dimarts, 21 de març del 2017

La Tordera no està morta, però cal treballar amb visió de conca per millorar-la 20/3/2017 Ràdio Marina

Notícia i àudio de l'acte del passat 17/3/2017 a Blanes...

La Tordera no està morta, però cal treballar amb visió de conca per millorar-la
Ràdio Marina 20/3/2017

La Tordera no està morta, però cal treballar amb visió de conca per millorar-la i preservar-la.

Aquesta és l’opinió dels dos ponents en un acte organitzat per la CUP de Blanes amb el títol de “Qui ha matat la Tordera?”

Pel biòleg Enric Badosa, la Tordera no està morta i aquests darrers anys hi ha hagut una certa millora, “abans el riu baixava de color verd o vermell, segons amb quins tints treballessin les empreses. No hi havia peixos i això ha millorat molt. Tenim motius per a ser optimistes però hi ha moltes coses que s’han de fer”.

Per Noemí Pineda, llicenciada en ciències ambientals, i com Badosa, membre de la Plataforma Preservem el litoral del Maresme, el món local ha de liderar les iniciatives de millora treballant a nivell de conca i no poble a poble, “jo no crec que la Tordera sigui morta, si ho fos, ja no tindria sentit la lluita per millorar-la. La visió ha de ser de conca encara que després s’actuï per solucionar problemàtiques més locals”.

Per Badosa, el problema del riu, és la quantitat d’aigua que baixa, “el riu porta massa poca aigua pel que hauria de ser. Està sobreexplotat des de la mateixa capçalera. La manca d’aigua perjudica la flora i la fauna”.

Per Pineda, caldria replantejar els usos per caminar cap a la sostenibilitat ambiental i econòmica, “per parlar de futur, s’han de qüestionar els usos que hi ha actualment. En cas contrari, es parteix d’una base molt prefixada” .

Escoltar Pineda i Badosa:

Audio Player

L’acte s’ha organitzat en ple debat sobre la legalització o no d’una sèrie de càmpings que han agafat terrenys agrícoles per ampliar les seves instal·lacions. La CUP defensa que aquestes practiques no es poden legalitzar de cap manera.