divendres, 18 de juny del 2010

Els pescadors de Sant Pol. Reportatge del Thalassa 18/6/10



Els pescadors de Sant Pol
Thalassa 18/6/10

Ens endinsem en la història marinera d'aquest poble de la costa catalana. Una vila amb gran tradició pesquera, diferenciada dels pobles veïns del litoral del Maresme pel fet de no tenir port. Descobrirem el Sant Pol pescador a través de la memòria dels que el van viure, coneixerem la identitat marinera d'aquest poble i, sobretot, en trepitjarem l'escenari principal, la platja.

Costes ajorna la fitació prevista per demà a Blanes fins que s'acabi la temporada d'estiu. Diari de Girona 18/6/10

Costes ajorna la fitació prevista per demà a Blanes fins que s'acabi la temporada d'estiu
Diari de Girona 18/6/10

La nova data serà el 14 d'octubre, temps que permetrà als afectats presentar noves propostes
.La zona afectada per Costes és la part dels càmpings de S'Abanell. diari de girona

BLANES JORDI VERA
Costes del Ministeri de Medi Ambient ha decidit ajornar la fitació que estava prevista per demà a la zona dels càmpings de Blanes fins que s'acabi la temporada d'estiu. De fet, així ho va fer saber el ministeri als responsables dels càmpings dimecres a través d'un comunicat. La nova data per dur a terme el procés serà el 14 d'octubre d'aquest any.
El regidor d'Urbanisme de CiU, Carles Gibert, la senadora i regidora del PSC, Pepa Celaya, i un respresentant dels càmpings -que no va voler que es revelés la seva identitat- es van reunir el passat dilluns amb la directora General de Costes del Ministeri per demanar-li que la fitació s'ajornés fins després de la temporada d'estiu, com finalment així ha estat. "Estem molt contents per la decisió. D'aquesta manera es podrà passar la temporada d'estiu més tranquil·lament", va comentar la senadora Pepa Celaya.
Els assistents van destacar que la trobada va transcorre positivament. "La percepció que vam tenir en sortir de la reunió va ser molt bona, ens vam sentir molt ben atesos i escoltats", va voler destacar Celaya. "La reunió va discorre d'una manera molt constructiva", va apuntar el representant dels càmpings.
Tot i la decisió de l'ajornament, el procés continua endavant. "Simplement és un ajornament, però l'expedient segueix", va comentar el representant dels càmpings. Des de Blanes, però, es vol intentar reduir la zona afectada, ja que es creu que és excessiva. "L'ajornament ens permetrà a tots plegats plantejar noves propostes i arguments perquè l'aternament pugui ser més a prop del mar", va afirmar Celaya. "El projecte que es planteja ara entra molt endins i ocupa molt d'espai, intentarem buscar arguments perquè pugui estar més a prop del mar", va afegir Celaya. El representant dels càmpings va expressar que es va sentir recolzat en tot moment per l'Ajuntament i la Generalitat.

Medi Ambient permet de forma excepcional la caça de senglars a l'estiu. Ràdio Tordera 17/6/10

MEDI AMBIENT PERMET DE FORMA EXCEPCIONAL LA CAÇA DE SENGLARS A L’ESTIU. A LA ZONA DEL MONTNEGRE-CORREDOR HI HA UN DENSITAT DE 8,7 SENGLARS PER 100 HECTÀREES.
Ràdio Tordera 17/6/10

Els serveis territorials de Medi Ambient i Habitatge han autoritzat, de forma excepcional, més de 40 àrees de caça a la demarcació perquè s’hi facin batudes de senglars durant els mesos d’estiu. Es tracta de zones on, en els darrers anys, s’han produït episodis de danys a collites, de manera que els seus titulars han presentat una sol·licitud per tal de poder fer aquestes batudes.

Aquesta temporada, l’Alt Empordà assoleix, novament, el valor més elevat de Catalunya en densitat de senglars. A continuació se situa el Montnegre-Corredor, on hi ha una densitat de 8,7 senglars per 100 hectàrees i el Montseny, amb 8,2, xifra superior a la de la temporada anterior.

El membre de l’associació de caçadors de Tordera, Eusebi de los Dolores explica que Tordera pateix de força densitat de senglars.

Segons ha explicat el departament de Medi Ambient, està previst que, en uns dies, s’afegeixin a aquestes autoritzacions algunes àrees de caça més que es troben afectades per parcs naturals i per a les quals s’ha sol·licitat un informe d’idoneïtat a la direcció del parc.

Es tracta ja del segon any consecutiu que la Generalitat dóna aquestes autoritzacions excepcionals a causa de la superpoblació de senglars en determinades zones. Les autoritzacions determinen les condicions en què s’han de fer les batudes, que, segons adverteix es poden revocar per motius mediambientals o cinegètics o bé per l’incompliment de les especificacions establertes. El període ordinari de caça del senglar per a aquesta temporada va acabar el passat 28 de febrer.

dijous, 17 de juny del 2010

El camp de tir "La Gaviota" de Malgrat de Mar a TV3. 17/6/10...

El camp de tir “La Gaviota” de Malgrat de Mar a l’emissió del "Telenotícies comarques" de la demarcació de Barcelona corresponent al dijous 17 de juny del 2010....

http://www.tv3.cat/videos/2972470/TN-comarques-Barcelona-17062010
(a partir del minut catorze i vint segons… 14:20)

Bibliografia recomanada... Els prats de dall a la vall de Breda. Un hàbitat interessant amenaçat. Per Àlex March i Raurell, a la Sitja del Llop n.31

Article de l'Àlex March i Raurell, publicat al número 31 de la Sitja del Llop, la revista de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny...
.
Els prats de dall a la vall de Breda
Un hàbitat interessant amenaçat
.
Àlex March i Raurell
alexmarch.blogspot.com

.
Ho trobareu aquí...
.
http://salvaguardamontseny.cat/drupal/sites/default/files/La_Sitja_31_Prats_de_dall.pdf

dimarts, 15 de juny del 2010

Més sobre la regeneració de les platges amb dragues 15/6/10...

Estudien que la draga regeneri les platges del Baix Maresme i no les d'Arenys de Mar
El Punt 15/6/10

Estat i Generalitat es replantegen la situació i esperen tenir un nou pla d'actuació aquesta setmana
.
El vaixell draga recull sorra des de fa unes setmanes davant de la costa del Masnou, per abocar-la a Barcelona. Foto: G.A.

Canvi de plans. El vaixell draga que havia de reomplir les platges d'Arenys de Mar en el propers dies podria no anar-hi finalment i, en el seu lloc, començaria a treballar a les costes del Baix Maresme, on inicialment no estava previst que hi actués. La ferma oposició que s'ha generat a Arenys de Mar, on la setmana passada tots els grups municipals van votar una moció contra la draga, i la necessitat de sorra que tenen en platges com ara les de Cabrera, Vilassar o Premià, han fet reconsiderar la situació a l'Estat i la Generalitat, que en pocs dies concretaran el nou pla d'actuació.

El nou cap de la demarcació de Costes, Javier Uzcanga, assegurava a finals de maig que l'Estat pagaria la regeneració de les platges a Arenys de Mar, on la majoria de la població no vol la draga, i que no posaria ni un sol euro per omplir de sorra les platges del Baix Maresme, on els alcaldes reclamaven una actuació immediata. Dues setmanes després d'aquestes declaracions, sembla que les accions empreses des dels municipis han fet efecte i ara tot apunta que el vaixell draga, que actualment està treballant a les platges de Barcelona, sí que actuarà a la costa entre Cabrera i Montgat mentre que els treballs a Arenys quedarien suspesos.

Les dues administracions amb competències sobre el litoral, Estat i Generalitat, negocien aquests dies amb els municipis implicats i, tot i que sembla que l'acord és pràcticament un fet, faltaria que fos ratificat a les més altes instàncies. Fonts de la direcció general de Ports de la Generalitat van assegurar ahir que les noves mesures pretenen ser «més efectives» que no pas les anteriors i que s'han d'acabar concretant aquesta mateixa setmana. Per la seva banda, la sotsdelegada del Govern a Catalunya, Montserrat Garcia, explica que cal encetar «una reflexió en profunditat», que permeti trobar una solució a mig i llarg termini.

Crear una comissió

En aquest sentit, diverses fonts consultades asseguren que existeix el compromís de crear una comissió que estudiï la implantació d'altres sistemes, com ara els espigons soterrats, que evitin que cada any una llevantada trinxi el litoral.

El Masnou renuncia a la sorra

En el cas que s'acabi confirmant la regeneració de platges del Baix Maresme, el govern municipal del Masnou ja ha comunicat la seva intenció de renunciar a la sorra que els pertocaria. L'alcalde del municipi maresmenc, Eduard Gisbert (PSC), va explicar ahir que les seves platges no es troben «en una situació de tanta necessitat com les de Cabrera, Vilassar o Premià». A més, Gisbert recorda que, com a molt aviat, la draga començarà a actuar al Baix Maresme el mes de juliol, quan les platges ja estaran plenes de gent. «Ens estimem més que ens ho arreglin amb vista a l'octubre», hi afegeix. I és que, després que el vaixell aboqui la sorra, cal començar la feina de neteja, que, ben segur, causarà molèsties als banyistes. Tot i això, el tram de platja que es troba entre el Masnou i Montgat sí que hauria de ser regenerada.

Els altres municipis consultats també coincideixen que el mes de juliol és «massa tard» per dur a terme aquesta operació.

Acaba el condicionament deles platges
El Punt 15/6/10

Els treballs de condicionament de les platges de Blanes per redistribuir la sorra existent al llarg de tot el litoral perquè no hi hagués cap punt que no en tingués ja han finalitzat. La negativa del Ministeri de Medi Ambient a dotar aquest estiu les platges de sorra va obligar l'equip de govern a emprendre aquesta acció. Durant poc més d'una setmana una empresa especialitzada s'ha encarregat de distribuir uns 6.000 m³ de sorra i posar a punt la cala de Sant Francesc, la platja Gran i s'Abanell. Els últims temporals havien deixat al descobert roques de grans dimensions.
.
Finalitzen els treballs a la platja de Blanes
Diari de Girona 15/6/10
.
Carles Colomer

Aquesta setmana ha acabat la intervenció de condicionament a les platges de Blanes. La negativa del Ministeri de Medi Ambient a dotar aquest estiu de sorra les platges del municipi va obligar el Govern a tirar endavant la iniciativa. Durant més d'una setmana una empresa s'ha encarregat de distribuir uns 6.000 metres cúbics de sorra. Els treballs han consistit en redistribuir la sorra que s'havia acumulat a diverses parts de la platja. L'actuació, que ha costat 20.000 euros, ha condicionat quatre punts: cala Sant Francesc, la Platja Gran, la platja de S'Abanell i la zona dels Càmpings.

diumenge, 13 de juny del 2010

Anellament d'astors (Accipiter gentilis) al Montnegre 11/6/10. Jose Moreno, Alba Moreno i Enric Badosa

els dos polls d'astor (Accipiter gentilis) anellats, 2 mascles.
.
Aquest divendres en Jose Moreno, l'Alba Moreno i l'Enric Badosa han anellat els dos polls d'astor (Accipiter gentilis) d'altre niu al Montnegre, en aquest cas dos mascles.
.
Algunes imatges d'en Jose retornant els polls al niu i durant una de les seves trepades...
.
.
la femella adulta va rondar per la zona fins que vam marxar, amb vols molt propers.
.
Allà també ens vam trobar una serp blanca (Rhinechis scalaris) jove...
.

Nius d'oreneta cua-rogenques (Hirundo daurica) sota el viaducte de la C-32 a Santa Susanna 11/6/10


Sota el viaducte de l'autopista C-32 sobre la riera de Santa Susanna hi ha almenys 2 nius d'oreneta cua-rogenca (Hirundo daurica), un aparentment desocupat, i l'altre ocupat per una parella observada accedint-hi i pels voltants.

Ofertes de feina


Interessats envieu currículum al vostre ajuntament