totes les intervencions van assenyalar els nuls avanços respecte el POUM de l’any 2010, que aleshores va ser aprovat per tots els grups municipals del ple de l’Ajuntament de Blanes a excepció dels dos regidors d’ICV-EUiA, que hi van votar en contra. “Evidenciem que, malgrat trobar-nos 10 anys després de l’explosió de la bombolla immobiliària, avui es porta a votació el mateix pla general que el 2010, que preveu un creixement de més de 2000 habitatges construïts quan avui tenim al municipi 2300 habitatges buits i més de 7000 de segona residència”, ha declarat el responsable d’urbanisme d’ICV-EUiA Víctor Catalan.

Tanmateix, els grups municipals assenyalen que encara avui queden zones urbanitzables de l’anterior pla general de 1980 per construir-hi més de 1000 habitatges més. En total, d’aprovar-se aquest pla general, Blanes aniria cap a un municipi de 80.000 habitants, el doble de l’actual, i pel qual els dos grups consideren inassolible i insostenible.

D’aquesta manera assenyalen que “independentment del debat sobre la legalització dels càmpings, aquest model de poble no és el nostre, portem anys treballant i caminant en una direcció oposada al model de creixement i de ciutat de PSC i CDC i per tant en cap cas podem avalar el nou POUM”.


Ajuntament de Blanes 13/5/2017

Des de principis d’aquest mes de maig ja es pot tornar a passejar per aquest tram del passeig, que romania barrat al pas des de mitjans de febrer, quan es va obrir el forat

El tram final del Passeig de S’Abanell, on a mitjans del mes de febrer es va obrir un esvoranc quan una màquina de neteja estava treballant-hi, ja es pot considerar història. Així és, després que a finals del mes d’abril es van enllestir els treballs de reparació que s’ha encarregat de dur a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, comptant amb la col·laboració dels tècnics de l’Ajuntament de Blanes.

Tram final del Passeig de S'Abanell, 13 de maig
Les obres es van començar a fer a finals del mes d’abril de manera que des de principis d’aquest mes de maig ja és possible tornar a passejar amb tota normalitat pel tram final del passeig, el què està més allunyat del nucli urbà, gairebé a tocar del Delta de la Tordera. D’aquesta manera, un dels indrets més utilitzats diàriament per la gent que camina, córrer, fa esport o vol gaudir de les magnífiques vistes marítimes que s’hi guaiten, ja es torna a utilitzar amb tota normalitat.



Obres de reparació i reconstrucció del paviment

Els treballs de reparació han consistit en treure el paviment que va caure al obrir-se l’esvoranc, i netejar el material que va quedar colgat en el forat del tram on el terra es va enfonsar. Després, s’ha tornat a omplir l’espai buit abocant formigó en massa, i s’ha realitzat un nou paviment de formigó dels 30 cm. superiors. No s’ha hagut d’actuar en canvi en el mur de separació amb la platja, que s’ha comprovat que segueix ferm en la seva estructura.


Tram final del Passeig de S'Abanell, 24 d'abril
Un cop finalitzada la reparació i reconstrucció del paviment, s’han pogut retirar les tanques metàl·liques que barraven el pas per major seguretat dels vianants que sovintegen la zona i els turistes. L’incident que sortosament va quedar tan sols en un ensurt –sobretot per l’operari que treballava la màquina de neteja, que va haver de ser atès d’un atac d’angoixa- va tenir lloc pels volts de les vuit del matí del passat 14 de febrer, fa gairebé tres mesos.


Vehicle i conductor van quedar atrapats en un esvoranc que es va obrir, i que mesurava uns 10 m2 de grandària i 2’1/2 m de profunditat. Immediatament, es van mobilitzar efectius de la Policia Local i Protecció Civil, així com responsables de Nora, l’empresa que s’encarrega de la neteja i recollida d’escombraries del municipi.


Tot just dos mesos més tard, a mitjans d’abril, tècnics de l’Ajuntament de Blanes i la Generalitat de Catalunya, acompanyats de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, van fer una visita d’obres in situ. Va ser llavors quan els tècnics de l’administració catalana van avançar que després de les vacances de Setmana Santa començarien els treballs preliminars i de reparació, que s’esperava tenir enllestits de cara a aquest mes de maig, una previsió que s’ha complert en els terminis marcats.



13.5.2017 Balaenoptera physalus. Observats 12 exemplars diferents entre les 41 i 11 milles nàutiques de la costa catalana ()

Volem destacar el rol dels oficials de sempre atents a evitar interaccions amb modificant de rumb els vaixells si cal