dilluns, 27 de març del 2017

Algunes notícies per llegir 26 i 27/3/2017...

Toca promocionar Santa Susanna als diaris... almenys tenim clar per a qui treballen alguns...

La Festa al Cel 2017 en Santa Susanna acogerá a los hombres voladores
La Vanguardia 27/3/2017

El festival aeronáutico vuelve a celebrarse en las playas del Maresme norte entre los días 20 y 24 se septiembre

Jet Man participará en la Festa al Cel en Santa Susanna (Jet Man)

FEDE CEDÓ, Santa Susanna
 
La Festa al Cel, el festival aeronáutico que dejó de celebrarse el año pasado tras la negativa del gobierno municipal de Mataró por razones económicas, toma ahora un nuevo impulso en la principal población turística del Maresme, Santa Susanna. Hasta el momento, los organizadores tienen confirmada la parrilla de participantes con destacadas novedades como los llamados “hombres voladores”. El director del evento aeronáutico, Daniel Ventura, confirma el concurso de Jetman Dubai, el piloto volador con alas a reacción y el monopatín propulsor acuático Flyboard Air de Franky Zapata entre los días 20 y 24 de septiembre.

El que está considerado como el festival aéreo más importante que se celebra al sur de Europa, ya tiene cerrada la parrilla de participantes. En paralelo, desde el Ayuntamiento de Santa Susanna, su alcalde, Joan Campolier, confirma que están ultimando contactos con empresas patrocinadoras y redactando los preceptivos planes de seguridad. En cuanto al despligue policial, si Protección Civil avala la organización del acontecimiento, la dotación prevista de los Mossos d’Esquadra, según confirmó el director de la Policía, Albert Batlle, se mantendrá en 260 efectivos, como en otras ediciones. Campolier insiste en que el presupuesto del festival, más de 200.000 euros,“no saldrá de las arcas municipales” ya que, entre otros, cuenta con el apoyo del potente sector turístico, que en Santa Susanna gestiona más de 14.000 plazas hoteleras.

El Fly Board Zapata participará en la Festa al Cel en Santa Susanna (Fly Board)

La Festa al Cel está previsto que se prolongue durante cinco días en las playas del litoral, complementada con diversas actividades, como conferencias, exposiciones, muestras gastronómicas, actividades infantiles y carpas comerciales y de entidades solidarias instaladas a lo largo del frente litoral.

Las evoluciones aéreas, según la concejal de Desarrollo, Sílvia Vives, se iniciarán el viernes 22, de 10 a 14 horas, con los entrenamientos de las distintas patrullas acrobáticas. El sábado 23, el espectáculo empezará a las 17 horas, mientras que el grueso de la exhibición tendrá lugar sobre las playas de Santa Susanna el domingo 24 de 10 a 14 horas.

PATRULLA AGUILA. AERONAVE QUE PARTICIPARA EN EL FESTIVAL AEREO,FESTA DEL CEL (.)

En la edición 2017 de la Festa al Cel toman especial protagonismo las Fuerzas Armadas Españolas, que enviarán al Maresme un caza F-18, el Harrier de despegue vertical AV8B de la Armada, los helicópteros de la Patrulla Aspa, el Chinook Famet y los Eurocopter Caimán y Tigre que darán paso a la última adquisición del ejército, el avión de transporte militar más potente, el Airbús A400M, procedente de la base aérea de Zaragoza.

Junto a la célebre Patrulla Águila de reactores acrobáticos del ejército del Aire, competirán en espectacularidad los pilotos polacos del Mig-29 Demo Team -por primera vez en España- y los ocho turbohélices Orlik, así como el F-16 Display Team belga -que no participa desde el 2001- y los reactores de la Patrouille de France.

El ejército presentará en la Festa al Cel 2017 la última adquisición del Airbus A400M, el avión de transporte militar más potente

Uno de los grandes atractivos que anunciará el festival aéreo, según Daniel Ventura, es el vuelo en formación que podría realizar la Patrulla Águila del ejército español con el Jetman Dubai de Yves Rossy, pilotando el ingenio volador que alcanza los 200 km/h gracias un traje con propulsores a reacción incorporados a las alas..

En la misma línea, el francés Franky Zapata, mostrará en la Festa el Cel la última evolución del Fly Board Air, el monopatín acuático propulsado por chorros de agua que puede elevarse por el aire y recorrer más de dos kilómetros. En Santa Susanna, el piloto galo probará el último modelo diseñado para salvamento marítimo que permite sofocar incendios en los buques desde la plataforma voladora.

La edición 2017 de la Festa al Cel también volverá a disponer de grandes aeronaves civiles como el Airbus 320 de Vueling, que realizará una formación única con el Harrier de la Armada Española. Todo ello, junto a la patrulla acrobática Pyro AeroSparx Team, al carrusel del Aeroclub de Sabadell, el reactor histórico Super Saeta y los parapentes acrobáticos, entre otros ingenios aeronáuticos.

AIRBUS 320 Vueling (.)


Sí cal afegir alguna cosa: petarà com a tot arreu i ja no tindrà ni paisatge, ni identitat, ni... i sí moltes hipoteques...no tot són xifres...



El Punt Avui 26/3/2017

El municipi va tancar el 2016 amb prop de tres milions de pernoctacions en la millor temporada dels últims cinc anys

El sector ho atribueix al fet d'haver consolidat més mesos d'ocupació i a una millora contínua dels establiments

Un grup de turistes estrangers a prop d'un hotel, a Santa Susanna, en una imatge d'arxiu Foto: JUANMA RAMOS.

TERESA MÁRQUEZ - SANTA SUSANNA

Disposa de prop d'un terç de les places hoteleres de tot el Maresme

La temporada turística del 2016 a Santa Susanna es recordarà com la millor dels últims cinc anys, amb l'arribada de 422.800 visitants que van generar un total de 2.959.600 pernoctacions. Les xifres consoliden el petit municipi, amb una població estable de 3.323 veïns, com la principal destinació turística de l'Alt Maresme, molt per davant de la veterana Calella, que l'any passat es va situar en 1,8 milions de pernoctacions. Tant des de l'Ajuntament com des del sector privat vinculen aquest èxit a dos factors clau: la consolidació d'una temporada més llarga –del febrer al novembre hi va haver una ocupació mitjana del 70%– i la fidelització del visitant que ha respost a l'esforç del sector hoteler de renovació, millora i modernització de les instal·lacions. El portaveu del sector i director gerent de l'hotel Tahití Playa, Manuel López, corrobora que la majoria d'empresaris de Santa Susanna “han fet bé els deures”. “Prop del 70% dels hotels ja són de quatre estrelles o quatre estrelles superior, i ho han aconseguit en els darrers anys com a part de l'estratègia de millorar la destinació i adaptar-se a les demandes dels clients”, precisa tot recordant que el Tahití Playa va fer el salt a les quatre estrelles superior només fa quatre temporades. Sánchez afirma que l'estreta col·laboració que hi ha entre l'administració local i l'empresariat “és crucial” per mantenir aquest nivell d'exigència. “La corresponsabilitat ha convertit el model de Santa Susanna en un model d'èxit dins l'oferta turística dins i fora de Catalunya”, assegura.

Per la seva banda, l'alcalde, Joan Campolier (AiS), recorda que actualment “ja hi ha set hotels en funcionament”. “El mèrit d'una ocupació tan alta, que els mesos de juliol i agost es mou entre el 90 i el 100%, és compartit perquè la feina es fa conjuntament”, exposa, i hi afegeix que, si bé els hotelers “tenen a punt els establiments”, el consistori “ha sabut explotar un model propi, lluny de la massificació d'altres destinacions i que encara té un llarg camí per recórrer”.

Perfil variat

Santa Susanna disposa de 14.000 places hoteleres, gairebé un terç de les existents a tot el Maresme, i això li representa el 30% de les pernoctacions dels municipis inclosos en la marca Costa de Barcelona Maresme. Segons les dades facilitades per la Fundació Turística Santa Susanna, el perfil dels turista que visita la destinació és molt divers: “Hi ha des de turisme esportiu fins a viatges organitzats per l'Imserso, si bé destaca sobretot el turisme familiar.” En temporada alta, a partir del juny es concentra el major nombre de visitants estrangers, que principalment provenen d'Holanda, Bèlgica, França, el Regne Unit, Espanya, Rússia i Alemanya. “Solen quedar-se una mitjana de set nits i destinen els dies a passejar i caminar, descansar i relaxar-se, anar a la platja, anar a comprar i participar en activitats esportives”, concreta la gerent de la fundació, Mercè López. Segons les enquestes recollides l'any passat per la Diputació sobre la valoració de la destinació turística, els visitants la van puntuar amb un 8,3 d'un màxim de 10. “Una nota per sobre de la mitjana de la demarcació”, precisa López. De fet, un 55% dels turistes ja havien estat anteriorment a Santa Susanna i un 7,8% l'han visitat més de deu vegades.

LA FRASE

La corresponsabilitat ha convertit el model de Santa Susanna en un model d'èxit dins i fora de Catalunya
Manuel López
PORTAVEU DELS EMPRESARIS HOTELERS DE SANTA SUSANNA

LA XIFRA

422.800 visitants van anar de vacances a Santa Susanna l'any 2016 i un 7,8% l'han visitat més de deu vegades

La quarta taxa turística de Catalunya

Santa Susanna es va situar el 2015 com la segona destinació pel que fa a recaptació de taxa turística de la demarcació de Barcelona –només superada per la capital catalana– i la quarta en l'àmbit de Catalunya, darrere de Barcelona, Lloret i Salou. L'alcalde, Joan Campolier, xifra en uns 290.000 euros la recaptació que els va proporcionar la taxa l'any passat, i informa que es destinaran principalment a un projecte de millora integral de la senyalització del municipi, des de la carretera N-II tant cap a la muntanya, on hi ha el poble, com cap a la platja, on es concentra la zona turística i que s'endurà uns 229.000 euros. “La resta dels diners de la taxa serviran per canviar mobiliari urbà, per fer promoció de la nostra oferta i també per començar a embastar un projecte d'ordenació dels equipaments del municipi”, precisa.


El Punt Avui 26/3/2017

L'Ajuntament ordena de nou als hereus que netegin les tones de material

Si no, ho assumirà pel risc que hi ha

Es calcula que hi ha fins a cinc tones de pneumàtics amuntegats en aquests terrenys particulars a prop de la riera de Torrentbò Foto: LL. ARCAL.

ELENA FERRAN - ARENYS DE MAR
Arenys de Mar no se'n surt de fer tancar l'abocador il·legal de pneumàtics que des de fa anys hi ha en uns terrenys particulars a prop de la riera de Torrentbò. Segons explica la regidora de Medi Ambient, Laia Martín (ERC), fa uns mesos es va aconseguir contactar amb una de les titulars de la finca, que no es fan responsables de la seva conservació ja que es tracta d'una herència jacent, en què encara no han acceptat els terrenys. “Vam facilitar-li els contactes amb empreses que gestionen aquest tipus de residus”, explica la regidora, sense que després en sabessin res més. L'Ajuntament ha fet arribar una ordre d'execució als titulars de la finca en què diu que passats els deu dies d'al·legacions obre un termini de vint dies per netejar i clausurar l'abocador.

Si els particulars no ho executen, l'Ajuntament es reserva el dret d'actuar subsidiàriament pel risc ambiental que comporta l'abocador i pel perill davant d'un possible incendi. La regidora de l'àrea no amaga les poques esperances que té que els titulars se'n facin responsables, després de no haver actuat tots aquests anys. Els fets es remunten al 2007, quan ja es van enviar diferents requeriments per tancar l'abocador als hereus del propietari de la finca, que va morir fa 17 anys.

Suport de la Diputació

El consistori ha fet les gestions per demanar a la Diputació de Barcelona l'assessorament jurídic per mirar de reclamar als titulars de la finca, després que l'Ajuntament se'n faci càrrec, el cost que tindrien la neteja i el sanejament dels terrenys.

“Les empreses fan una estimació, però tampoc sabem les tones exactes ni el que pot arribar a costar treure tots els pneumàtics”, diu Martín. Fins ara s'ha valorat en uns 80.000 euros, tot i que la xifra podria ser superior, i suposaria una inversió per a la qual l'Ajuntament haurà de buscar recursos, després que l'Agència Catalana de Residus comuniqués el passat estiu que no se'n faria càrrec perquè es tracta d'una competència municipal.

El Síndic, pendent de 19 municipis

L'abocador il·legal de pneumàtics d'Arenys de Mar va arribar a mans del Síndic de Greuges, que l'estiu passat va obrir una investigació d'ofici en conèixer els fets. A hores d'ara ja són 19 els municipis detectats pel Síndic que es troben amb situacions similars, on hi ha abocaments incontrolats que poden suposar un greu problema mediambiental.

Les properes setmanes està previst que el Síndic adreci els suggeriments als diferents ajuntaments sobre com resoldre aquestes actuacions que són competència municipal.


Ràdio Arenys 26/3/2017


El coordinador de les ADF del Maresme, Oriol Bassa, afirma que aquesta situació ve donada pel canvi climàtic, i que tot i que des del Maresme no es pot fer gaire per aturar-lo, si que es pot prevenir.

Segons el coordinador de les ADF del Maresme, Oriol Bassa, els ajuts de la Generalitat, concretament del departament d’Agricultura, que se centraven en 80 hectàrees ja han fet neteja de pins de la zona d’Arenys de Mar. Bassa afirma que ara estan a l’espera d’una nova subvenció per part de la Generalitat, així com una major ajuda per part de la Diputació de Barcelona.

Val a dir, però, que el coordinador de les ADF al Maresme ha apuntat que el tractament ara per ara seria d’un milió d’euros, i que en un futur podria arribar fins als 5 milions. Mentrestant el Tomicus avança i arribarà a afectar a unes 5.000 hectàrees. Bassa ha afirmat que des del Maresme no podem fer una gran lluita contra el canvi climàtic, que es el que genera aquesta situació, però si que podem prevenir. Aquesta prevenció comença amb fent neteja dels boscos. Bassa ha donat la següent dada per veure quina es la situació: El Maresme té 24 milions d'arbres, i n'hauria de tenir 20.000.

Finalment Bassa ha volgut destacar que aquest any ja s’han retirat 800.000 pins a la comarca, el doble de la quantitat que es treu normalment en un any, i aquesta talada d’arbres s’ha centrat sobretot entre la zona d’Arenys a Dosrius. I es que, segons el coordinador, en un primer atac, el Tomicus va afectar a la costa, però a l’interior ja comença a haver-hi pinedes afectades.