dissabte, 24 d’octubre del 2009

Pas de ballesters (Apus melba) sobre Palafolls 25/10/09

Aquesta tarda s'han pogut veure més de 100 ballesters (Apus melba) en vol molt alt sobre Palafolls, migrant direcció sud.

dijous, 22 d’octubre del 2009

Pluja abundant 22/10/09...

Avui a les 6 de la tarda arribava l’aigua del riu Tordera a l’alçada del pont de l’N-II i era molt abundant al seu pas pel centre urbà, i és que la pluja ha arribat de valent.

També es veu l’estany de Cal Raba amb aigua.

Altre temporal... altre vegada S'Abanell. 22/10/09...

El mar castiga una altra vegada la platja de s’Abanell de Blanes

Malgrat confidencial 22/10/09


(Vídeo)


Aquest forat ja té 15 metres i continua creixent. Les ones d’aquest matí segueixen castigant la part sud del passeig de s’Abanell de Blanes, la que toca amb el delta de la Tordera. Ahir ja van fer caure uns 25 metres del mur de subjecció i van desfalcar part del passeig provocant aquest gran forat. Al vespre, l’Ajuntament va acordonar la zona. Ara reclama que s’arregli ràpidament perquè ningú pugui prendre mal. Aquesta part del passeig és responsabilitat de la Generalitat.


El cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy ha assegurat que Blanes ja ha redactat un informe dels danys, que s’ha enviat a la Generalitat.


Les destrosses han tornat a ser el tema de conversa entre els veïns que passejaven per s’Abanell. Ningú s’ha mostrat sorprès.


Un veí de la zona, ha explicat que aquesta situació no és nova i sembla que ningú sigui capaç de trobar una solució definitiva.


Segons Josep Gimeno, propietari d’un dels càmpings de s’Abanell, les autoritats i administracions tenen la zona abandonada. Gimeno ha assenyalat que els pescadors de Blanes ja havien advertit de la poca efectivitat de les actuacions que s’han fet al litoral blanenc.


De moment el temporal no ha malmès la part del passeig que pertany a l’Estat. Segons l’Ajuntament el muret i l’aportació de sorra que s’han fet aquest estiu ho han evitat. Els veïns asseguren, però, que quan hi hagi un temporal més fort també tornarà a patir destrosses.


El temporal esfondra 30 metres de la part del passeig de s'Abanell de Blanes que depèn de la Generalitat

El Punt 22/10/09


És l'únic tram que no està reforçat amb roques i al qual no es va aportar sorra



Una imatge dels danys causats pel temporal marítim a s'Abanell. Foto: CELOBERT.


El primer temporal de mar fort de la tardor ha fet mal, un any més, al passeig de s'Abanell de Blanes. Aproximadament uns trenta metres de passeig es van esfondrar en el tram més proper al delta de la Tordera, a la zona dels càmpings, l'única que depèn del govern català i que no va rebre cap mena d'aportació de sorra a finals d'estiu ni va ser reforçada amb roques per evitar danys com els d'ahir. L'Ajuntament va senyalitzar ràpidament la zona per evitar que algú prengués mal.


Una trentena de metres del passeig de s'Abanell s'han esfondrat durant el primer temporal de mar fort de la tardor. El mar va provocar l'esvoranc ahir a la part més al sud del passeig, a la zona dels càmpings, que depèn de la Generalitat, una de les que a l'estiu no van rebre cap aportació de sorra ni es van reforçar amb pedres, ja que depèn de la Generalitat i no de l'Estat. L'Ajuntament va procedir a senyalitzar la zona i a posar tanques per evitar riscos.


Tot i no fer danys, el mar també es va endur gairebé una tercera part de la sorra d'algunes zones, sobretot properes a sa Palomera.


El temporal s'endu un altre tram del passeig de Blanes

Diari de Girona 22/10/09


Es tracta d'un tram d'uns 30 metres situat al final del passeig, a la zona dels càmpings, que és competència de la Generalitat


ACN/DDG El temporal de llevant d'aquests dies s'ha endut un altre tram del passeig marítim de Blanes (Selva). Es tracta d'un tram d'uns 30 metres situat al final del passeig, a la zona dels càmpings, que és competència de la Generalitat. El temporal ha provocat un forat d'uns 15 metres quadrats. En aquest sector, el passeig reposa sobre una llosa de formigó aixecada sobre la sorra, sense cap tipus de fonament ni una escullera que el protegeixi de les onades. A més, en aquest tram no s'ha fet cap actuació ni s'hi ha afegit sorra després de la forta llevantada de Sant Esteve. Des de l'ajuntament demanen al Govern que actuï d'immediat perquè el forat pot anar a més. La zona està tancada al pas dels vianants.


A l'estiu, l'Estat va aportar més sorra i va reforçar el passeig amb pedres per reparar els importants danys de la llevantada de Sant Esteve. Però la part que ara s'ha enfonsat no va rebre cap actuació, ja que depèn de la Generalitat i no de l'Estat. Després de l'embat continu de les onades de les darreres hores, una part del passeig ha cedit i ha provocat un forat d'uns 15 metres quadrats. I no només això, les onades també s'han endut part de la sorra de la platja, que ha tornat a recular.


El regidor de Platges de Blanes, Celestino Lillo, ha demanat al Govern que actuï per reforçar aquest tram ja que, segons assegura, fa tres anys que pateixen incidents similars a diferents sectors del passeig que pertany a la Generalitat, uns 300 metres situats al final de passeig, a la zona dels càmpings. 'La solució és portar més sorra i posar pedres que parin els cops de les onades, com ja s'ha fet en d'altres trams del passeig', ha demanat Lillo.


Segons explica el regidor, aquest tram es troba 'en terra de ningú'. 'Si demanem a Costes que actuï ens diu que no depèn d'ells i la Generalitat s'excusa dient que hi ha un procés judicial obert entre l'Estat i els càmping', lamenta Lillo. Des de fa temps, l'Estat i els càmpings de la zona estan immersos en un procés judicial ja que la llei de Costes els obliga a endarrerir les seves instal·lacions –que estan a tocar del passeig- entre 25 i 50 metres i ells no ho accepten. Ara bé, Lillo diu que 'això no és excusa' perquè la Generalitat pugui actuar i reforçar aquest tram.


'Nosaltres ja hem avisat a la Generalitat perquè vingui a visitar la zona i vegi els desperfectes', ha avançat el regidor que diu que tots els grups demanaran al Govern 'una solució definitiva' per evitar que cada temporal de llevant destrueixi una part del passeig. 'Aquí no s'hi ha posat ni un gra de sorra ni una aportació protectora i és el tercer any que cau un tram', ha criticat Lillo.


Per la seva banda, el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, ha dit que aquest mateix dijous hi aniran els enginyers per comprovar quins són els desperfectes i fer una 'proposta d'actuació immediata'. Nadal ha volgut remarcar que aquesta no és una de les zones on es va actuar després del fort temporal de llevant de Sant Esteve.


Afortunadament, l'incident no ha causat danys personals. Segons ha explicat el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy, ha explicat que ja estaven pendents per si passava alguna cosa amb el passeig i ha dit que els continus embats de les onades han desgastat el mur i han acabat descalçant el passeig.


'Aquesta zona és molt perillosa perquè, tot i que estem al final del passeig, hi passa molta gent a peu', ha alertat. Per això, Protecció Civil ha tancat la zona al pas de vianants tot i que ha deixat un sector, el més allunyat del mar, perquè encara s'hi pugui circular. Pouy alerta però que si la Generalitat no repara de manera ràpida el passeig hauran de tancar-lo totalment al pas perquè hi ha perill que el forat es faci més gran.


Nova alerta al Maresme per pluges abundants que podrien superar els 30 litres

Diari Maresme 22/10/09


El servei de Meteorologia del Consell Comarcal del Maresme ha informat que avui dijous, 22 d'octubre, la comarca està novament en alerta davant la previsió de precipitacions abundants.


Previsions


Segons aquesta informació, les pluges poden ser localment de forta intensitat i podrien superar els 30 litres; una situació d'alerta que es perllongarà fins a les 10 de la nit d'avui dijous.

dimecres, 21 d’octubre del 2009

Fora de servei!!!

Des de la setmana passada arrossego problemes amb l’ordinador, i finalment ha mort. Així que almenys lo que resta de setmana no podré fer entrades a aquest blog (ni imatges, ni ahir, ni tota la setmana, avui gràcies, i ja veurem), o fins que ho solucioni, vaja.

Se m’ha acumulat un munt de correu sense obrir, tan punt pugui els miro i respon, i disculpeu.

Desembocadura del riu Tordera i Pla de Grau (Malgrat de Mar) 21/10/09

Degut a problemilles tècnics, les imatges s’afegiran un cop solucionats.

Aquesta tarda i vespre a la desembocadura del riu Tordera…

El fort onatge salta sobre la barra de sorra i ha inundat tot el tram final del riu. Pel que fa a les observacions, com a més destacat...

1 bernat pescaire (Ardea cinerea)
168 esplugabous (Bubulcus ibis), van arribant poc a poc ocupant tots els racons de la desembocadura i al final del dia s’agrupen a un dormidor.
1 esparver vulgar (Accipiter nisus) femella empaitada per garses (Pica pica)
1 blauet (Alcedo atthis)
1 ànec xiulador (Anas penelope)
2 xarxets comuns (Anas crecca)
>75 ànecs collverds (Anas platyrhynchos)
Polles d’aigua (Gallinula chloropus)
Dormidor de >100 pardals xarrecs (Passer montanus) al canyissar de la riba, riu amunt
... entre altres.

Als camps de conreu propers del Pla de Grau (Malgrat de Mar)...

2 xoriguers comuns (Falco tinnunculus)
1 paó reial (Pavo cristatus) mascle
1 faisà (Phasianus colchicus) mascle
>5 mussols comuns (Athene noctua)
... entre altres.

Algunes notícies més per llegir 21/10/09...

Reobren la carretera BV-6001 tallada a Malgrat de Mar pels forts aiguats
Diari Maresme 21/10/09

El servei Català de trànsit ha informat que s'ha reobert la carretera BV-6001, que havia quedat tallada aquest dimecres al matí, en ambdós sentits, a causa de la pluja.

Carretera tallada

Aquesta via, que comunica la comarca del Maresme amb la de la Selva, ha quedat tallada per inundació, des de dos quarts de 12 del matí fins pocs minuts abans de les 5 de la tarda, en el tram comprès entre el km 3,5 al km 4,5, al terme municipal de Malgrat de Mar. Segons informa l'ACN, tot i la impossibilitat de circular per la calçada, alguns vehicles han passat pels camins de sorra laterals, que es troben una mica més elevats.

Alerta meteorològica al Maresme per pluges i per temporal marítim, amb onades de més de 3 metres
Diari Maresme 21/10/09

La comarca del Maresme es troba en alerta meteorològica. Segons ha informat el servei de meteorologia del Consell Comarcal del Maresme (Meteomar), es preveuen pluges abundants i localment intenses fins al migdia d'avui.

Temporal marítim

A més, també s'ha donat l'alerta per temporal marítim davant la previsió d'onades de més de 3 metres. Aquesta situació del mar es perllongarà fins a les 00.00 h del proper dijous 22 d'octubre.

EL SERVEI METEOROLÒGIC DE CATALUNYA PREVEU MÉS PLUGES I FORTES VENTADES PER DIJOUS
Server Meteorològic de Catalunya 21/10/09

NOTA INFORMATIVA ELABORADA DI MECRES 21-10-09 A LES 17:00 h. Podeu


AMB LA V DE BERGE
Diari de Girona 21/10/09
.