dilluns, 20 de març del 2017

Malgrat vol tenir per escrit que no es farà mal al delta 20/3/2017 El Punt Avui

Malgrat vol tenir per escrit que no es farà mal al delta
El Punt Avui 20/3/2017

L'Estat ho assegura de paraula, però reclama que l'Ajuntament faci una petició formal per rebre l'estudi mediambiental

El consistori aprova crear una taula de treball per preservar-ne la zona

El tram més malmès pels temporals del Camí de la Pomereda de Malgrat de Mar a la zona dels càmpings més propers al delta de la Tordera, en una imatge d'aquesta setmana Foto: T.M.

TERESA MÁRQUEZ - MALGRAT DE MAR
A poc a poc i bona lletra. L'Ajuntament de Malgrat no es rendeix i ha tornat a reclamar, ara per escrit, l'estudi mediambiental que garanteixi que la construcció d'una escullera i l'aportació de sorra a la zona dels càmpings no malmetrà el fràgil equilibri del delta de la Tordera. La regidora d'Urbanisme, Mireia Castellà (JxM) explica que en l'última reunió que va mantenir amb els tècnics de la delegació de Costes de l'Estat a Catalunya se'ls va tornar a reclamar el document que el consistori condiciona a l'inici de l'actuació al litoral. “La nostra sorpresa va ser que ens van dir que ja el tenien però que l'havíem de demanar pels canals oficials”, va comentar, i va lamentar que no els n'haguessin informat abans “perquè fa tres setmanes que en parlem i la petició ja estaria cursada”. Castellà explica que Costes els ha avançat de paraula que les obres no afectaran en res la zona natural i que s'han compromès a no començar l'obra fins que el document no estigui en mans del consistori. “L'actuació és imminent, perquè ja s'han enderrocat les estructures malmeses i només s'han de treure els pals de telefonia perquè hi puguin entrar les màquines”, explica la regidora. La construcció de l'escullera s'allargarà uns tres mesos i, després, caldrà aportar-hi la sorra necessària “tot i que se'ns diu que molta arribarà de manera natural”. Costes, a més, també deixarà transitable el tram del Camí de la Pomereda més afectat i només estarà pendent d'urbanitzar.

Paral·lelament, en el ple de dijous i per unanimitat de tots el grups, es va aprovar la creació d'una taula de treball del delta de la Tordera on tinguin cabuda les administracions competents, experts, propietaris de càmpings i entitats mediambientals. L'objectiu és proposar quines han de ser les accions a fer per tornar l'equilibri al paratge natural del delta i les platges, així com coordinar les figures de planejament adients i la protecció conjunta de l'espai.

LA FRASE

Ens van dir que ja tenien l'estudi però que l'havíem de demanar pels canals oficials
Mireia Castellà (JxM)
REGIDORA D'URBANISME DE L'AJUNTAMENT DE MALGRAT DE MAR