dissabte, 25 de març del 2017

Algunes notícies per llegir 23-25/3/2017...

Tossa estrena “Via Brava” entre la Platja Gran y la Mar Menuda
Vies Braves 24/3/2017


Unos 350 metros de recorrido del Itinerario Marino de Tossa se incorporan a la red que tiene la Costa Brava para llevar a cabo la primera experiencia turística marítima del mundo catalogada cómo sostenible.

El Ayuntamiento de Tossa de Mar se ha adherido al proyecto “Vies Braves”, la red pública de itinerarios marinos de la Costa Brava, con el objetivo de ampliar su oferta turística, deportiva y de promoción económica des de Semana Santa hasta Septiembre. La nueva ruta de Tossa unirá la Platja Gran con la Platja de la Mar Menuda, pasando por la desaparecida Platja del Reig.

Tossa estrenará esta Semana Santa su Vía Brava. El itinerario seleccionado tiene cerca de 350 metros de recorrido y se ha calificado de baja dificultad, hecho que  permitirá disfrutarlo a todo tipo de públicos sin distinción de edad o forma física, es una Vía que invita a acercarte al mar”.

La nueva ruta estará balizada hasta el mes de Septiembre y contará con paneles informativos dónde se detallará el nombre, el mapa topográfico y las características de la Vía, además de indicaciones sobre la biodiversidad y las características del fondo marino.

Durante el verano, la Vía brava de Tossa acogerá una docena de actividades pensadas para fomentar la descubierta, de manera lúdica, saludable y sin riesgos, del fondo marino.

La regidora de Turismo y Promoción Económica, Mª Àngels Pujals, explica que “este proyecto permite la diversificación y des estacionalización del turismo; captar nuevos segmentos de mercado; promocionar la destinación; promover deporte y salud; y puede ser un reclamo lúdico, con fotografía submarina”.

Pujals concluye que “esta colaboración es una herramienta con gran potencial para contribuir a la planificación del deporte local así como al diseño de políticas transversales con otros ámbitos, muy especialmente el del comercio y el del turismo, así como contribuir a la mejora de la calidad de vida de la ciudadanía a través de la progresiva incorporación de la práctica deportiva con un hábito de estilo de vida activo y saludable”.

Clica aquí para ver toda la información sobre la nueva Vía Brava en Tossa


Tossa tindrà una via brava entre la Platja Gran i la Mar Menuda.
Ajuntament de Tossa de Mar 24/3/2017


Tossa estrena “Via Brava” entre la Platja Gran i la Mar Menuda

Uns 300 metres de recorregut de l’itinerari marí de la població s’incorporen a la xarxa que té la Costa Brava per portar a terme la primera experiència turística marítima d'arreu del món catalogada com a sostenible

Tossa de Mar, 24 de març de 2017.- L’Ajuntament de Tossa s’ha adherit al projecte “Vies Braves”, la xarxa pública d’itineraris marins de la Costa Brava, amb l’objectiu d’ampliar la seva oferta turística, esportiva i de promoció econòmica des de Setmana Santa fins a setembre. La nova ruta de Tossa unirà la Platja Gran amb la Platja de la Mar Menuda, passant per la desapareguda platja del Reig.

Tossa estrenarà aquesta Setmana Santa la seva via brava. L’itinerari marí seleccionat té 300 metres de recorregut i és de dificultat baixa, fet que permetrà gaudir-ne a “tots els públics sense distinció d’edat o forma física. És una via que convida a apropar-te al mar”, segons explica Miquel Sunyer, impulsor del projecte.

La nova ruta estarà abalisada fins el mes de setembre i compta amb panells informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic i les característiques de la via, a més d’indicacions sobre la biodiversitat i les característiques del fons marí.

Durant l’estiu, la Via Brava de Tossa acollirà una dotzena d’activitats pensades per a fomentar la descoberta, de manera lúdica, saludable i sense riscos, del fons marí. Aquestes sessions gratuïtes promouen les trobades per nedar en grup, la iniciació a la natació d’aigües obertes i la pràctica de la immersió lleugera.

Per posar en marxa el projecte a Tossa, l’Ajuntament ha signat un acord amb l’empresa Vies Braves Swimming SL per un període de dos anys prorrogable a dos anys més. El conveni, que compta amb el suport d’associacions veïnals i professionals de la població, contempla la realització de neteges marines a la mateixa via i la realització de diverses proves esportives, com el “Vies Braves Non Stop” o la “Swim Run”.

Amb l’acord, Tossa apareixerà a tots els espais de publicitat que porti a terme l’empresa (panells en rodes de premsa, fulletons informatius, cartelleria, premsa, radio, televisió, webs, etc).

La regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Mª Àngels Pujals, explica que “aquest projecte permet diversificació i desestacionalització del turisme; captar nous segments de mercat; promocionar la destinació; promoure el coneixement, l‘ús racional i sostenible dels recursos naturals; promocionar esport i salut; i pot ser un reclam lúdic, amb fotografia submarima”. Pujals conclou que “aquesta col·laboració és una eina amb gran potencialitat per contribuir a la planificació de l’esport local així com al disseny de polítiques transversals amb altres àmbits, molt especialment el del comerç i el de turisme, així com contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania mitjançant la progressiva incorporació de la pràctica esportiva com un hàbit d’estil de vida actiu i saludable”.

Servei de Premsa - Ajuntament de Tossa de Mar


Que es vagi preparant Santa Susanna... La Festa del Cel surt cara fins i tot quan ja no la vols, i és fals l'atractiu turístic que publiciten, en realitat no dóna beneficis ni a l'ajuntament ni als vilatans...
Mataró acaba pagant 46.000 euros per la cancel·lació de la Festa al Cel de 2016
El Tot Mataró i Maresme 23/3/2017

L'Ajuntament ha liquidat els contractes amb les empreses que havia contractat per a l'esdeveniment

Imatge d'una de les dues edicions de la Festa al Cel a Mataró

L'Ajuntament de Mataró ha liquidat tots els contractes que havia signat amb diferents empreses per fer possible la celebració de la Festa al Cel 2016, que es va cancel·lar tres mesos abans de la data prevista per la manca de patrocinis. El consistori havia adjudicat set contractes per valor de 229.345,49 euros i el cost total de liquidació d'aquests contractes ha estat de 46.058,02 euros, corresponent a les feines que les diferents empreses havien fet ja en el moment de cancel·lar l'esdeveniment.

La comissió municipal de Serveis Centrals, Ocupació i Promoció Econòmica n'ha donat compte aquest dijous.

La Festa al Cel es farà aquest 2017 a Santa Susanna


El Punt Avui 25/3/2017

L'Ajuntament havia adjudicat set contractes per valor de 229.345,49 euros que ja s'han liquidat

Aquests diners s'han abonat pels treballs que les diferents empreses havien executat fins al moment de rescindir els acords

La darrera edició de la Festa al Cel celebrada a Mataró es va fer a la platja de la ciutat el setembre del 2015 i es calcula que va ser seguida per unes 115.000 persones Foto: QUIM PUIG.

LLUÍS ARCAL - MATARÓ
Mataró haurà d'abonar uns 46.000 euros per anul·lar la que havia de ser l'edició del 2016 de la Festa al Cel, però que mai es va fer. I és que l'Ajuntament ha liquidat tots els contractes que havia signat amb diferents empreses per fer possible la celebració de la Festa al Cel 2016, esdeveniment que es va cancel·lar tres mesos abans de la data prevista de celebració per motius econòmics.

L'Ajuntament havia adjudicat set contractes per valor de 229.345,49 euros, IVA inclòs, i el cost total de liquidació d'aquests contractes ja signats per l'esdeveniment aeri finalment ha estat de 46.058,02 euros. Aquests diners s'han abonat en concepte dels treballs que les diferents empreses ja havien executat fins al moment en què es van rescindir els contractes. Per a l'organització de la Festa al Cel, l'Ajuntament va convocar dos concursos públics per contractar tant la gestió de la graella d'aeronaus participants (Aeroclub Barcelona-Sabadell) com la producció, logística i recerca de patrocinadors de l'esdeveniment (Actividades de Ocio y Educación, SL –Swolf Group). En no fer-se el festival aeri, aquests dos contractes es van cancel·lar. A banda, també s'havien signat cinc contractes més per diferents conceptes que també es van rescindir: dispositiu marítim, pla d'autoprotecció, assistència heliportuària, lloguer de sistema de ràdio digital i captació de patrocinis.

Aquesta quantitat liquidada és finalment inferior a les previsions que l'Ajuntament va fer el dia que va anunciar la cancel·lació de la Festa al Cel 2016, ja que llavors es va anunciar que podria suposar una despesa “entre 50.000 i 70.000 euros”. Va ser també aleshores quan es va donar a conèixer que dels 300.000 euros que s'havien d'ingressar, com a mínim, a través d'aportacions privades només se n'havien aconseguit 97.000, un fet que obligava l'Ajuntament a haver d'assumir amb recursos propis més de 420.000 euros per fer possible l'esdeveniment, gairebé el doble del que havia pressupostat inicialment.

Segons dades que al seu dia va facilitar l'Ajuntament, la darrera edició de la Festa al Cel celebrada a la capital del Maresme, el setembre del 2015, va reunir durant els dos dies que va durar uns 115.000 espectadors, que van gaudir de les piruetes d'unes 47 aeronaus, i va tenir un impacte econòmic d'1,7 milions d'euros en l'economia local. L'aportació de l'Ajuntament va ser de 269.830 euros d'un pressupost total de 521.873 euros.

LES XIFRES

7 contractes per valor de 229.345 euros són els que ha hagut de liquidar Mataró per la Festa al Cel 2016.

115.000 espectadors van assistir a la darrera Festa al Cel de Mataró, que es va fer el setembre del 2015.

Santa Susanna, encara pendent

L'Ajuntament de Santa Susanna va anunciar el setembre de l'any passat que assumia el relleu de Mataró en la celebració de la Festa al Cel. L'esdeveniment s'interpreta al municipi com una aposta d'impacte per a l'important oferta turística i en el qual tenen un paper decisiu els empresaris del sector. Les dates triades inicialment són el cap de setmana del 23 i el 24 de setembre, però avui encara queden serrells per lligar, en especial pel que fa a la seguretat del festival, que atrau milers de persones. L'alcalde, Joan Campolier (AiS), avança que la confirmació que la Festa al Cel se celebrarà al municipi després d'un any d'aturada se sabrà el mes d'abril que ve. Campolier insisteix que la prestigiosa cita aèria “no costarà ni un euro al consistori” perquè se sufragarà amb les aportacions del sector hoteler i els patrocinadors.


Signatures a favor de la riera d'Arenys de Munt
El Punt Avui 25/3/2017

Un dels establiments del tram pendent d'urbanitzar impulsa la campanya on 391 veïns reclamen l'inici de l'obra

El govern agraeix el suport al projecte

L'entrada a la riera és un dels trams que s'ha d'urbanitzar Foto: E.F.

ELENA FERRAN - ARENYS DE MUNT
L'Oficina d'Atenció de la Vila d'Arenys de Munt ha registrat una instància acompanyada de 391 signatures en què es demana l'execució de l'obra d'urbanització de la riera. Les signatures s'han recollit les darreres setmanes al Cafè Rovira i, tal com s'especifica en el document registrat, el motiu de la campanya són “les queixes que ens fan arribar els nostres clients i amics cada vegada que hi ha un període de pluges”.

Els signants sol·liciten que “s'acceleri al màxim l'execució de l'obra” que segons el projecte aprovat està pendent de fer entre el carrer de la Rasa fins a la rambla Francesc Macià. L'escrit deixa clar que les signatures volen ser una mostra de suport a l'Ajuntament, que actualment té en marxa el procés de licitació per fer l'obra amb un preu de sortida de 1.522.924 euros.

L'alcalde, Joan Rabasseda (ERC), es mostra agraït pel suport i manté que a partir del 3 d'abril ja es podran obrir les pliques per conèixer les ofertes de les empreses interessades. Tot i l'inici d'aquest tràmit, encara es trigarà a signar el contracte d'inici d'obres d'un projecte que va aixecar polèmica per l'enderroc del pont enlairat de vianants. A les clàusules del concurs s'especifica que el futur del pont dependrà de la consulta ciutadana que està pendent de fer-se.