La Confraria de Blanes va subhastar el mes de setembre peix i marisc per valor de 721.000 euros
Blanesaldia.com 6/10/2017
El passat mes de setembre la Confraria de Pescadors de Blanes va subhastar 197.443 quilos de peix i marisc, que en conjunt van aconseguir un valor total de 721.375 euros. Les captures més valuoses van ser la gamba, el seitó i la melva, que van totalitzar poc més de 411.109 euros, el 56,9% del total subhastat.
Aquestes van ser les 15 espècies de peix i marisc que van obtenir un major valor el passat mes de setembre:
Espècie Quilos Euros
Gamba 5.100 209.387
Seitó 86.139 145.020
Melva 44.089 56.702
Escamerlans 2.040 41.743
Bonítol 5.818 24.577
Lluç palangre 2.193 22.419
Roger vermell 3.090 21.445
Calamar 958 20.548
Gamba blanca 760 19.761
Sardina 7.183 19.020
Rap vermell 1.363 13.157
Mollera roquer 2.314 11.950
Peix espasa 1.443 11.665
Gamba plasti 1.375 9.302
Diversos osteictis 1.124 7.151
Acumulat any 2017
Mes Quilos Euros
Gener 202.045 697.650
Febrer 123.642 258.640
Març 114.960 663.649
Abril 155.496 730.290
Maig 283.623 1.072.873
Juny 260.811 1.131.892
Juliol 275.761 1.233.800
Agost 185.598 1.062.566
Setembre 197.443 721.375
Els pescadors diuen que es pesca poc calamar a la nostra costa
Ràdio Arenys 5/10/2017
Els pescadors diuen que és un mal any pel calamar
Els pescadors la temporada qualifiquen com a ‘catastròfica’ tot i que Arenys té una de les flotes més grans de Catalunya amb unes 10 barques dedicades a la pesca del calamar. Cada nit amb el conjunt de barques poden arribar a pescar un total d’entre 30 i 35kg de calamar, molt menys que altres vegades.
Que es pesqui poc calamar a la nostra costa també repercuteix en el preu. Al mercat municipal gira entorn els 23 euros el quilo, però els peixaters no descarten que pugui pujar més si es continuen pescant tant pocs. Francesc Marot ha explicat que tot depèn de la zona d’on es pesca el calamar, ja que el que arriba de Tarragona és més barat perquè n’hi ha més.
Pel que fa a la tècnica per pescar-los, Esteve Llopart considera que per tenir un bon calamar se l´ha de caçar amb cura, sense estres i un per un. La tècnica utilitzada és la de 'potera', una eina que permet la captura del calamar de la manera més pura i la que respecta més el fons marí. El calamar surt més bo que caçat amb la tècnica de l’arrossegament.