dimarts, 21 de març del 2017

Problemes d'entendre les platges com equipaments urbans o turístics i no com espais naturals d'ús temporal que són 18 i 21/3/2017

Fins dia 1 de Maig no es pot retirar la posidònia de les platges naturals de Balears
IB3 18/3/2017



Santanyí s’ha sumat als municipis que ja liciten el contracte per a l’explotació d’instal·lacions temporals a diverses platges de Mallorca pels propers quatre anys. Campos, un dels pocs municipis que renoven anualment les concessions, enguany encara no ho ha fet. A dia d’avui, a més, els arenals naturals d’Es Trenc i sa Ràpita encara estan plens de posidònia.


Els temporals obliguen a invertir 200.000 euros en les platges metropolitanes
El Punt Avui 21/3/2017

Comencen els treballs per preparar 41 platges de la demarcació barcelonina per a l'estiu

Creix el nombre de banyistes, que ja arriben als 10,5 milions

Els tractors ja van començar ahir a llaurar la platja de Castelldefels Foto: AMB.

ROSA M. BRAVO - CASTELLDEFELS
L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que s'ocupa del manteniment de les 41 platges que hi ha entre Montgat i Castelldefels, ha hagut d'invertir enguany 200.000 euros per arreglar els desperfectes causats pels temporals d'aquest hivern. És el cost que ha suposat reparar els 500 metres lineals de 150 passeres i substituir diverses dutxes a les platges del nord. Així ho va explicar ahir el cap de la secció de platges de l'AMB, Mariano de Gracia, durant la presentació de l'inici dels treballs per preparar el litoral per a la temporada de bany. “Hem perdut un nombre important de passeres i algunes dutxes, i les platges del nord s'han vist més afectades pel que fa a la línia de sorra, que és més estreta que al sud”, va explicar. Això ha obligat a anivellar i redistribuir la sorra, ja que no hi ha hagut aportacions extraordinàries de sorra. “Les platges ja estan en un punt més o menys equiparable al de l'any passat”, va assegurar el responsable de l'AMB, tot i que va admetre que la platja de la Móra de Badalona o la del nord de Montgat no es podran recuperar al 100% aquesta temporada.

Els treballs per preparar les platges consisteixen, com cada any per aquestes dates, a llaurar i garbellar la sorra. En la primera operació els tractors arrosseguen unes grans arades que remouen i voltegen la sorra a 50 centímetres de profunditat per facilitar que s'airegi i hi penetrin els raigs de sol, que exerceixen d'aquesta manera la seva acció desinfectant. Uns dies després, els tractors garbellen la sorra per anivellar-la i deixar-la a punt, una acció que es repetirà cada dia fins al novembre.

LA XIFRA

200.000 euros ha hagut d'invertir l'AMB en la reparació i substitució del material malmès pels temporals de l'hivern.

LA DATA

20.03.17 comença la llaurada a la platja de Castelldefels, un treball que s'acabarà el 16 d'abril a les platges de Barcelona.

Els banyistes sumen 10,5 milions

ROSA M. BRAVO
El nombre de banyistes a les platges metropolitanes ha augmentat notablement, ja que l'enquesta de l'any passat va registrar una suma de 10,5 milions de visitants. Això representa 1,8 milions més que la xifra del 2014, que era de nou milions de banyistes. Enguany la novetat més destacada que es trobaran els usuaris serà una nova senyalització als 204 accessos que sumen les 41 platges metropolitanes. Aquests senyals són els que fan referència a la informació de serveis i a les previsions sobre l'estat de la mar. L'enquesta de satisfacció del 2016 va aportar una nota mitjana del 7,8, cosa que representa un increment de mig punt respecte de la nota anterior, un 7,3. Els visitants valoren especialment el fàcil accés a la platja i també la qualitat de l'entorn i el paisatge. En l'última enquesta de satisfacció va millorar també la nota de la seguretat, la neteja i els jocs infantils i esportius. Els serveis que estan més mal valorats, amb un aprovat just, són els lavabos.