divendres, 5 de maig de 2017

Sobre la legalització de les ampliacions il·legals dels càmpings de Blanes al Delta de la Tordera 4 i 5/5/2017

L’Ajuntament de Blanes recolza els treballadors dels càmpings, però continua encallada l’aprovació del POUM
Ajuntament de Blanes 4/5/2017

Avui s’ha fet una reunió amb els portaveus polítics i tècnics municipals, on també han participat representants dels treballadors dels càmpings, i s’ha convocat una nova trobada

En la sessió plenària celebrada fa una setmana, ja es va avançar que en els següents dies es convocaria una propera trobada per seguir parlant el tema que finalment va quedar sobre la taula: l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM. La reunió, que ha tingut lloc aquesta tarda de dijous, s’ha convocat per seguir debatent sobre el POUM 2017 i el tema que encalla la seva aprovació: la inclusió de la legalització de la situació dels càmpings Bella Terra i Blanc d’Eivissa. 

En la trobada d’aquesta tarda, encapçalada per l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Pepa Celaya, també han participat els portaveus dels grups polítics, així com tècnics municipals i representants dels treballadors dels dos establiments turístics. Així han assistit pel PDeCAT Quim Torrecillas; en representació d’ERC Àngel Canosa; per ICV-EUiA Víctor Catalan i Dolors Rubio; per Ciutadans Sergi Atalaya; per Batega per Blanes Jordi Urgell; per la CUP Jaume Pujadas i Clara Castrillo; i pel PP Salvador Tordera.


Igualment, han participat dos representants dels treballadors dels dos càmpings afectats: el Bella Terra i el Blanc d’Eivissa. Preguntats pels polítics, han explicat que si finalment els dos establiments han de tancar l’activitat, la mesura afectaria un centenar de treballadors i treballadores amb les corresponents famílies. Bona part d’aquesta plantilla va ser la que dijous passat va protagonitzar una manifestació que va tenir lloc abans del ple municipal, una sessió on també van participar-hi activament asseguts o drets entre el públic.

Propera reunió la setmana vinent

Després de més d’una hora, no s’ha arribat a cap conclusió definitiva, però es considera que hi ha hagut algun lleu canvi de posicionament per part d’alguna de les forces polítiques, que estarien més predisposats a una aprovació del POUM si s’hi afegís alguna altra . Tots vuit grups municipals han coincidit en desitjar seguir parlant-ne, de manera que s’ha convocat una propera trobada per la setmana vinent, on també es convidarà a participar-hi els empresaris dels dos càmpings, així com els polítics que van treballar en el seu moment en els POUMs que hi ha hagut a Blanes.


Així, s’ha concretat que s’invitarà a què hi assisteixin l’exalcaldessa Maria Dolors Oms, així com els ex-regidors d’Urbanisme, Maxi Antequera i Carles Gibert, entre d’altres. Una altra conclusió destacada ha estat que totes les forces polítiques s’han solidaritzat amb la situació que estan patint els treballadors i treballadores, si bé en alguns casos amb matisos.
.....................................

Es dijous del 4/5/2017
Ràdio Blanes

Entrevistes i tertúlia/picabaralla sobre la taula del POUM i els càmpings.


La reunió per acordar l'aprovació del nou POUM de Blanes fracassa
Diari de Girona 5/5/2017

La legalització de les ampliacions il·legals fetes durant anys per dos càmpings, inclosa en el pla, segueix enfrontant l'oposició política amb l'equip de govern (menys ERC) i els treballadors dels establiments


Primera reunió dels grups municipals de Blanes per desencallar l’aprovació del POUM
Blanesaldia.com


Molta taula però poca negociació en la primera reunió pel POUM de Blanes
El Punt Avui 5/5/2017

Regidors i treballadors dels càmpings Bella Terra i Blanc d'Eivissa es reuneixen per primer cop, però els partits no canvien les seves posicions