I és que actualment els rius i les rieres s'entenen (arreu, fins i tot a les facultats) no com ecosistemes amb les seves característiques i dinàmiques naturals, sinó com canals de desguàs on qualsevol "millora" consisteix en enjardinar-los. Aquí un exemple actual dels molts que hi ha contínuament...
Veure també...
Desmuntant mites sobre la Tordera... 6) S’ha de recuperar el bosc de ribera a la Baixa Tordera?
Encara espero (assegut) que algú, qui sigui, respongui de forma clara i entenedora alguna d'aquestes preguntes que fa mooooolt temps que vaig deixar anar...
Què hi ha de dolent en l'erosió? Per què s'ha d'evitar?
Qui ha decidit, i per què, que als rius no han d'haver talussos i terrasses fluvials? Per què s'ha de plantar bosc de ribera o incloure mesures amb "bioenginyeria" per evitar la seva formació o manteniment? (protecció de marges, l'anomenen)
Qui ha decidit, i per què, que les formacions arbustives o forestals riberenques són les úniques comunitats vegetals potencials i naturals pròpies de les riberes?
Qui ha decidit, i per què, que els boscos de ribera són hàbitats més importants que qualsevol altre? D'on surt que milloren la qualitat de l'ecosistema o la biodiversitat per davant de qualsevol altre hàbitat natural?
Què hi ha de dolent en el transport sedimentari? Per què cal fixar lleres i ribes fluvials amb vegetació?
etc, etc, etc,...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada