Tribuna Selvatana 19/11/2016
Amb aquest projecte, l'Ajuntament, la Generalitat i l'ACA, amplien la capacitat de subministrament d'aigua potable de boca als veïns d'aquest sector del municipi.
Fotografia: Els treballs es troben en la fase de tancament del dipòsit. / Ajuntament
Redacció
Les obres de construcció d'un nou dipòsit d'aigua potable a la urbanització Mas Altaba, amb una capacitat de 125 metres cúbica, avancen a bon ritme. Els treballs es troben en la fase de tancament del dipòsit. A continuació s'executaran les feines d'estanquitat per evitar fuites d'aigua, i finalment es farà el muntatge de totes les instal·lacions que regulen la captació i distribució de l'aigua cap a la xarxa de subministrament, així com la comunicació entre els dos dipòsits, el nou i el ja existent.
Un cop finalitzades les obres, i abans de connectar ambdós dipòsits, es faran els treballs de reparació de l'antic, el qual presenta alguns problemes d'estanquitat i d'adequació a la normativa degut a la seva antiguitat, més de quaranta anys i la intensitat d'ús. El pressupost total de les dues actuacions és de 85.610,92 euros.
Amb aquest projecte, l'Ajuntament, la Generalitat i l'ACA, amplien la capacitat de subministrament d'aigua potable de boca als veïns d'aquest sector del municipi. L'aigua procedent del riu Tordera es bombeja i s'acumula en aquests dipòsits a partir dels quals es distribueix a tots els veïns. L'ampliació de la capacitat de subministrament d'aigua potable respon sobretot a la necessitat de cobrir la demanda de consum, que augmenta considerablement els mesos d'estiu quan també creix l'ocupació d'habitatges.
Des de l'Ajuntament de Maçanet afirmen que són "especialment sensibles a la problemàtica de la qualitat de l'aigua i el seu subministrament a les diferents urbanitzacions que hi ha al municipi". Per això, indiquen "executar aquest projecte que durant tants anys ha estat demanat a la Generalitat, representa un fet molt important pel consistori".
Territori tindrà fet l’any que ve la via ciclista entre l’estació de Palautordera i el nucli urbà
El9nou.cat 16/11/2016
El Departament de Territori i Sostenibilitat posa data a la construcció d’una via ciclista entre l’estació de Santa Maria de Palautordera i el nucli urbà: serà l’any que ve.
La BV-5301 entre l'estació i el nucli urbà on es farà la via ciclista | Griselda Escrigas
Les obres comportaran una inversió de 800.000 euros i s’allargaran durant cinc mesos. S’actuarà en un àmbit de dos quilòmetres entre l’estació de tren i l’entrada del poble amb la construcció d’un carril segregat al costat de l’actual traçat de la carretera.
Aquesta inversió forma part dels set projectes previstos per a l’any vinent entre el Baix Llobregat, el Vallès Oriental, el Bages, la Selva i el Ripollès. En total, hi haurà deu nous quilòmetres de vies ciclistes. La inversió total és de 3,5 milions.
LA BICICLETA COM A SECTOR ECONÒMIC
Aquestes inversions han estat explicades aquest dimarts en la reunió de la Mesa de la bicicleta on també es va donar a conèixer un estudi que fixa que el sector de la bicicleta genera a Catalunya uns 1.300 milions d’euros a l’any de manera directa. Per exemple, la venda de bicicletes i components dóna feina a 2.100 persones i representa un volum de negoci de 580 milions. L’impacte econòmic del cicloturisme, incloent les pernoctacions, representa uns 285 milions d’euros a l’any arreu de Catalunya.
El govern vol acabar les obres d’urbanització dels polígons industrials l’any que ve
Ràdio Palafolls 18/11/2016
Aquesta obra serà la més important que inclourà la proposta de pressupostos que el govern presentarà properament al ple del consistori.
Els treballs s’orientaran en millorar els serveis d’aigua, de clavegueram i també a condicionar els accessos des de PLF dels dos principals polígons que encara no estan urbanitzats. Es tracta del polígon d’en Puigverd i del polígon industrial de Mas Reixach, actualment en un estat molt precari.
Els treballs, que costarien uns 2 milions i mig d’€, es podrien desencallar el proper any, ja que el govern creu que les empreses poden ara fer front a les quotes que hauran de finançar el projecte.
Pel que fa a la part industrial de Mas Reixach, l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, assegura haver trobat una fórmula per desbloquejar la urbanització del sector.
L’Ajuntament preveu quedar-se una parcel·la d’aquest sector i poder participar així en les despeses d’urbanització..
Un altre de les possibilitats que estudia el consistori, per millorar la vialitat a la zona industrial, és fer una nova sortida del polígon d’en Puigverd, per la zona de Mas Reixach. D’aquesta manera, el trànsit entraria al polígon per l’actual entrada de la nacional2, a tocar de Tordera, mentre que la sortida es faria per aquest nou vial encarat a Mas Reixach. El consistori recorda, a més, que aviat es farà un nou estacionament per a camions, cosa que hauria de millorar l’actual situació del polígon.
D’altra banda els veïns de Mas Reixach ja han evidenciat el seu malestar per la possibilitat que el gran flux de camions que surten del polígon industrial ho facin per la rotonda d’entrada a la seva urbanització, si s’acaba fent aquest nou vial.
Aquesta urbanització se sumaria a la resta de projectes ja coneguts pel pressupost de l’any que ve i que ja ha avançat RP, entre els quals, la reurbanització d’un carrer de St Lluís i la instal·lació de càmeres de seguretat en alguns punts del poble.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada