divendres, 2 de novembre del 2018

Montnegre (Sant Celoni) 2/11/2018 Alfried Sánchez Krellenberg. Font: ornitho.cat

Observacions de l'Alfried Sánchez Krellenberg d'avui al Montnegre (Sant Celoni)...

1 Corb (Corvus corax)
1 Pica-soques blau (Sitta europaea)
1 Raspinell comú (Certhia brachydactyla)
1 Gaig (Garrulus glandarius)
1 Merla (Turdus merula)
mínim 3 Pinsans comuns (Fringilla coelebs)
Pit-rojos (Erithacus rubecula)
1 Cuereta blanca vulgar (Motacilla alba)
1 Tallarol de casquet (Sylvia atricapilla)
1 Cargolet (Troglodytes troglodytes)
1 Mallerenga blava (Cyanistes caeruleus)
1 Gafarró (Serinus serinus)

Font: www.ornitho.cat
Observador: Alfried Sánchez Krellenberg

Algunes notícies per llegir 1-2/11/2018...

Javier Romera Hace 1 hora
I jo que pensava que era fer compatible el desenvolupament econòmic amb la preservació del paisatge i dels ecosistemes... Què coses😏
El ha aprovat el projecte de llei d'ordenació del litoral, que facilitarà la planificació racional de les activitats de la costa per fer compatible la preservació del paisatge i dels ecosistemes amb el desenvolupament econòmic.

"Protesta de clients del càmping Blanc d’Eivissa de Blanes"... A l'ajuntament? Per què no li protesten a qui els ha llogat una parcel'la il'legal? 😏 aquí no es diu tot, crec. vía

Protesta de clients del càmping Blanc d’Eivissa de Blanes
El Punt Avui 2/11/2018

Critiquen que l’Ajuntament hagi ordenat el tancament de l’ampliació il·legal del càmping per a finals de mes

El càmping Bella Terra també té pendent el tancament d’una part ampliada Q.P.

Més d’un centenar de campistes del càmping Blanc d’Eivissa a Blanes tenen previst concentrar-se aquest matí davant l’ajuntament de la població per protestar per l’ordre de tancament de l’ampliació il·legal del càmping dictada per l’Ajuntament del municipi. El consistori va comunicar fa una setmana una ordre en què donava de termini fins al 21 de novembre als responsables del càmping Blanc d’Eivissa perquè tanquin l’ampliació de les instal·lacions feta il·legalment ja fa anys. A partir d’aquell dia, si no ho feien els propietaris, el mateix l’Ajuntament de Blanes podria executar forçosament el tancament d’aquest espai.

Més de 150 famílies que tenen les parcel·les llogades en aquesta part del càmping que ara es vol tancar han mostrat aquests darrers dies la seva preocupació. Segons explicava algun d’ells, com a clients, desconeixien la situació. De fet, alguns també haurien abonat ja la quota anual del lloguer de temporada de la parcel·la.

També el Bella Terra

El càmping Blanc d’Eivissa no és l’únic de la població que es veu afectat per les ampliacions il·legals. També hi ha el càmping Bella Terra, que està pendent encara del procés judicial.

D’altra banda, els dos càmpings també han de fer front a les sancions administratives que els ha imposat el consistori per haver dut a terme, fa més de dotze anys, les ampliacions sense l’autorització pertinent. Concretament, es tracta d’una multa d’1,5 milions d’euros per al càmping Bella Terra i una altra d’1,3 milions per al Blanc d’Eivissa.

A banda de les ordres de tancament decretades per l’Ajuntament, hi ha pendent que la Generalitat es pronunciï sobre si les ampliacions són legalitzables. De fet, en un ple municipal de principis d’any, el consistori va mostrar-se partidari que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) avalés les ampliacions il·legals.


Diari de Girona 1/11/2018

CiU volia que no es concedissin noves llicències per a sòls urbanitzables fins que la Generalitat presenti un nou Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner


L'equip de govern de Tossa de Mar (TU) va tombar, dilluns passat, la proposta de CiU d'establir una moratòria urbanística de noves llicències d'obres fins que la Generalitat revisi i presenti el nou Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner o una altre figura jurídica equivalent. Aquesta era una de les tres peticions fetes pels convergents i que es van debatre i votar en el ple extraordinari realitzat dilluns passat a petició d'aquest grup municipal.

La regidora de CiU, Àngela Cuatrecasas va defensar que la mesura afectaria a les noves llicències per a sòls urbanitzables que no han estat desenvolupats i per desclassificar aquells que la legislació ja no permet, amb pendents superiors al 20%. «Tot el que demanem es que es doni temps a la Generalitat perquè faci la revisió del Pla Director Urbanístic a les comarques gironines i desclassifiqui sóls si ho considera necessari», va precisar Cuatrecasas.

Una petició, que el regidor d'urbanisme, Manu Mohedano, va entendre d'una altra manera. «Vostès proposen que no es concedeixi cap llicència urbanística a Tossa en els pròxims quatre anys. Han pensat en tots els col·lectius de Tossa els quals la seva feina depèn d'aquestes llicències?», va al·legar l'edil com a motiu del vot negatiu del TU. Una afirmació que Cuatrecasas va voler aclarir, assegurant que «la moratòria no és per a totes les llicències urbanístiques de Tossa de Mar».

En aquest sentit, a més, els convergents van carregar contra l'equip de govern recordant que fins ara «s'escudaven» en les indemnitzacions a pagar en cas d'aplicar-se moratòries. «Ara és la Generalitat qui agafa les regnes d'aquesta situació, i per tant, l'Ajuntament no haurà d'assumir aquest cost», va dir Cuatrecasas.

D'altra banda, l'oposició també proposava la revisió del Pla d'Ordenament Urbanístic del Municipi (POUM), una petició que l'equip de govern també va rebutjar.

«Aquest pla aprovat el 2015, contempla àmbits urbanitzables no desenvolupats d'un alt valor natural i paisatgístic, i alguns d'ells, com cala Morisca, ja estan en tràmit per a la seva urbanització imminent», va exposar Cuatrecasas en relació a la petició. Per la seva part, Mohedano va recordar que a l'Ajuntament de Tossa li «va costar deu anys» consensuar el POUM vigent aprovat el 2015 per unanimitat.

«Des de Tossa Unida hem estat clars des del principi. S'hi s'ha de canviar alguna cosa, es fan modificacions puntuals, ja que no estem per iniciar aventures que durin deu anys», va defensar l'edil d'urbanisme. Des de l'equip de govern també van subratllar que «no poden» donar suport a acords que «no condueixen ni a millora de qualitat de vida dels veïns ni a la preservació del nostre territori».

Unes afirmacions a les quals la regidora de CiU va respondre que un mes després d'aprovar-se el pla d'ordenació urbanístic, el TU va demanar «vuit modificacions puntuals que podria equivaldre a una revisió de pla».

Reunió amb SOS Costa Brava

Finalment, i sobre la proposta de demanar al govern de la Generalitat que es reuneixi amb la plataforma SOS Costa Brava, l'equip de govern també hi va votar en contra, especificant, però, que l'Ajuntament no té competència per dir a la Generalitat amb qui s'ha de reunir. «No és un no a la plataforma. És un no a demanar aquesta reunió», va aclarir Mohedano, qui va avançar que des de l'equip de govern tenen previst reunir-se pròximament amb aquesta entitat per parlar de cala Morisca, cala Giverola o la Mar Menuda.

Les tres propostes van ser rebutjades amb set vots en contra (TU i la regidora no adscrita) i quatre a favor (CiU).


Bones , algú pot explicar de qui ha estat la idea de plantar palmeres a la platja de la Conca!!!??? (mireu el min 1:20-4:00 del vídeo). Gràcies... Postój w Malgrat de Mar & Papugi - szukamy nowego kempingu vía


Jose Lascurain Hace 22 horas
Cuando 2 señoras deciden montar una colonia de gatos en la última comunidad de trasduna del delta del Llobregat. Extinción de la curruca rabilarga y de la lagartija cenicienta. De verdad que es éste el legado del movimiento ecologista? Los animalistas són un factor de extinción!

En respuesta a  
¿Imaginas un astrólogo dirigiendo un Instituto de astronomía o la NASA? ¿O un homeópata dirigiendo un Colegio Oficial de Farmacéuticos o el Departamento de Sanidad? Pues aquí está el resultado de dejar en manos de animalistas la gestión del Territorio, Entidades y Departamentos😏


Vídeo...
Kim Arredondo Hace 5 horas
Localitzat niu de vespa asiatica al costat de casa meu, dins l urbanitzacio residencial parc d Maçanet de la selva. Esta ven actiu
0:01
1.092 reproducciones

Vídeo...
Kim Arredondo hace 5 horas
bona tarda! La vespa asiatica segueix molt activa, avui hem descobert un niu al costat de casa meu d Maçanet de la selva
0:05
686 reproducciones

En respuesta a   y a 
Els nius neutralitzats aquesta setmana ja tenien moltes futures reines preparant-se per la hivernació. Però encara no estaven preparades per abandonar el niu, els queden un parell de setmanes mínim. Un cop succeeix això ja no val la pena dedicar-hi recursos en l'eliminació.




En respuesta a 
No és climatologia. Un ciutadà anònim ha anat 1 parell d dies a fer amb 1 pala lo que cap administració s'ha dignat a fer durant els darrers mesos tot i les instruccions de tècnics i profesors universitaris. Queda molt per fer😏 D moment recuperats paleocanals i prats inundables.

Doncs gràcies, però em referia al desenvolupament dels arbres i plantes, si la climatologia no és favorable, la seva regeneració tampoc

Si la roureda continua drenada (i encara ho està a molts sectors) ja pot ploure un diluvi que no servirà de res. Van fer una visita fa poc per avaluar el seu estat i properament publicaran una nota denunciant inacció i proliferació d'al'lòctones per drenat, entre altres problemes

Recorda que no és un tema de roures brotant sinó d'un hàbitat amb estructura vegetal i hidrologia pròpia i única a Catalunya. De fet s'haurà de talar molt els propers anys per recuperar-la (sobretot excés de peus joves amb densitat elevada)

I si els roures no broten se'n va tot a Can pistraus

Que entenc el que em vols dir, és un procés que depèn de molts condicionants però precisament després d'aquestes pluges tan sols volia remarcar el fet climàtic.

En respuesta a 
Creu-me que aquest mai ha estat el problema. Es va dir des del primer dia però el regidor i l'alcalde van desinformar sempre... Tot i tenir l'altaveu dels mitjans (sobretot locals) no han dit mai la veritat i enganyen sistemàticament... Jo em fio més dels qui realment entenen.

Estaré atent a veure què diu l'informe que esmentes. Esperem que llavors no es passin i en comptes de deixar-la com estava pel seu procés natural, no es vulgui deixar una roureda idealitzada

T'ho enviaré. Recorda que sense ells avui ni hi hauria Roureda que protegir (el sector que no es va talar per denúncia a temps) ni que recuperar (el sector talat), i fa molts anys que l'estudien. Dubto molt que entenguin per "ideal" lo que ajuntament i població malinformada si fa

D'acord. A veure què diuen. No és per res però jo ho poso en dubte tot, crec que no s'ha d'acceptar res només perquè ho hagi dit qui ho hagi dit. El que no dubto és que ho faran sempre pensant en el més adequat.