dissabte, 23 d’octubre del 2010

Fotografies antigues del Barri de S'Auguer (Blanes)

Interessant recull de fotografies antigues del Barri de S'Auguer (Blanes) amb la platja, Sa Palomera i la riera de protagonistes...


I Moltes més. De la web...
Barri S'Auguer
Associació de Veïns del Barri de S'Auguer

dijous, 21 d’octubre del 2010

Activitats d'octubre a la desembocadura de la Tordera. Orchis

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.

Aquest diumenge 24 hi ha sortida a la desembocadura de la Tordera...

Aquest cop sembla que el riu ens dona un respir i s'hi pot accedir a la platja per observar l'interior de la desembocadura, lo que ens permetrà conèixer les aus migratòries que fan servir l'espai per descansar i alimentar-se, a més a més de les ja abundants hivernants.

Aprofitarem la sortida per comentar les darreres actuacions realitzades per a la millora i protecció de la desembocadura per la riba de Malgrat de Mar.

I el diumenge 31 hi ha plantada i taller de construcció de menjadores...

Farem la 3era i darrera plantada popular d'arbres i arbustos de ribera d'enguany, i en Miquel Pons s'encarrega de fer un taller de construcció de menjadores per a ocells.

Esteu tots convidats!!!

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Proposició no de llei per recuperar les platges. El Punt 19/10/10

Proposició no de llei per recuperar les platges
El Punt 19/10/10
.
El grup parlamentari del congrés Esquerra-IU-ICV presenta a la comissió de Medi Ambient una proposició no de llei sobre la recuperació de les platges del litoral afectades pel temporal de llevant d'aquest mes. La proposta planteja consensuar amb la Generalitat i els ajuntaments afectats la regeneració de les platges amb solucions permanents i definitives, com també les infraestructures afectades.
A.V.
.
Genial!!!... i jo proposo la pau mundial, la felicitat per a tots, i regals d'aniversari per a tothom, amb mesures consensuades i sostenibles... vaja!!!

Menys punyetes, que lo que realment fa falta és dir la veritat i afrontar les causes, no les conseqüències. Encara ningú ha donat una “solució permanent i definitiva”, no hi ha co... .

Enllaços d'interès... 2 blocs de la Batllòria...


2 blocs interessants de temàtica diferent de La Batllòria...
El temps al baix Montseny
http://tempsbatlloria.blogspot.com

Llangardaix ocel·lat (Timon lepidus) a la desembocadura del riu Tordera 18/10/10

juvenil de llangardaix ocel·lat (Timon lepidus)
.
Avui a la desembocadura del riu Tordera, a més a més de les abundants sargantanes ibèriques (Podarcis hispanica), s'ha vist un juvenil de llangardaix ocel·lat (Timon lepidus).

Espècie abundant a tota la Conca, encara manté una població important al litoral i la plana deltaica de la Tordera gràcies als erms, herbassars i zones amb pedres o petites edificacions (en camps sense conrear) repartits entre les hortes, camps i càmpings de la zona.

Corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis) a la Roca Grossa (Calella). Observacions d'Enric Badosa

corb marí emplomallat (Phalacrocorax aristotelis) a la Roca Grossa (Calella).
fotografia de Enric Badosa
.
Font: www.ornitho.cat

Darreres observacions i fotografies de l'Enric Badosa de corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis) a la Roca Grossa (Calella)...

76 el 18/10/10
78 el 16/10/10 (28 adults)
32 el 6/10/10
86 el 20/9/10
84 el 17/9/10
>74 el 13/9/10