TV Costa Brava 27/7/2018
El dragatge de 550.000 metres cúbics de sorra entre Sant Feliu de Guíxols i Lloret de Mar per reparar el litoral de Sant Antoni de Calonge ha aixecat l'alerta en diversos punts de la Costa Brava.
Va ser el passat mes de maig quan la subdelegació del govern de l'Estat va adjudicar la redacció del projecte d'espigons per consolidar la façana marítima de Sant Antoni i tenir un gruix de platja suficient per aguantar els temporals. Les obres començarien l'any vinent i un cop acabades es portaria sorra d'altres punts de la Costa Brava per refer la platja.
A les mocions de rebuig al dragatge de sorra dels ajuntaments de Lloret i Tossa de Mar s'hi ha sumat també el de Santa Cristina d'Aro, que tem les conseqüències per l'ecosistema d'aquesta operació i apunta que les associacions ecologistes alerten del risc d'aquestes extraccions.
Des de Santa Cristina demanen més informació al servei de Costes per evaluar-ne l'impacte, ja els punts d'extracció s'han assenyalat en base a un estudi ambiental de fa 15 anys.
Els ajuntaments no són els únics que estan en alerta. Les confraries de pescadors de Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar van emetre un manifest conjunt afirmant que el dragatge de sorra afecta directament les espècies que hi viuen i van amenaçar amb possibles accions de protesta si el projecte avança.
Caxis!... S'ha embrutat la piscina municipal!... A aquestes alçades opino que és inútil intentar explicar res ja que qui realment vol saber què és ho pot esbrinar ell solet... S'ha explicat manta vegades i ni així.
Aigua de mar bruta i oliosa. Carme Beltran: "Envio aquestes fotografies per si algú pot donar una explicació" http://diarimaresme.com/2018/aigua-de-mar-bruta-i-oliosa/ …
Diari Maresme 30/7/2018
Avui dilluns 30 de juliol he fet aquestes fotografies a la platja de Santa Susanna. Una llengua que semblava fang brut i greixós s’anava acostant i passant-nos pel davant. ... Continuar llegint
Recullen més d’1 tona de petites deixalles i material pirotècnic del fons marí de Blanes
Ràdio Palafolls 30/7/2018
Pocs dies després de la celebració de l’última nit del Concurs de Focs d’Artifici, Blanes posava en marxa ahir una operació de neteja del fons marí del municipi.
L’Ajuntament de Blanes, juntament amb Sea Shepherd i el Mola-Mola Club Escafandrisme han organitzat aquest passat diumenge al matí tot un operatiu de neteja de l’entorn de la Roca de Sa Palomera.
L’objectiu, segons el consistori, ha estat treballar en la preservació del medi ambient en general, i en especial d’aquesta zona, que és des d’on es llencen els castells de focs del certamen i també és un dels indrets més visitats del municipi.
En total, s’han recollit 1.235 quilos de petites deixalles i material pirotècnic. S’ha omplert 1 sac de 120 litres de paper i cartró, 2 sacs de plàstic; 1 sac de ferralla, 1 bossa de ploms de pesca i 1 bossa de material pirotècnic.
A banda, i com és habitual en les neteges del fons marí, també es van recollir altres residus com ara una roda de quad, xarxes, tubs de PVC i una planxa de ferro.
La iniciativa, organitzada per segon any consecutiu per Sea Shepherd Conservation Society (SSCS), una organització internacional sense ànim de lucre per a la conservació de la fauna marina, ha comptat amb la participar-hi una trentena de persones, entre membres de l’organització, personal del consistori i voluntaris de la ciutadania.
Des de l’organització s’ha valorat molt positivament la feina feta, així com la tasca de conscienciació que s’ha pogut fer envers la ciutadania.
A banda, la jornada es va completar amb una paradeta informativa instal·lada sota una carpa on també hi havia els recipients per anar dipositant-hi el material recollit.
Foto: Ajuntament de Blanes
Blanes recull 1’23 tones de petites deixalles i material pirotècnic en la Neteja del Fons Marí després dels focs
Ajuntament de Blanes 30/7/2018
Organitzat per Sea Shepherd amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració de Mola-Mola Club Escafandrisme, l’objectiu també ha estat conscienciar la ciutadania sobre les deixalles que llença
La platja de l’entorn de la Roca de Sa Palomera va acollir el matí d’aquest passat diumenge una neteja del fons marí tot just tres dies més tard que va finalitzar el 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. L’objectiu ha estat treballar en la preservació del medi ambient en general, i en especial d’aquest racó de Blanes des d’on es llencen els castells de focs del certamen, un dels indrets més visitats del municipi no tan sols per la seva bellesa natural, sinó també perquè aquí és on comença el territori de la Costa Brava.
Equip de submarinistes Sea Shepherd
Van haver-hi dos grups d’intervenció, cadascun centrats en dues zones concretes als dos costats de la platja de Sa Palomera. També es va fer la neteja d’una tercera zona submarina, revisada amb un grup mixt, i la immersió dels submarinistes es va allargar una hora i mitja controlada. En aquesta ocasió, se’ls va assistit amb un equip de terra respecte l’entrada i sortida a l’aigua, així com per un caiac que ajudava a transportar els residus fins a la costa.
En totes tres zones es van estar recollint principalment residus de material pirotècnic, així com deixalles comunes i peces d’higiene domèstica. Per últim, a la tercera zona es van concentrar en la recuperació d’aparells de pesca esportiva. Val a dir que, d’entre tots els bussejadors i bussejadores, destacava la presència de Frederic, un submarinista voluntari de Sea Shepherd que viu a Toulouse (Catalunya Nord), i que participa en totes les neteges del fons marí que es fan.
1.235 Quilos de deixalles recollides en la neteja
En total, s’han recollit 1.235 quilos de petites deixalles i material pirotècnic, classificat així: 1 sac de 120 litres de paper i cartró, 2 sacs de plàstic; 1 sac de ferralla, 1 bossa de ploms de pesca i 1 bossa de material pirotècnic. Com sol passar sempre que es fa una neteja del fons marí, també es va recollir un altre tipus de residus com ara una roda de quad, xarxes, tubs de PVC i una planxa de ferro.
Des de l’organització s’ha valorat molt positivament la feina feta, així com la tasca de conscienciació que s’ha pogut fer envers la ciutadania. Així, es va aprofitar l’oportunitat per poder informar sobre les activitats de caràcter mediambiental que realitza Sea Shepherd, i es va fer un crit d’atenció a la ciutadania respecte el tipus de material que es llença a través del lavabo. En aquest darrer sentit, es va advertir especialment sobre les compreses, els cotonets per a les orelles i les tovalloletes que acaben com a darrer destí a la mar.
Des de Sea Shepherd es va recordar que tot aquest tipus de material higiènic acaba formant part de la nostra cadena alimentària després que la fauna marina ho confon amb menjar. Per això, es va advertir que el mar no és una immensa paperera on llençar-hi de tot. L’ús indegut d’aquest patrimoni universal fa que arribin a la mar residus que no són gens biodegradables. L’activitat d’ahir diumenge es va completar amb una paradeta informativa que es va instal·lar sota una carpa on també hi havia els recipients per anar dipositant-hi el material recollit.
Quan comencem a parlar de l'impacte de gats i gossos? Quan serem capaços de tancar sectors de platja durant 60 dies?
Hem extingit el corriol camanegre a l'espai natural d la platja dels Muntanyans #Torredembarra #Creixell Paradoxalment, troba més tranquilitat a una platja urbana veïna.
el Periódico 28/7/2018
Este es el primer año que no se detecta ningún ejemplar en esta zona protegida de Torredembarra (Tarragona)
El pájaro, típico del litoral mediterráneo, está muy amenazado por la presión humana y en clara regresión
Seguir llegint...
https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20180728/chorlitejo-patinegro-desaparece-del-espacio-natural-els-muntanyans-6953149
#ÚLTIMAHORA
S’ha encès un foc lleu entre matolls secs a la zona de C/Santiago Russinyol i C/Gaudí de #Tordera
L’avís ha arribat a les 16:15. Intervenció de @pl_tordera Bombers Voluntaris de Tordera, ambulàncies, @mossos i d’ADF.
No hi ha ferits i el foc ja està extingit.
Palafolls una altre vegada , es te que ser molt incívics , per no dir porcs directament. Com es pot ser així??? I aqui es quedarà si no ho retiro jo
@PLPalafolls @PSCPalafolls
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada