Ràdio Calella 13/7/2016
La costa maresmenca acull la concentració de corbs marins més important de tot el litoral català. I la zona de la Roca Grossa de Calella és un d’aquests punts.
Actualment, i segons el biòleg Enric Badosa, hi ha uns 160 corbs. Una xifra que des d’ara i fins al setembre s’incrementa fins arribar aproximadament als 220.
Aquesta espècie marina colonitza el litoral maresmenc durant els mesos d’estiu i fins al mes de gener. Provenen de les Illes Balears, sobretot de Menorca, on tornen a l’hivern per procrear. Aquí s’hi estan per menjar i descansar. Segons Badosa, mengen sobretot sonsus.
El corb marí passa el dia alimentant-se i al capvespre descansa a les roques. Durant el dia fan un desgast important dins l’aigua, tal i com explica el biòleg Enric Badosa.
El corb marí es va extingir a Catalunya als anys 80 i a principis dels 90 es va recuperar a les Illes Balears. La principal amenaça per aquesta espècie marina és la pesca esportiva ja que molts tenen marques d’hams que s’han clavat o fins i tot empassat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada