dissabte, 24 de febrer del 2018

Torrent de Sant Andreu i Riera de Pineda (Tordera) 24/2/2018


Aquesta tarda pel Torrent de Sant Andreu i Riera de Pineda (Tordera)...

1 Nimfa dorment (Nymphalis polychloros)
i actualitzo la llista de Les papallones diürnes de la Riera de Pineda
7 Brunes boscanes (Pararge aegeria)

desenes de larves de Salamandra comuna (Salamandra salamandra)

2 Conills de bosc (Oryctolagus cuniculus)

1 Picot garser gros (Dendrocopos major)
1 Picot verd (Picus viridis)
Raspinells comuns (Certhia brachydactyla)
Tudons (Columba palumbus)
uns 10 Gaigs (Garrulus glandarius)
uns 15 Tords comuns (Turdus philomelos)
Merles (Turdus merula)
Pinsans comuns (Fringilla coelebs)
Pit-rojos (Erithacus rubecula)
1 Pardal de bardissa (Prunella modularis)
1 Cargolet (Troglodytes troglodytes)
Rossinyols bords (Cettia cetti)
Tallarols de casquet (Sylvia atricapilla)
Tallarols capnegres (Sylvia melanocephala)
Mosquiters comuns (Phylloscopus collybita)
Bruels (Regulus ignicapilla)
Mallerengues emplomallades (Lophophanes cristatus)
Mallerengues petites (Periparus ater)
Mallerengues blaves (Cyanistes caeruleus)
Mallerengues carboneres (Parus major)
1 Cotxa fumada (Phoenicurus ochruros)
Pardals comuns (Passer domesticus)
Gafarrons (Serinus serinus)
Caderneres (Carduelis carduelis)

Nimfa dorment (Nymphalis polychloros)...

Brunes boscanes (Pararge aegeria)...

larva de Salamandra comuna (Salamandra salamandra)...

Algunes imatges del Torrent de Sant Andreu i Riera de Pineda (Tordera)...

Corb (Corvus corax) a la Vall de la Riera (Pineda de Mar) 24/2/2018

1 Corb (Corvus corax) aquest matí sobre la Vall de la Riera (Pineda de Mar), de La Guàrdia a Montpalau.

També...

2 Brunes boscanes (Pararge aegeria)
1 Blanqueta de la col (Pieris rapae)

Riu Tordera aigües amunt de Can Perxistor (Sant Feliu de Buixalleu) 23/2/2018 Arnau Tolrà. Font: ornitho.cat

Observacions de l'Arnau Tolrà d'ahir 23/2/2018 al riu Tordera aigües amunt de Can Perxistor (Sant Feliu de Buixalleu)...

2 Corbs (Corvus corax)
Baixen del Montnegre.
mínim 2 Picots garsers petits (Dendrocopos minor)
9 Roquerols (Ptyonoprogne rupestris)
1 Griva cerdana (Turdus pilaris)
Adherida als iliacus. En un F. angustifolia. 1ra al lloc.
mínim 47 Tords ala-rojos (Turdus iliacus)
Concentració prenupcial anual. 1 cantant!
2 Tallarols capnegres (Sylvia melanocephala)

Font: www.ornitho.cat
Observador: Arnau Tolrà

divendres, 23 de febrer del 2018

Sobre el Delta de la Tordera i la seva "futura" gestió 23/2/2018

[ÀUDIO] ▶️ 'Arrela't al Delta': la nova campanya d'educació ambiental i sensibilització del col·lectiu L’Arrel per informar i conscienciar sobre el Delta de la Tordera i la seva importància ecològica:

[ÀUDIO] 'Arrela’t al Delta': la nova campanya del col·lectiu L’Arrel per informar i conscienciar sobre el Delta de la Tordera
Ona Malgrat 23/2/2018

El col·lectiu ecologista L’Arrel presenta la campanya d’educació ambiental i sensibilització del patrimoni natural del Delta de la Tordera, sota el títol 'Arrela’t al Delta!'. Amb la voluntat d’informar i conscienciar la població de Malgrat de Mar sobre l’espai natural i la seva importància ecològica, el col·lectiu realitzarà diverses activitats des del març fins al mes d’agost.

Marc Martín i Pol Serra, membres del col·lectiu ecologista L'Arrel

Segons L’Arrel, el Delta i la Conca de la Tordera reben múltiples pressions humanes, "que no només degraden els ecosistemes que presenten sinó que també comporten una pèrdua de qualitat ecològica en la desembocadura, amb totes les conseqüències que això comporta". És en aquest context en el qual el col·lectiu de l’Alt Maresme ha engegat la campanya, per explicar a la ciutadania més propera l’existència de l’espai i el seu valor, "no només social o econòmic, sinó també ecològic i natural".

Arrela’t al Delta oferirà una sèrie d’activitats i actuacions entre els mesos de març i agost amb tres grans objectius: Donar a conèixer el patrimoni natural que engloba el Delta de la Tordera, exposar els serveis ecosistèmics que proporciona l’espai i les pressions humanes que viu, i proposar mesures per garantir una millora en la seva qualitat ecològica.

El programa d’activitats s’iniciarà el mes vinent, concretament el 17 de març, amb una xerrada a l’Arxiu municipal sobre el Delta i la seva importància ecològica. A l’abril, per Setmana Santa, el col·lectiu presentarà una exposició fotogràfica i un mural al poble, per afegir un "valor artístic" a la campanya.

De cara al maig, L’Arrel prepara una xerrada sobre la petjada de l’home, per treballar la implicació dels veïns en el delta, i una taula rodona de debat, per recollir noves idees i compartir visions a nivell local "per integrar l’espai com a patrimoni del municipi".

El mes de juny es farà una ruta guiada al Delta de la Tordera i es participarà al 'Clean up day', una iniciativa de recollida de residus per implicar la població malgratenca i treballar in situ. Per tancar la campanya, L’Arrel prepararà l’iniciativa europea 'Delta i Tordera watch' a l’agost i celebrarà les segones Jornades del Delta de la Tordera com a acte de cloenda.

Des del col·lectiu han afegit que: "Creiem que s’ha de treballar des de baix, des de la divulgació, a peu de carrer, per oferir els coneixements i les eines necessàries a la ciutadania i perquè la gent conegui l’existència del delta i el valor associat a aquest espai natural".



-------------------------------------------------------

Genial, tot el que sigui per implicar a la gent amb el Delta és interessant i sempre serà poc, de debò, i espero que sigui un èxit i que vagi tot molt bé, i ja veurem què és això del 'Delta i Tordera watch', però...

Mal comencen. El "Clean up day' és una iniciativa pensada i dissenyada com a propaganda (fer-se la foto i quedar xuliguai) que coincideix amb l'època de reproducció (més sensible) d'aquells animalons que es volen reivindicar. Espero que canviin de data 😏

No tinc adreça de contacte... Passeu-li als de l'Arrel aquesta anècdota. Gràcies... El "Clean up day" és una iniciativa mal dissenyada i en contra de la protecció de la biodiversitat a on es realitza... La pitjor data per ficar-se a remenar les zones de nidificació, vaja...


Demanen que la Taula de la Tordera inclogui tots els pobles de la conca
Ràdio Palafolls 23/2/2018


Actualment la taula compta amb la presència d’entitats, ajuntaments i agents del Delta de la Tordera; bàsicament de Blanes, Malgrat, Tordera i Palafolls.

L’entitat Preservem el Litoral creu que cal ampliar aquesta mesa a tots els ajuntaments, entitats cíviques i ambientals i, també als sectors econòmics implicats i relacionats amb la conca de la Tordera, inclosa la riera d’Arbúcies, des del seu naixement .

L’entitat ecologista creu que és imprescindible comptar amb tots els agents implicats amb el riu en la seva integritat per tal de fer una diagnosi més acurada i poder projectar les futures actuacions tècniques o polítiques sobre la Tordera i del seu Delta.

Asseguren que no es pot parlar d’aigua o de cabal ecològic si no es parla de les Plantes embotelladores de la capçalera d’Arbúcies o del Montseny,  i de les captacions d’aigua al sector químic de Sant Celoni, o bé de les extraccions d’àrids al llarg de la conca.

Per tot plegat l’entitat demana incorporar aquests municipis i entitats al funcionament de la  Taula de Treball per a la recerca d’un Pla integral per a la regeneració del Delta de la Tordera, que s’està elaborant. Creu a més que si s’hi incorporen hi haurà un grau de compromís més gran per part de tots els ajuntaments i agents implicats de la Conca de la Tordera, alhora que un més alt grau de participació i debat.

Justament fa unes setmanes l’Ajuntament de Palafolls ja denunciava algunes mancances en aquesta Taula de Treball. El regidor de Medi Ambient, Juan Andrés Osorio, assegurava que mancava la presència del sector de la pagesia i denunciava el pes del sector hoteler.


La protecció del Delta de la Tordera es trasllada també a la ciutadania
El Punt Avui 23/2/2018

El col·lectiu ecologista L’Arrel impulsa la iniciativa a Malgrat que inclou xerrades, visites a l’espai natural i un debat per buscar solucions

La primera activitat es farà el proper 17 de març

El Delta de la Tordera és objecte d’una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania Foto: T.M.

TERESA MÁRQUEZ - MALGRAT DE MAR
L’interès per la protecció del Delta de la Tordera torna a revifar-se. Després de la posada en marxa el juny passat de la Taula de la Tordera amb la participació d’administracions, entitats mediambientals i propietaris de càmpings, aquest matí el col·lectiu ecologista L’Arrel de Malgrat ha presentat una nova iniciativa amb l’espai natural com a protagonista. Es tracta de la campanya, Arrela’t al Delta que, amb el suport de l’Ajuntament, busca involucrar i conscienciar la ciutadania sobre la importància de garantir la supervivència de la zona. Dos dels seus membres, Marc Martín i Pol Serra, han explicat el programa d’actes que començarà el proper 17 de març amb una xerrada sobre el Delta “i la seva importància ecològica” a l’Arxiu Municipal. Les accions, de caràcter mensual, continuaran a l’abril amb una exposició fotogràfica i la confecció d’un mural al poble que combinarà el valor artístic amb la demanda social. Una nova xerrada, aquest cop sobre la petjada deixada per l’home en el paisatge, es prepara pel maig, juntament amb una taula rodona per exposar i recollir les propostes orientades a “integrar l’espai com a patrimoni del municipi”. “Al juny farem una ruta guiada al Delta amb motiu del Clean up day, una iniciativa de recollida de residus a la zona”, apunta Marc Martín. Com a colofó de la campanya el grup ha anunciat la participació en la iniciativa europea Delta i Tordera watch a l’agost coincidint amb la celebració de les segones Jornades del Delta de la Tordera.

Pol Serra ha concretat els tres objectius de la campanya: “donar a conèixer el patrimoni natural a la ciutadania, exposar els serveis ecosistèmics que proporciona l’espai i les pressions humanes que viu, i proposar mesures per garantir una millora en la seva qualitat ecològica”. Des de L’Arrel han valorat tant les darreres iniciatives organitzades per consensuar una gestió sostenible del Delta com la possibilitat de traslladar aquesta campanya a altres municipis propers vinculats a l’espai natural.

LA DATA

17/03/18 és la data d’inici dels actes de la campanya Arrela’t al Delta amb una xerrada sobre la seva importància ecològica

Cicle de seminaris científics

Paral·lelament als actes que volen involucrar la ciutadania en la preservació del Delta de la Tordera s’ha projectat un cicle de seminaris amb debat a l’Arxiu Municipal a càrrec dels responsables del projecte ISACC TorDelta. Es tracta d’una iniciativa que compta amb el suport del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a través de la Fundación Biodiversidad, i coordinat pel CREAF. Durant nou mesos, entre l’1 d’octubre de 2017 i el 30 de juny de 2018, permetrà donar suport a la Taula de treball sobre el Delta de La Tordera amb l’objectiu de crear un espai per millorar la gestió integrada del territori. El cicle de debats es farà els dies 28 de febrer i 7 i 14 de març. Rafa Sardá i l’Enric Sagristà, investigadors del CEABCSIC inauguraran el programa amb una conferència sobre l’erosió de les platges i la dinàmica de la sorra en el Delta. El 7 de març es posarà en valor la riquesa de la biodiversitat de la zona i el 14 s’oferirà un seminari sobre els reptes i les oportunitats per a una millor gestió de l’aigua en aquest territori. Tots els seminaris es faran de 5 a 7 de la tarda.

Algunes notícies per llegir 23/2/2017...

Abans recupero això sobre el Life de més d'1 milió d'euros abandonat durant més de 13 anys, i que continuarà abandonat...

Restitució del tractament terciari de les aigües residuals a l'EDAR de Tordera 30/12/2017... ???


Territori i Sostenibilitat inicia les obres de millora de l'entorn de la depuradora de Tordera
Territori i Sostenibilitat 23/2/2018

Els treballs, amb un pressupost de 196.000 euros, s’emmarquen dins del Programa d’infraestructura verda que la Generalitat impulsa, amb el suport de fons europeus

Es repararà i condicionarà el sistema que permet millorar, de manera natural i sense cap cost energètic, la qualitat de l’aigua tractada a la planta mitjançant un sistema de reutilització natural


La Generalitat ha iniciat les obres que permetran restituir el sistema de tractament terciari tou de les aigües de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Tordera, al Maresme. Es tracta d’actuacions que aprofitaran elements naturals, com ara vegetació de zones humides, per a depurar encara més l’aigua ja tractada a la depuradora.

Les obres serviran per posar a punt el sistema de tractament de terciari tou de l’EDAR de Tordera, construït deu anys enrere, per reparar-lo i renovar-lo. Aquest sistema consisteix en una zona humida artificial de prop de dues hectàrees per on circula l’aigua, amb plantacions d’espècies aquàtiques (macròfits) que actuen de filtre natural.

Amb els presents treballs es restituiran els elements malmesos, es retirarà la vegetació invasora i s’anivellarà el terreny, per tal que l’aigua circuli per gravetat, sense cap despesa addicional d’energia. També es repararan les conduccions existents, es plantaran macròfits a la primera bassa i arbres de ribera en un dels costats de la llacuna. També hidrosembra en els talussos de l’entorn per una millor integració paisatgística. La millora del sistema afavorirà també la presència d’espècies de fauna pròpies d’espais humits.

L’actuació que ara s’inicia és un dels projectes d’Infraestructura Verda 2017-2021 que la Generalitat té en marxa amb suport de fons europeus per a la restauració d’ecosistemes degradats. Les obres tenen un pressupost de 196.000 euros i un termini d’execució de 3 mesos.

El projecte es desenvolupa a tocar de l’àmbit de l’Espai Natural Protegit del Riu i Estanys de Tordera, i de l’antiga gravera de Palafolls, inclosa a l’Inventari de zones humides de Catalunya.

Dins de l’Estratègia europea 2020

Les iniciatives del Programa d’Infraestructura Verda de Catalunya s’emmarquen en l”Estratègia de la Unió Europea sobre la Biodiversitat fins a 2020: la nostra assegurança de vida i capital natural”. Un dels objectius d’aquesta estratègia és el de mantenir i millorar la infraestructura verda i restaurar ecosistemes degradats que garanteixi una millor connectivitat funcional entre ecosistemes, dins i fora dels espais de la Xarxa Natura 2000.

La comunicació de la Comissió Europea ”Infraestructura verda: millora del capital natural d’Europa” reconeix que el manteniment de la biodiversitat és un factor clau i objectiu destacat de la infraestructura verda ja que es considera imprescindible per al funcionament i manteniment dels ecosistemes i per tant per a garantir la provisió de serveis a les persones.

------------------------------------------------------

Un dels molts "apunts" que es podrien fer sobre la següent notícia... el lema no és: “Volem negociació. Els treballadors amb els càmpings”, sinó “Volem legalització. Els treballadors amb els càmpings”... imagineu la resta...

Blanes demanarà a l’ACA un nou informe per poder incorporar les ampliacions dels càmpings als POUM
Ajuntament de Blanes 23/2/2018

Es va aprovar al ple d’ahir, que també va tractar les tarifes d’aigua de l’ATLL i 5 mocions. Una d’elles és donar suport a la vaga convocada pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona

Un dels temes més destacats tractat al llarg de la intensa sessió plenària d’ahir dijous va ser la possibilitat de poder incorporar al POUM de Blanes les ampliacions dels càmpings Bella Terra i Blanc d’Eivissa. Quan el juny de l’any passat es va aprovar el nou POUM de Blanes amb caràcter inicial, no es van poder incloure perquè no s’adaptaven a normativa.

Vots a favor de demanar l'informe a l'ACA
Ara, després que s’ha comprovat que posteriors documents i informes públics obren la porta a què sigui possible, l’Ajuntament de Blanes ha aprovat demanar a l’Agència Catalana de l’Aigua que emeti un informe al respecte. La petició, que es farà arribar a l’ACA, va comptar amb 12 vots a favor: 4 del PSC a l’equip de govern, 3 del PDeCAT –un dels regidors, Quim Torrecillas, no va poder ser present per motius de salut-, 2 d’ERC, 2 de Ciutadans i 1 del PP.

Per la seva banda, ICV-EUiA, ERC, Batega per Blanes i la CUP es van abstenir, sumant 8 vots. La sessió plenària també va tractar dos altres punts a l’ordre del dia relacionats amb aquesta mateixa qüestió. Es tractava dels recursos presentats pel Càmping Bella Terra i el Càmping Blanc d’Eivissa contra els acords de ple de l’any passat que els sancionaven. En tots dos casos, l’Ajuntament de Blanes va rebutjar els recursos presentats. La proposta de l’equip de govern de desestimar els dos recursos la van recolzar ahir tots els grups polítics municipals per unanimitat.
Val a dir que la sala de plens estava ahir al vespre plena de gom a gom, amb una nodrida presència de treballadors i treballadores dels dos establiments, tal com ja va passar l’any passat, quan ja es va tractar el tema de la legalització i les sancions al ple. La gran majoria lluïen un adhesiu on es llegia el lema: “Volem negociació. Els treballadors amb els càmpings”. 


Abans de passar a la part de control per tractar les mocions, es va incloure pel procediment d’urgència un punt relacionat amb l’aigua de la xarxa Ter-Llobregat gestionada per ATLL, concessionària de la Generalitat. El ple va acordar demanar a l’Agència Catalana de l’Aigua la documentació que justifica l’increment de tarifes aplicat des del passat 1 de gener amb la unanimitat de tos els grups.

Mocions tractades al ple municipal

El darrer tram del ple van ser les cinc mocions presentades pels grups polítics. La primera, de la CUP, insta la Generalitat a fer front a la situació d’emergència social, i es va aprovar amb 16 vots a favor de la major part de forces polítiques i 3 vots en contra de C’s i PP. En la segona proposta d’acord, la CUP demanava suport per a les persones que estan encausades per oposar-se a la línia de la MAT, aprovant-se amb 13 vots a favor del PSC, ICV-EUiA, ERC, Batega i CUP; 3 vots en contra de C’s i PP; i 3 abstencions del PDeCAT.


Les dues següents propostes d’acord eren d’ICV-EUiA i Batega per Blanes, i la primera era per donar suport i adherir-se a la vaga feminista que s’ha convocat a nivell estatal pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Un total de 16 vots a favor dels proposants, PSC, PDeCAT, ERC i CUP va fer prosperar la moció, mentre que Ciutadans es va abstenir amb 2 vots, i el Partit Popular va votar en contra.

La segona moció d’ICV-EUiA i Batega era per donar suport a la Plataforma “Càrnies en Lluita”, i es va aprovar per unanimitat. Per últim, la cinquena i darrera proposta d’acord, presentada per Ciutadans per demanar la implantació de barreres de seguretat per als motoristes es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics. Com a curiositat, val a dir que ahir no es va fer el torn obert de precs i preguntes al públic, ja que cap dels assistents va avançar la seva intenció de voler intervenir-hi.


L'ACA al rescat...
L’Ajuntament de Blanes confia que l’ACA avalarà la legalització dels càmpings
El Punt Avui 23/2/2018

Ros defensa els llocs de treball i l’activitat del Blanc d’Eivissa i del Bellaterra, sancionats amb més d’1 milió

El POUM està incomplet sense la regularització

Els regidors van fer un minut de silenci (a la foto) en memòria de Josep Marigó, mort fa uns dies per una greu malaltia. Foto: JOAN SABATER.

JORDI FERRER - BLANES
L’Ajuntament de Blanes confia que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) avalarà les ampliacions dels càmpings Blanc d’Eivissa i Bella Terra, ara irregulars. El ple va acordar ahir demanar un informe a l’ACA amb els vots del PSC (4), CiU (3) –ahir no hi era Joaquim Torrecillas–, ERC (2), Ciutadans (2) i el PP (1). ICV-EUiA (4 regidors), Batega (2) i la CUP (2) es van abstenir.

Amb el vistiplau de l’ACA –si arriba–, l’equip de govern duria a ple la legalització de l’activitat dels dos establiments. Al juny, el pla general va ser aprovat sense la regularització. L’alcalde, Mario Ros (PSC), defensa els llocs de treball –90 segons va dir Salvador Tordera (PP) en el ple– i l’activitat econòmica que generen.

La regidora d’Urbanisme, Pepa Celaya, va agrair que la majoria dels grups obrin la porta a l’autorització de l’ACA –en el futur caldrà l’aprovació per ple–. Segons Celaya, el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner (PDUSC) i el reglament de domini públic hidràulic de l’Estat, entre altres, ara ho fan possible.

El ple va desestimar els recursos dels gestors del Bella Terra i el Blanc d’Eivissa contra les sancions municipals. El consistori manté l’1,3 milions de càstig al Blanc “per una infracció urbanística molt greu consistent en l’activitat i ús de càmping (ampliació) sense llicència i no legalitzable”, fixada per ple al novembre.

Sobre el Bella Terra, l’Ajuntament desestima que la irregularitat comesa hagi prescrit i manté la sanció d’1,5 milions, imposada el març del 2017. Al juny, la comissió d’Urbanisme de Girona va informar, de manera desfavorable, sobre el pla especial del càmping. Els gestors demanaven que la seva infracció fos considerada “lleu” per Urbanisme.

Minut de silenci

Al començament del ple, els regidors, funcionaris municipals i públic present van fer un minut de silenci en memòria de l’exalcalde Josep Marigó, que va morir fa uns dies a causa d’una greu malaltia.

LA FRASE

La interpretació que fa l’ACA del reglament de domini públic hidràulic de l’Estat fa possible la legalització dels càmpings
Pepa Celaya
REGIDORA D’URBANISME (PSC)

LA DATA

06.03.17 Va ser el dia que l’Ajuntament va sancionar el Bella Terra amb 1,5 milions per infracció “urbanística molt greu”.

Plega el regidor d’IC V-EUiA Víctor Catalan

L’edil d’ICV-EUiA Víctor Catalan va fer efectiva la renúncia, després de set anys en el ple. Catalan, que és arquitecte, es va acomiadar recordant que havia dedicat “els millors anys de la vida” a l’Ajuntament. Va dir que havia fet “política des de la passió“ i va tenir un record per l’exalcalde Marigó. “No oblidem mai qui som i què fem aquí”, va dir Catalan per acomiadar-se. El regidor no va fer referència a la mala maror dins el seu grup. L’alcalde va agrair el tarannà i els coneixements de Catalan.

------------------------------------------------

I a l'altre banda del riu...

neusserra  Hace 1 hora
Ara mateix reunió de treball del projecte de remodelació del Passeig Marítim


L'animalisme... una religió (no ciència) instal·lada a totes les administracions, no només locals... i la principal amenaça per a les "entitats" que s'autoproclamen "naturalistes"...

Malgrat ja disposa de servei de recollida de gats al carrer
Ràdio Palafolls 22/2/2018


Ahir el migdia es va reunir la Junta de Govern de l’Ajuntament de Malgrat, que entre d’altres qüestions va adjudicar el nou servei de recollida de gats domèstics o perduts al carrer.

Aquesta decisió arriba després es tanqués l’espai que fins fa dos mesos s’encarregava de la cura d’aquests animals, que gestionava l’entitat Amics dels Animals de Malgrat i que, segons el consistori, no podia continuar obert degut a la manca de permisos i condicions adequades.

En aquest sentit, el regidor de Salut Pública de l’Ajuntament malgratenc, Jofre Serret, ha explicat que el nou servei es posa en marxa amb la voluntat que sigui una “reordenació” d’aquest àmbit, que fins ara no havia existit.

Ara, aquest servei s’ha contractat a una empresa externa, l’Associació Por Ellos, que s’encarregarà a partir d’ara de la recollida dels gats que es trobin al carrer.

Són declaracions de Serret a aquesta emissora.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
El servei que prestarà l’associació inclou la recollida del gat, una visita mèdica, i diversos procediments per la seva salut i posterior cura, durant els dies que sigui necessària la seva atenció al centre.

Serret, que ha volgut agrair a l’Associació Amics dels Animals la seva tasca anterior en la gestió de l’antic espai on es tenia cura dels gats, ha explicat que el servei ja va incloure’s en els pressupostos d’enguany, però que fins ahir dimarts no es va poder adjudicar la contractació del servei, que era el primer pas.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
A la mateixa junta de govern celebrada ahir al migdia, l’equip de govern de Malgrat també va fer un altre pas en aquest àmbit de la gestió dels animals al municipi. En aquest sentit, es va sol·licitar una subvenció a la Diputació de Barcelona per poder tenir un control de la població de gats urbans i suburbans, amb l’objectiu de valorar si és adient o no establir colònies controlades de gats al municipi.

Foto: naturesource.blogspot.com.es