dilluns, 15 de maig del 2017

Ja comencen els petits incendis intencionats de vegetació de cada any 14 i 15/5/2017

Incendi al marge del riu per grup de joves ja identificats. En les tasques d'extinció hi han participat


Doble incendi a St Lluís
Ràdio Palafolls 15/5/2017


Els serveis d’emergència han rebut l’avís aquest diumenge a la tarda pels volts de les 7. El primer es va declarar en un contenidor de la Plaça Joan Huix  del barri de Sant Lluís quan uns veïns han donat l’avís. A l’espera de l’arribada dels bombers, els mateixos veïns van començar l’extinció amb una mànega.

Al lloc s’hi van desplaçar  la Policia Local, Mossos d’Esquadra i 3 camions de Bombers, 2 de Pineda i 1 de Malgrat de Mar, que es van encarregar d’acabar d’apagar el foc de les escombraries.

Poc després van rebre un altre avís d’uns matolls que cremaven a uns 50 metres de distància del contenidor on s’estava actuant. Hi hauria indicis que apuntarien a què el foc seria provocat.
El cos de bombers va actuar amb celeritat, poc més d’una hora després del primer avís, cap a quarts de 9, donaven el foc per extingit. En total s’haurien cremat 100m2 de matolls i canyes i un contenidor d’escombraries.

L’estiu de l’any passat el barri va quedar encerclat pel foc. Es van declarar fins a 4 incendis a les immediateses del barri Sant Lluís, sobretot en vorals de la carretera. Aleshores les sospites també apuntaven a l’efecte humà. En tots els casos aleshores es tractava de terrenys no forestals.

Si veieu foc o algú amb conductes temeràries aviseu a la . Avui dos focs (sembla q) provocats a St Lluís

Almenys en l'incendi de vegetació s'haurien trobat indicis que el foc ha estat provocat