dimecres, 17 de maig del 2017

Algunes notícies per llegir 16/5/2017...

La gamba de o el lluç de marquen el camí dels nous models de gestió pesquera a

Catalunya proposa un model pesquer diferent a l'atlàntic
Ràdio Palamós 16/5/2017

Barques de pesca al port de Palamós.

Catalunya vol tenir aquest estiu un nou model de gestió pesquera, en què pescadors, administració i científics decideixin conjuntament els períodes de veda i les restriccions en les captures. La Generalitat parla d’un model mediterrani, oposat al model atlàntic que es basa en un sistema de quotes de pesca per a cada espècie. Els professionals ho veuen amb bons ulls però volen saber com s’aplicarà.

Es tracta d'un sistema de cogestió en què els diferents agents implicats es fan corresponsables de les polítiques que s'apliquen, a través d'un comité de gestió. És un model que, de fet, ja és conegut. Els seus principis básics ja s'estant aplicat a Palamós amb la captura de la gamba, a Roses amb el lluç o al Maresme i a una part del litoral de Girona amb la pesca del sonso. El director general de Pesca de la Generalitat, Sergi Tudela, el defensa com un model específic per a la Mediterrània.


Des de la Federació de Confraries de Pescadors Catalanes, el seu president, Eusebi Esgleas, parla així de la proposta que fa la Generalitat.


El decret de gestió pesquera entrarà en vigor a l'estiu. Tot i que el marc competencial serà el territori català, la intenció del Govern és publicitar-lo tant a l'Estat com a Europa per generalitzar-lo com a mínim a tota la costa mediterrània.




Primera actuació per minimitzar el risc d'incendis amb el borrissol.

El aprova amb l'abstenció d'ERC i CUP la creació de l'agència de boscos de per promoure una gestió forestal sostenible

I què entenem per "promoure una gestió forestal sostenible"? ... Gràcies.

En respuesta a   y a 
Aplaudim les iniciatives que ens puguin ajudar a gestionar els boscos.Animem a explicar al sector la nova agència​ de boscos maresme