dijous, 12 de gener del 2017

Punt i final a l'absurda platja canina de Sant Pol de Mar però no a altres properes amb les mateixes problemàtiques 12/1/2017

Al més pur estil de l'Alcaldessa, avui es constata que no es tornarà a repetir la platja canina a Sant Pol de Mar.

Paga la pena escoltar i llegir-la perquè, per si algú tenia dubtes al respecte, l'animalisme és una religió, no una ciència, i el mascotisme una secta com qualsevol altre... aquí intentar raonar amb criteris científics és perdre el temps, o com diu ella... "pressió i intolerància de certs sectors", vaja!

Es refereix a això?... Cormorán Moñudo en el Mediterráneo Ibérico.

Es refereix a això?... El Maresme tiene el principal dormidero de cormoranes del Mediterráneo 18/7/2016

O es refereix a això?... Manifest en defensa de les Banyeretes (Sant Pol de Mar) 2/9/2016

Com a exemples de la poca consistència respecte al tema per part de la senyora... "els experts no van poder documentar cap cas d'atac d'un gos mentre va funcionar la iniciativa"... que a més a més de ridícul (empaitar i fer fora una espècie protegida no s'entén com atac si no hi ha sang i mort pel mig) és igual, diria que és un cas puntual i que treballarien per evitar-ho (sense dir com, clar!).

"Malgrat reconèixer que hi va haver certes actituds incíviques d'alguns usuaris propietaris de gossos"... Bé, almenys ja ho reconeix, és tot un avanç, no?

L'alcaldessa insisteix que la platja amb gossos a les Banyeretes era “un lloc ideal perquè es troba lluny del nucli urbà i és un espai tancat de manera natural”... També reconeix que l'elecció de l'espai va ser per estalviar-se calers en tanques i per amagar-lo de la població allà on, precisament per amagat i tancat, es refugien les espècies autòctones protegides, segons l'alcaldessa "que un col·lectiu criminalitzés l'espai" res té a veure amb això, no?

Per altre banda si, com va insistir reiteradament durant mesos, era una demanda del poble i ningú estava en contra... perquè descartar les proposades "per quedar just al mig del litoral o per ser un lloc freqüentat", "per ser una platja urbana i utilitzada pels banyistes", "perquè hi ha el lloc dels socorristes" o "perquè amb una presència massiva de persones, ens obligaria a adequar un tancat per als animals"... No era compatible des d'un començament? No es deia que no hi havia cap problema?... Deixem per falses ja totes les afirmacions de l'anys passat?

Insisteix en que la platja amb gossos “ha estat un èxit a Sant Pol, tant pel fet d'haver donat resposta a una demanda com per la valoració global del servei"... Èxit? Quin èxit? L'han cagat des del primer dia i no ho volen reconèixer, és el que tenen les religions quan topen amb la realitat, que es converteixen en simples actes de fe!!!

I aquesta és molt bona... "vam obrir el camí perquè altres municipis del Maresme es plantegin habilitar un espai a la platja on es pugui anar amb els animals"... Per cometre els mateixos errors? Municipis que volen fer-ho com Arenys, Canet, Calella, Malgrat o Blanes entre altres (poca broma) tenen les mateixes espècies protegides que han fet incompatible la de Sant Pol, i alguns d'aquests ja han proposat platges similars a la de Les Banyeretes... allunyades dels nuclis urbans i poc freqüentades, entre roques per estalviar-se tanques, fora de la vista dels turistes, etc... just els llocs on es refugien (perquè no tenen altres) les espècies protegides, caram!

"Sant Pol va obrir la veda l'estiu passat i ara ja són més els municipis, també del Maresme, que preveuen habilitar espais a les seves platges perquè la gent es pugui emportar a banyar els seus animals de companyia"... Caldrà el mateix espectacle a cadascun dels municipis?

Sé que aquestes declaracions no han agradat als tècnics i científics que han treballat de manera exemplar per a protegir a les espècies protegides d'aquest absurd, i jo em pregunto... Han contrastat les declaracions de l'alcaldessa o han demanat la seva opinió els mitjans de comunicació que s'han afanyat en publicar-les?...


COMUNICAT: AQUEST 2017 SANT POL NO PODRÀ OFERIR CAP PLATJA PER AL BANY AMB COMPANYIA DE GOSSOS
Ajuntament de Sant Pol de Mar 12/1/2017


L’Ajuntament de Sant Pol de Mar va iniciar durant la temporada 2016 una prova pilot adaptant una platja del municipi per al bany amb gossos. La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural va determinar, però, la necessitat de canviar la seva ubicació, degut a la presència del corb marí emplomallat, espècie amenaçada vulnerable a l’extinció i altres espècies protegides, concretament 21.

La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural proposa com a possibles zones la platja de Can Villar, entre la torre de vigilància del servei de socorrisme i els edificis de Sant Pol Residencial, o bé la Platja de Sant Pol. Aquestes ubicacions alternatives considerem que no són adequades per aquest ús, ja que no s’adeqüen al tipus de platja que nosaltres creiem més adient.

L’oposició dels veïns i les actituds incíviques d’alguns usuaris/propietaris de gossos han dificultat també la continuïtat d’aquesta experiència. Aquest consistori doncs, malgrat creure fermament en la necessitat d’aquest tipus d’iniciatives, lamenta no poder oferir cap platja per al bany amb companyia de gossos en el municipi de Sant Pol de Mar per a la propera temporada 2017.


Sant Pol renuncia a tornar a tenir una platja amb gossos
El Punt Avui 12/1/2017

Les localitzacions proposades per la Generalitat, a Can Villar i a les Barques, no convencen el consistori

L'alcaldessa lamenta la intolerància dels detractors i defensa l'èxit de la iniciativa

Imatge de l'estiu passat de gossos a la platja habilitada perquè hi poguessin anar aquests animals, a les Banyeretes de Sant Pol Foto: QUIM PUIG.

TERESA MÁRQUEZ - SANT POL DE MAR
Sant Pol de Mar ja no repetirà l'experiència de l'estiu passat d'habilitar un tram de platja on es podia anar amb gossos. En el darrer ple municipal es va aprovar el pla d'usos del litoral fins al 2020 i ja no inclou el servei que es va estrenar com a prova pilot al Maresme i que va atraure centenars de banyistes amb els seus animals de companyia a la platja de les Banyeretes. L'alcaldessa, Monterrat Garrido (PDeCAT), explica que, després que la Generalitat prohibís que l'experiència es tornés a fer al mateix lloc per la impossibilitat de mantenir la convivència entre gossos i corb marins emplomallats, una espècie protegida, creuen que les propostes de nous emplaçaments al litoral santpolenc “no són les adequades”. En concret, es plantejava habilitar l'espai per a animals a la platja de Can Villar, el tram més a prop de la riera on hi ha el lloc dels socorristes o a la platja de les Barques, la més urbana i utilitzada pels banyistes. “Creiem que no és una activitat compatible amb els serveis que ja es donen en aquestes platges, amb una presència massiva de persones, i que ens obligaria a adequar un tancat per als animals”, assenyala l'alcaldessa. Garrido assegura que lamenta haver de prendre una decisió com aquesta, però que els entrebancs són excessius i que “amb la pressió i la intolerància certs sectors han volgut convertir una experiència d'èxit en un problema”. L'alcaldessa insisteix que la platja amb gossos a les Banyeretes era “un lloc ideal perquè es troba lluny del nucli urbà i és un espai tancat de manera natural”. Malgrat reconèixer que hi va haver certes actituds incíviques d'alguns usuaris propietaris de gossos, Montserrat Garrido assegura que van ser fets puntuals i que el consistori “va actuar en tot moment per garantir les millors condicions de salubritat de l'espai”. “No posem en dubte que s'hagi de protegir aquestes aus, però és cert que els experts no van poder documentar cap cas d'atac d'un gos mentre va funcionar la iniciativa”, indica la cap del govern local.

Montserrat Garrido insisteix que la platja amb gossos “ha estat un èxit a Sant Pol”, tant pel fet d'haver donat resposta a una demanda com per la valoració global del servei.

“Potser ens va acabar afectant ser els primers i que hi hagués un efecte crida, i que un col·lectiu criminalitzés l'espai, però vam obrir el camí perquè altres municipis del Maresme es plantegin habilitar un espai a la platja on es pugui anar amb els animals”, diu, i hi afegeix que la mateixa Generalitat va valorar positivament les mesures preses per l'Ajuntament per garantir el màxim respecte dels usuaris de la platja als corbs marins emplomallats, com ara amb la instal·lació de rètols informatius.

LA FRASE

Amb la pressió i la intolerància certs sectors han volgut convertir una prova d'èxit en un problema
Montserrat Garrido
ALCALDESSA DE SANT POL (PDECAT)

Una experiència amb ressò

Sant Pol va obrir la veda l'estiu passat i ara ja són més els municipis, també del Maresme, que preveuen habilitar espais a les seves platges perquè la gent es pugui emportar a banyar els seus animals de companyia. Els projectes més avançats són els d'Arenys de Mar i el Masnou, els ajuntaments dels quals ja van manifestar fa mesos que estaven estudiant les localitzacions adequades per compaginar la nova activitat amb les que es desenvolupen a la resta del litoral. De fet, al terme d'Arenys de Mar també hi ha localitzades colònies de corbs marins emplomallats que s'han de mantenir lluny dels gossos. En altres poblacions, com ara Calella, ja s'han començat a aixecar veus de la societat civil que reclamen un espai de bany per als animals de companyia a l'estiu. Una demanda que tant la CUP com ICV-EUiA, a l'oposició, van recollir com a proposta i que el govern inicialment ha desestimat.


Ràdio Calella 12/1/2017

Foto: Ajuntament de Sant Pol

La incompatibilitat dels gossos amb els corbs marins emplomallats ha fet que aquest any la platja de Sant Pol de Mar es quedi sense la zona habilitada per a mascotes.

Aquesta incompatibilitat és entre els gossos i els corbs marins però també amb 21 espècies més d’aus que habiten a la zona. Davant d’aquest fet, l’alcaldessa de la població, Montserrat Garrido, ha explicat que el departament de Medi Ambient de la Generalitat havia fet dues propostes alternatives que s’han hagut de descartar. La primera, a la platja de Can Villà, no es pot habilitar per als gossos perquè, segons Garrido, queda just al mig del litoral i és un lloc freqüentat pels casals d’estiu.


La segona opció que proposa el departament de Medi Ambient és la platja anomenada Sant Pol, és la que queda davant l’estació de tren, on hi ha les barques, i davant de l’Ajuntament, on depenent de l’any no hi ha prou sorra.

Tal i com recorda l’alcaldessa, l’Ajuntament de Sant Pol de Mar havia habilitat com a prova pilot l’ espai de la seva platja per a gossos. Una experiència que valora positivament tot i que també destaca alguns punts negatius: l’incivisme d’alguns propietaris de gossos i la intolerància d’alguns veïns de la població.


A més, a l’últim ple municipal s’ha aprovat el pla d’usos del litoral fins al 2020 que no inclou el servei de platja per a gossos i, per tant, no es podrà repetir l’experiència del passat estiu.