LA TONYINA VERMELLA: DEL MAR AL PLAT
CEAB 17/2/2017
El passat 7 de febrer, la Dra. Ana Gordoa, investigadora del Centre d’Estudis Avançats de Blanes des de fa més de 20 anys, experta en l’estudi de les pesqueries i la dinàmica de poblacions de diferents espècies de peixos, va ser l’encarregada d’una nova conferència del cicle Aula Blanes, a la Biblioteca Comarcal del Municipi. És membre del comitè científic de l’ICCAT (Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina),del Comitè de Pesca Recreativa del ICES (Fòrum Científic Internacional de Ciència Marina) i de la Comissió Sectorial d’Investigació i Sostenibilitat del Consell de Pesca i Afers Marítims de Catalunya.
Actualment, la investigadora dedica gran part del seu temps d’estudi a la tonyina vermella, una espècie emblemàtica que s’explota des de fa milers d’anys. Des del punt de vista biològic i ecològic, és una espècie peculiar degut a la seva fisiologia, la seva distribució i el seu comportament migratori. En aquesta xerrada la Dra. Gordoa va oferir als assistents la oportunitat d’obtenir una concepció general sobre la tonyina vermella, una perspectiva tant històrica com actual de l’espècie i quatre pinzellades sobre la recerca que es fa al CEAB d’aquesta temàtica.
www.aulablanes.cat
“La tonyina vermella: del mar al plat” Dra. Ana Gordoa
Vimeo-aulablanes
Conferència del 7 de ferbrer de 2017 dins el VIIè Cicle Aula Blanes. La tonyina vermella és una espècie emblemàtica que s’explota en algunes àrees des de fa milers d’anys tant pel seu gran valor comercial i econòmic, com per ser una font important de proteïnes. Des del punt de vista biològic i ecològic és peculiar per la seva fisiologia,la seva distribució i el seu comportament migratori. En base a tots els coneixements i avenços en la recerca de l’espècie fins a dia d’avui la Dra. Ana Gordoa explicarà perquè la seva avaluació i gestió és tant complexe.
Ja tenim aquí “Altres històriesdemar”
Fa 3 dies
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada