divendres, 7 de febrer del 2020

La confirmació de que la llúdriga (Lutra lutra) es reprodueix a la Tordera 7/2/2020 Arnau Tolrà. Font: Twitter.com

Un dels primers casos de reproducció a la Tordera després de l'extinció local al segle XX, a causa de la contaminació i degradació del seu hàbitat. Seguim estudiant els seus requeriments específics i treballant per assegurar l'èxit i consolidació d'aquesta incipient població.


🏞️
La natura ens sorprèn amb imatges fabuloses, al mateix indret on era una ara en són tres! #EstimemlaNatura #Lludriga #FaunaAutoctona #Llúdria #LutraLutra (
🧵
Segueix el fil
⤵️
)


En respuesta a
L'Arnau Tolrà,el nostre científic de camp que fa el seguiment de la llúdria (Lutra lutra) a la conca del Besòs i la Tordera,ens envia aquest vídeo inèdit d'una femella embarassada el dia 6 de setembre de 2019 i la mateixa femella amb les dues cries a 1 de desembre del mateix any.


📸
Aquesta imatge ha estat presa amb la tècnica de foto trampeig en un tram del riu Tordera, tècnica que permet fer un seguiment de la fauna de forma no invasiva.


📝
El projecte de seguiment de la llúdria a la conca Besòs i la Tordera és un projecte fruit de la col·laboració de la Fundació Barcelona Zoo amb el Consorci Besòs Tordera, l'ICTA i l'Observatori del Besòs.


L'estructura dels cursos fluvials de la conca mitjana de la Tordera és, després del temporal, la millor des de molt temps enrere. En extensió i en qualitat. Els cúmuls de matèria orgànica comporten múltiples beneficis per a la fauna en general i per a la llúdriga en especial.