dimecres, 17 de maig del 2017

Sobre el POUM de Blanes i la legalització dels càmpings en situació irregular 16-17/5/2017

La quarta reunió del POUM, que no anirà al ple de maig, acaba de nou sense cap canvi, però amb alguns punts de coincidència
Ajuntament de Blanes 16/5/2017

Es demanarà un informe sobre el pagament voluntari de les sancions imposades als càmpings, es negociarà la cessió de terrenys pel camí de ronda i s’ha plantejat fer un Pla d’Ocupació

Després que aquest passat dilluns els grups polítics a l’Ajuntament de Blanes es van donar 24 hores de termini per reflexionar si volien seguir negociant o no l’aprovació del POUM que inclogui la legalització dels dos càmpings, avui dimarts s’ha continuat debatent. La quarta reunió celebrada avui ha estat la més ràpida de totes: en tan sols tres quarts d’hora s’han arribat a diversos punts de coincidència, tot i que encara no es compta amb la suficient majoria com perquè pugui prosperar l’acord en sessió plenària, on fan falta 11 vots. 

Els compromisos a què s’ha arribat són bàsicament dos. El primer és que es demanarà un segon informe jurídic en relació al pagament de les sancions que va imposar l’Ajuntament de Blanes contra els dos càmpings per haver ampliat en terrenys agrícoles. El què s’ha de determinar és quin nivell de voluntarietat, quina possibilitat té el consistori de poder demanar aquesta condició als establiments.

Quarta reunió per parlar sobre el POUM de Blanes
D’altra banda, també s’ha considerat que la casuística és diferent. Al càmping Bella Terra ja li ha estat imposada, per un import d’1.500.000 €, mentre que la del càmping Blanc d’Eivissa encara està en tramitació, havent transcendit que serà d’1.300.000 €. Aquesta condició, el pagament de les multes, la van posar sobre la taula tant ICV-EUiA com Batega per Blanes en la reunió d’aquest passat dilluns, però es va rebutjar inicialment perquè es va considerar que no es pot exigir a què renunciïn al dret que tenen els propietaris a presentar al·legacions.

L’altra compromís a què s’ha arribat avui és que s’estudiï la possibilitat de grafiar el camí de ronda i elaborar un informe sobre els metres quadrats que representaria, i que renunciïn al retranqueig. Això significaria que el càmping Bella Terra cediria els terrenys per la franja de servitud de pas. 


Paral·lelament, des de la CUP s’ha plantejat la possibilitat que es faci un Pla d’Ocupació per re col·locar els treballador dels dos càmpings en cas que perdin la feina, una opció que ha comptat amb el recolzament d’ICV-EUiA. En relació a aquesta proposta, l’alcalde l’ha interpretat com una prova que hi ha un sentit de vot força definit.

Punts de coincidència i següent emplaçament de reunió

Malgrat avui tampoc s’hagi arribat a un acord, potser ha estat la trobada on hi ha hagut un to una mica més distès entre els regidors i regidores, i inclús hi ha hagut un tema en què el consens ha estat unànime per part de totes les forces polítiques que han participat. I és que la reunió d’aquest dimarts s’ha celebrat a rengló seguit de la prejunta, la sessió de treball que es fa cada dimarts amb tots els grups municipals per informar dels temes que es porten a l’aprovació de la Junta de Govern Local dels dijous.

Tres dels punts de l’ordre del dia de la junta d’aquesta setmana inclouen haver de denegar tres llicències d’obres. Aquesta és la conseqüència de no tenir actualment la revisió del POUM aprovada, el tema que es va deixar sobre la taula en l’anterior ple celebrat el 27 d’abril. Tots els grups polítics han coincidit en tenir clar que això afectarà extraordinàriament no tan sols l’àmbit de la construcció, sinó també el sector comercial de la ciutat.


La següent cita per continuar parlant del POUM tindrà lloc el proper dijous 18 de maig, un cop acabi la Comissió Informativa que tindrà lloc al vespre. En aquesta sessió de treball s’informa i dictamina sobre els temes que es duran a l’aprovació de la sessió plenària que s’ha de convocar perquè es celebri el 25 de maig. Després que s’hagi fet la comissió, els grups polítics reprendran el tractament del POUM, si bé avui ja ha quedat clar que no s’inclourà a l’ordre del dia del ple de la setmana vinent al no comptar amb la necessària majoria.



L’aprovació del POUM de Blanes no es tractarà en el ple del mes de maig
Blanesaldia.com 17/5/2017

Ajuntament de Blanes

Després que aquest passat dilluns els grups polítics a l’Ajuntament de Blanes es van donar 24 hores de termini per reflexionar si volien seguir negociant o no l’aprovació del POUM que inclogui la legalització dels terrenys agrícoles que utilitzen dos càmpings, ahir dimarts s’ha continuat debatent.

La quarta reunió ha estat la més ràpida de totes: solament ha durat tres quarts d’hora. Els compromisos a què s’ha arribat són bàsicament dos. El primer és que es demanarà un segon informe jurídic en relació al pagament de les sancions que va imposar l’Ajuntament de Blanes contra els dos càmpings per haver ampliat en terrenys agrícoles. El què s’ha de determinar és quin nivell de voluntarietat, quina possibilitat té el consistori de poder demanar aquesta condició als establiments.

D’altra banda, també s’ha considerat que la casuística és diferent. Al càmping Bella Terra ja li ha estat imposada una sanció d’1.500.000 €, mentre que la del càmping Blanc d’Eivissa encara està en tramitació, havent transcendit que serà d’1.300.000 €. Aquesta condició, el pagament de les multes, la van posar sobre la taula tant ICV-EUiA com Batega per Blanes en la reunió d’aquest passat dilluns, però es va rebutjar inicialment perquè es va considerar que no es pot exigir a què renunciïn al dret que tenen els propietaris a presentar al·legacions.

L’altra compromís a què s’ha arribat avui és que s’estudiï la possibilitat de grafiar el camí de ronda i elaborar un informe sobre els metres quadrats que representaria, i que renunciïn al retranqueig. Això significaria que el càmping Bella Terra cediria els terrenys per la franja de servitud de pas.

Paral·lelament, des de la CUP s’ha plantejat la possibilitat que es faci un Pla d’Ocupació per recol·locar els treballador dels dos càmpings en cas que perdin la feina, una opció que ha comptat amb el recolzament d’ICV-EUiA. En relació a aquesta proposta, l’alcalde l’ha interpretat com una prova que hi ha un sentit de vot força definit.

El POUM no es portarà al ple del mes de maig

La reunió d’aquest dimarts s’ha celebrat a rengló seguit de la prejunta, la sessió de treball que es fa cada dimarts amb tots els grups municipals per informar dels temes que es porten a l’aprovació de la Junta de Govern Local dels dijous.

Tres dels punts de l’ordre del dia de la junta d’aquesta setmana inclouen haver de denegar tres llicències d’obres. Aquesta és la conseqüència de no tenir l’equip de govern aprovada la revisió del POUM, que es va deixar sobre la taula en l’anterior ple celebrat el 27 d’abril. Tots els grups polítics han coincidit en tenir clar que això afectarà no tan sols l’àmbit de la construcció, sinó també el sector comercial de la ciutat.

La següent cita per continuar parlant del POUM tindrà lloc el proper dijous 18 de maig, un cop acabi la Comissió Informativa que tindrà lloc al vespre. En aquesta reunió s’informa i dictamina sobre els temes que es duran a l’aprovació de la sessió plenària que s’ha de convocar perquè se celebri el 25 de maig.

Després que s’hagi fet la comissió, els grups polítics reprendran el tractament del POUM, si bé avui ja ha quedat clar que no s’inclourà a l’ordre del dia del ple de la setmana vinent al no comptar amb la necessària majoria.


A començat a les 9,Casa del Poble de BLANES la negociació,proposada ERC, sortida ocupacional treballadors Càmpings del POUM.Generalitat,UGT