dijous, 18 de maig del 2017

Algunes notícies per llegir 17 i 18/5/2017...

Presentació pública dels documents urbanístics per protegir l'espai de Can Palomeres
Ajuntament de Malgrat de Mar 18/5/2017


La Regidoria d'Urbanisme organitzarà el proper dilluns 22 de maig un acte per presentar públicament la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en l'àmbit de Can Palomeres. Es tracta d'un document que inclou noves claus urbanístiques de protecció de l'entorn patrimonial i natural de Can Palomeres. L'acte tindrà lloc a les 19.30 h a la Sala de l'Arxiu Municipal.

L'entorn de les Mines de Can Palomeres, de 45,7 hectàrees, ja està catalogat com a espai de Xarxa Natura 2000 per la importància a nivell de biodiversitat per la presència de colònies de ratpenats. L'Ajuntament de Malgrat de Mar porta a terme aquesta modificació del POUM per protegir tot aquest entorn, tenint en compte el seu patrimoni històric, arqueològic, industrial, cultural i natural. Aquesta modificació, que redacta l'empresa Limonium SL, inclou figures urbanístiques per protegir tots els elements d'aquest espai.

L'empresa Limonium SL exposarà púbicament dilluns els treballs que s'han fet dins aquesta modificació. Entre altres qüestions, aquesta modificació preveu incorporar una nova fitxa al catàleg amb totes les restes i elements relacionats amb l'antiga explotació de les mines, inclosos alguns fora de l'àmbit de la modificació del pla. Entre aquests vestigis hi ha La PIlona.


IC-V fiscalitzarà l’obra de la Riera Capaspre, com ha fet amb les guinguetes
Ràdio Calella 17/5/2017


El regidor Sebastian Tejada ha comentat que sabien que les obres de canalització de la part alta de la Riera havien de començar aquests dies, i que coincideixen amb el fet que s’arreglin els accessos cap al nou Mercadona que es construeix a la zona.

Referent al projecte de cobriment parcial de la riera Capaspre, a la zona d’accés al nou Mercadona n’ha parlat el regidor Sebastián Tejada, d’IC-V a Calella. Tejada ha anunciat que faran un seguiment de l’obra i demanaran tota la informació al govern, tal com van fer amb la construcció de les guinguetes. “Ara començarema  fer la nostra feina de fiscalització. D’aquí uns dies donarem a l’Ajuntament -com a conseqüència de tot el procés de construcció de les guinguetes- una forma de control en les exigències que nosaltres farem de qualsevol procés constructiu que es faci a Calella, i a partir d’aquí tornarem a revisar el projecte que vam revisarq uan es va aprovar i encara erem fora del Consistori. Ara ho haurem de fer amb més intensitat i amb aqusets criteris els farem arribar a l’Ajuntament perquè en el moment de lliurament de les obres i acceptar-les estiguin preparats, i no com en el cas de les guinguetes, ho hagin lliurat de manera dispersa i després“.

Audio Player

Tejada ha dit que no els constava cap avís concret de data d’inici, però si que sabien que s’havien de fer.


[AMPLIACIÓ] Obres a la riera Capaspre per millorar l’entorn urbanístic i l’accés al nou supermercat
Ràdio Calella 17/5/2017

S’hi habilitarà una rotonda que distribuirà el trànsit rodat i es cobrirà un tram de la part alta de la riera Capaspre. Els treballs, en aquest cas, s’iniciaran a partir del mes de setembre.

Ràdio Calella TV ha pogut saber que el cost de les obres s’eleva a 1,4 milions d’euros, aproximadament, i que aquests aniran a càrrec de l’empresa valenciana Mercadona SA. Constarien com una millora del projecte de construcció de la superfície comercial que va comportar una modificació del Pla General d’Ordenació Urbanística Municipal.


L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ja hauria donat la seva conformitat al projecte, com a administració competenent en l’àmbit de rius i rieres a Catalunya.


Gossos deslligats a la platja d'Arenys de Mar (normalització, vaja)... Sí però no, no però sí... O com 4 gats decideixen el destí de les espècies naturals autòctones d'una localitat...
L’ADPA presenta 17 al·legacions a la nova ordenança de tinença d’animals
Ràdio Arenys 16/5/2017

L'entitat va sorgir després d'aquesta concentració a la plaça de l'Ajuntament (Foto: Xavi Salbanyà )

L’Associació pels Drets del Peluts d’Arenys de Mar es manté a l’espera que l’Ajuntament comuniqui alguna cosa respecte a la possibilitat de tenir un espai en alguna de les platges de la nostra vila pels animals.

Entre les al·legacions que han presentat hi ha que l’horari d’estiu el marqui la normativa i no un decret d’Alcaldia, que es defineixi millor el que es considera molèstia per sorolls, que es vetlli perquè hi hagi contenidors adaptats per a les deposicions i que es netegin sovint i que s’elimini que la policia no actuï fins a les dues hores si hi ha un gos tancat en un cotxe en ple estiu. El portaveu de l’associació, Sergi Salmeron, cal definir aspectes que sí que hi ha recollits en altres municipis, com l’accés al transport públic dels animals o que els gossos vagin sense lligar sempre que vagin al costat del seu propietari.

A més, Sergi Salmeron ha afegit que l’entitat no sap res de la possibilitat de crear una àrea per a animals a la platja. Salmeron diu que l’Ajuntament els va informar que Costes no havia donat permís per tenir un espai permanent, però que mirarien de poder tenir una zona temporal.

D’altra banda, l’associació destaca que han començat a col·laborar amb l’Ajuntament amb la campanya ‘xipal i censa’l’.


Ràdio Arenys 17/5/2017

Can Quintana és un dels espais escollits

Els primers seran a la zona de Can Quintana i al Parc Fèlix Cucurull, i després se’n posarà un altre a La Raureta.

La regidora de Serveis, Laia Martín, ha explicat que el material està a punt d’arribar. En concret, a Can Quintana es farà un tancat amb fusta, per un cost d’uns 1.000 euros, i al Parc Fèlix Cucurull serà metàl·lic, amb un cost d’una mica més de 2.000 euros. Martín ha assegurat que en el cas del parc el tancat estarà separat de la zona infantil. De fet, actualment hi passegen amos amb els seus gossos en un mateix espai on també hi ha nens i nenes.

Sobre la possibilitat de crear un espai per a gossos a les platges que demana l’Associació pels Drets del Peluts d’Arenys, la regidora diu que és complicat però que ho estan mirant. Laia Martín ha assenyalat que les platges de la nostra vila són molt grans respecte altres municipis de costa que sí que en tenen. A més, també hi ha el problema dels gossos i l’aigua.

Recordem que Costes ha denegat a Arenys de Mar fer un espai permanent per a gossos a les platges. Tot i això, la idea de l’Ajuntament és arribar a poder fer un espai que sigui temporal.


GironaNotícies.caom 17/5/2017

ERC s'ha reunit amb la delegada de Treball i representants del sector i de la plantilla per buscar alternatives a les persones que acabin desocupades


Reunió ERC

La secció local d'ERC de Blanes s'ha reunit aquest matí amb representants de la Generalitat, la UGT, la Federació de Comerç i Hostaleria de Girona i el Càmping Bellaterra per desencallar la situació dels treballadors dels càmpings multats que està alentint l'aprovació del POUM.

La trobada, celebrada a la seu republicana i que ha estat una primera presa de contacte, ha comptat amb el segon tinent d'alcalde de Blanes, el republicà Àngel Canosa; la delegada de Treball de la Generalitat a Girona, Marta Casacuberta; Xavier Casas, primer secretari d'UGT a Girona; Maxi Rica i el representant dels treballadors del càmping Bellaterra per la CGT, Víctor Bassols. També hi ha assistit la regidora d'EUiA-ICV-Pirates, Dolors Rubio, i Àngel Jordà com a representant de Batega per Blanes.

Des d'ERC de Blanes recorden en un comunicat que estan fent gestions des de l'endemà del ple del mes d'abril, i que s'han reunit amb representants dels càmpings, dels treballadors dels negocis multats per la seva situació il·legal, amb altres forces polítiques i representants del Departament de Treball, la UGT i el sector hostaler.

ERC remarca que és conscient que una derivada que cal resoldre és "la situació laboral de les persones que es guanyen la vida als càmpings i que poden perdre la seva feina". En aquest sentit, exposen que estan treballant per buscar alternatives que resolguin les opcions laborals de les persones que quedin desocupades, i per això cal quantificar-ne el número i conèixer-ne el perfil, com l'edat o la formació, perquè la Generalitat pugui elaborar un pla d'ocupació el més ajustat a la realitat possible.

L'agrupació destaca que la delegada de Treball els ha garantit avui que "la Generalitat està per la feina per garantir tant com es pugui l'ocupació dels possibles afectats" i que s'hi esmerçaran els recursos disponibles.

A més, l'agrupació republicana al municipi reitera la seva voluntat de fer d'intermediari entre totes les parts per resoldre "tan bé com sigui possible" qualsevol risc d'atur que pugui afectar la plantilla dels càmpings blanencs que es troben en situació il·legal.


El Punt Avui 18/5/2017

El ple va aprovar per unanimitat desistir de modificar el POUM per permetre dos equipaments hotelers

A la zona s'hi pot fer encara un hotel de 7.500 metres quadrats, segons el planejament vigent

L'alcalde, tercer per la dreta, en l'últim ple municipal de Lloret Foto: QUIM PUIG.

NURI FORNS - LLORET DE MAR
El ple de l'Ajuntament de Lloret de Mar va acordar per unanimitat desistir de modificar el POUM per permetre la construcció de dos equipaments hotelers a Costa Marcona, desestimant les al·legacions dels propietaris i després de l'informe desfavorable d'Urbanisme.

L'Ajuntament havia acceptat la proposta dels tres propietaris de la zona el 2015, en què en comptes de fer un sol hotel de 7.500 m² es podien fer dos equipaments, un d'uns 5.000 m² destinat a hotel de luxe, i l'altre de 2.500 m², que havia de ser de turisme rural. L'Ajuntament va entendre llavors que la proposta era positiva perquè permetia desenvolupar el sector “a dues velocitats”, segons va explicar el regidor d'Urbanisme, Joan Bernat. La comissió territorial d'Urbanisme ho va tombar exposant, entre altres coses, que calia una nova avaluació d'impacte ambiental. “Al final veiem que la millor alternativa és deixar-ho com ho preveia el POUM del 2007, amb una sola edificació de 7.500 m² i desestimem el canvi, que feia viable el sector”, va dir Bernat. El nou hotel es construiria prop del camí vell de Tossa en una zona que limita també amb la Llevantina i la Montgoda.

El portaveu de C's, Jordi Hernández, va justificar el suport que va donar el seu grup el 2015 a la proposta cient que van entendre “que era una qüestió tècnica”. “Entonem el mea culpa”, va dir. El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Rodríguez Pacios, va dir que amb la resolució d'Urbanisme tenen encara més clar que tenien raó quan van oposar-se a la modificació i va apostar per un decreixement turístic. Bernat va recordar que el propietari té dret a fer l'hotel, segons el planejament vigent, mentre que l'alcalde, Jaume Dulsat, va dir que, per sort, el seu grup (PDeCAT) i ICV-EUiA tenen “models diferents”. “Nosaltres sí que apostem pel creixement, sempre que sigui de qualitat.”



Per conscienciar-vos, del perillós que és el Borrissol del Pollancre, us posem aquest breu vídeo..!! @