dissabte, 21 de gener del 2017

Més vídeos de la gregalada d'avui 21/1/2017...

A afegir a les entrades anteriors...

Primeres precipitacions importants de l'any, i segon temporal de mar, a la Baixa Tordera 20-21/1/2017

El mar es menja el camí dels càmpings de Malgrat 21/1/2017 El Punt Avui, i altres...

... d'entre les moltes imatges que hi ha a les xarxes (accediu als enllaços per veure els vídeos)...

El temporal marítim causa destrosses a la zona de càmpings del Camí de la Pomareda. Protecció Civil manté alerta

Així ha quedat part del passeig marítim de de Mar pel temporal (📹 Jose Pina). La informació del temporal
Destrosses a Malgrat de Mar

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1516077855076960&set=a.614794668538621.1073741898.100000242791629&type=3

, gregalada de primera. Impressionant temporal de mar, amb onades que arriben als 4 metres. Vent va a més i fins ara màx. de 60 km/h

Temporal de mar a Alerta x mal estat de la mar Incidència R1 a sant pol x temporal




Sant Pol de Mar...

Ara el vídeo del Manel Tió. L'espigó de Sant Pol amb molta sorra.


Notícia: Cap incidència destacada a Blanes pel temporal marítim ...

Les noves dunes de la Platja de la Pomereda (Malgrat de Mar) també passen la seva segona prova de foc 21/1/2017


Novament les dunes de la platja de la Pomereda (Malgrat de Mar) passen la seva prova com el mes passat i resisteixen l'onatge d'aquest temporal de mar. La platja i el mar s'omplen de troncs i branques dels pins que l'onatge està triturant costa amunt...



Més al nord, davant Els Pins, el temporal continua castigant i triturant els pocs pins que queden i inundant les instal·lacions turístiques...


No hem d'oblidar que aquest temporal no és el principal responsable dels desperfectes que ara mateix es produeixen davant el Càmping Els Pins, sinó l'efecte embut produït per les esculleres i edificacions, sense el qual les onades no serien tan grans i erosives com es pot apreciar avui mateix a la desembocadura de la Tordera.

mínim 30 Roquerols (Ptyonoprogne rupestris) a Santa Susanna 21/1/2017 Antoni Abad. Font: ornitho.cat

mínim 30 Roquerols (Ptyonoprogne rupestris) observats per l'Antoni Abad avui a Santa Susanna.

Font: www.ornitho.cat
Observador: Antoni Abad

Desembocadura de la Tordera 21/1/2017


 Aquest migdia en visita ràpida a la desembocadura de la Tordera... molt vent i mala mar, la llacuna i el tram final del riu s'ha omplert i no gaire ocells que avui eren molt difícils de veure. Com a més destacat...

6 Corbs marins grossos (Phalacrocorax carbo)
més de 200 Gavines vulgars (Chroicocephalus ridibundus)
unes 10 Gavines capnegres (Larus melanocephalus)
uns 20 Gavians argentats (Larus michahellis)

gairebé tots a l'interior del riu

mínim 3 Bernats pescaires (Ardea cinerea)
Ànecs collverds (Anas platyrhynchos)
2 Cabussets (Tachybaptus ruficollis)
Tudons (Columba palumbus)
Coloms roquers (Columba livia)
Cueretes blanques vulgars (Motacilla alba)
Pit-rojos (Erithacus rubecula)

... entre altres.

Avui per tot arreu Merles (Turdus merula) fent l'agost (menjant cucs de terra sense parar) amb el terra totalment moll...


Al final del camí cap a la platja han desaparegut els cartells de l'espai natural i les onades comencen a trencar contra el terra del camí...


La barra de sorra ha tornat a retrocedir uns 5 metres (ocupant l'interior de la llacuna) a conseqüència del temporal i s'ha fet més ample...

El mar es menja el camí dels càmpings de Malgrat 21/1/2017 El Punt Avui, i altres...

Com no podia ser d'altre manera, el temporal de mar d'aquest dies torna, i tornarà, a ser notícia...

El mar es menja el camí dels càmpings de Malgrat
El Punt Avui 21/1/2017

El fort onatge engoleix la sorra, destrossa la vorera i fa caure un tram del vial més proper al delta

L'Ajuntament reclama una solució “urgent” a Costes

El tram del Camí de la Pomereda de Malgrat afectat per l'onatge, ahir a la tarda Foto: T.M.

TERESA MÁRQUEZ - MALGRAT DE MAR
El fort onatge dels darrers dies ha acabat de fer la feina. La platja de davant del càmping resort Els Pins de Malgrat de Mar ja no existeix i les onades han continuat avançant fins a menjar-se la tanca que separava la sorra del vial, fer trontollar els pals de la llum, destrossar la vorera i enfonsar l'asfalt del tram més proper a la platja del Camí de la Pomereda. Dijous la policia local ja va instal·lar tanques per impedir-hi l'accés del trànsit rodat i ahir, divendres, havia encintat tot el perímetre per evitar que hi poguessin passar els vianants.

L'anunci que el temporal de mar continuarà i pot, fins i tot, augmentar aquest cap de setmana manté en alerta l'Ajuntament, que no pot actuar de manera immediata per arreglar els desperfectes. El regidor d'Obra Pública i Platges de Malgrat, Òliver Sánchez (PSC), avança que la situació ha arribat a un punt de “no retorn” i reclama una actuació “ràpida i eficaç” per posar fi als episodis continus de regressió de la platja i d'amenaça per als càmpings en aquest tram del municipi. “Hem demanat una reunió urgent amb els responsables de Costes per la setmana vinent per pactar-ne les solucions i per deixar clar que no es pot esperar més”, comenta.

Poc transitat

El regidor explica que tan bon punt amaini el mal temps les màquines començaran a treballar per reparar les destrosses i tornar a garantir l'accés dels vehicles. “Tenim la sort que estem a l'hivern i a la zona de càmpings hi ha molt poca activitat, però agilitarem les obres perquè tot torni a ser a lloc al més aviat possible”, assenyala, i manté que no es recorda un episodi amb conseqüències tan greus en aquest indret.

El càmping resort Els Pins ha patit de ple els efectes del temporal i l'espai habilitat a peu de platja, a l'altre costat del carrer, ha rebut l'impacte de les onades, que han desfalcat una part de l'estructura que delimita la zona.

LA FRASE

Hem demanat una reunió urgent amb els responsables de Costes per pactar-ne les solucions
Òliver Sánchez (PSC)
REGIDOR DE PLATGES I URBANISME DE L'AJUNTAMENT DE MALGRAT


Elmalgratenc.com 21/1/2017


Durant tot aquest cap de setmana el vent i el temporal de mar es convertiran en els màxims protagonistes. A Malgrat de Mar la llevantada ja ha fet acte de presència i s’ha deixat sentir amb duresa. Sense anar més lluny, aquests darrers dies ha tornat a malmetre per enèsima vegada la zona dels càmpings pròxims al delta. Les fortes onades han inundat i destrossat part del vial. Un tram del camí asfaltat s’ha ensorrat. Dijous a la tarda, la policia va haver de restringir l’accés a l’avinguda de la Pomereda degut als danys que estava causant el temporal.

Al llarg dels pròxims dies es preveu onades de fins a 4 metres i ràfegues de vent que podrien superar els 70 quilòmetres per hora.


Ràdio Palafolls 20/1/2017

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta per fortes ventades al litoral acompanyades d’un intens temporal marítim que començarà avui i s’allargarà tot el cap de setmana. Segons el servei meteorològic del Consell Comarcal s’esperen fortes ventades que podrien arribar als 70 km/h i pot provocar incidències al litoral, al Maresme i la Selva, per la qual cosa demanen que s’extremi la prudència en els desplaçaments a peu i en vehicle.

S’esperen onades que podrien arribar fins als 4 metres a qualsevol punt del litoral i les ratxes de vent seran molt fortes, sobretot entre dissabte a la tarda i diumenge al migdia.

De moment, però, tant a Malgrat com a Blanes no hi cap restricció als carrers propers al passeig marítim, segons la policia local i no preveuen tallar-ne cap, si el temporal no empitjora.

Es recomana no acostar-se ni avui ni demà als passejos marítims, ja que es preveu mar brava, i respectar els accessos tancats.

El temporal arriba exactament un mes després que el vent i l’onatge provoqués destrosses i inundacions als passejos de Blanes, Malgrat i Pineda que es van omplir de sorra i van causar diverses afectacions tant a la via pública com als locals de primera línia de mar.

De fet, Pineda ja havia arreglat les destrosses i només li quedaven 200 metres del carril bici que volia que el seu cost l’afrontés l’Estat. Caldrà esperar si el temporal d’aquest cap de setmana és benvolent o també provoca destrosses a les ciutats costaneres.


Ràdio Palafolls 20/1/2017

L’onada de fred dels últims dies ha centrat l’actualitat de la setmana: l’Ajuntament s’ha abastit de sal per evitar incidents per les gelades, coordinats amb la Policia Local i Protecció Civil i s’ha disparat el preu de l’electricitat i les hortalisses.  Però a més, Palafolls ha registrat la temperatura més baixa de la comarca, segons les dades recollides pel servei de meteorologia del Consell Comarcal.

Els termòmetres del municipi han tocat fons i han arribat a registrar -4,5 graus la nit del dimecres. L’altre punt on s’han registrat les temperatures més fredes és al mirador d’Hortsavinyà amb 3,9 graus sota zero, seguit del Montnegre, amb -3,8  i Dosrius, -3,5ºC. Des d’aleshores les temperatures han pujat, ahir a Palafolls la mínima se situava a -1,3 ºC, 3 graus per sobre que el dia anterior. Es convertia en la segona més baixa darrera de Montnegre (-1,7). Joaquim Serra és el meteoròleg del Consell Comarcal.

No es registraven temperatures tant fredes des del febrer de fa 5 anys, al 2012, quan es va arribar fins als -5 graus.

Ver imagen en Twitter
Fredorada intensa pel que és el , especialment a la costa de la comarca...mireu les mínimes!!!!. @emergenciescat@ccmaresme 

Les temperatures pujaran, ja no hi haurà gelades. De fet, s’ha desactivat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) en fase d’alerta i s’ha activat la prealerta per fortes ventades que poden arribar als 70 km/h a l’Alt Maresme. Tot i les baixes temperatures registrades aquests dies, en el cas de la comarca, Serra manté que no es pot considerar onada de fred, ja que hauria d’haver durat uns 4 dies.

De fet, la mínima d’avui ha sigut de 6 graus positius, i la màxima fins ara de 7. La tendència serà que vagin a l’alça, però no es descarten precipitacions.

Primeres precipitacions importants de l'any, i segon temporal de mar, a la Baixa Tordera 20-21/1/2017


Ahir  al matí i migdia ja es recullien quantitats importants i encara avui continua plovent a tota la Baixa Tordera. Els registres totals d'ahir (sense sumar els d'avui, amb registres que ja superen els 5.0 mm)...

27.8 mm a Sant Celoni
23.8 mm a Breda
27.0 mm a Fogars de la Selva
32.1 mm a Tordera
23.0 mm a Palafolls
19.0 mm a Blanes
17.0 mm a Malgrat de Mar
19.0 mm - 6.4 mm a Pineda de Mar
21.0 mm a Calella
25.2 mm - 18.8 mm a Canet de Mar
15.5 mm a Arenys de Munt
19.0 mm a Arenys de Mar (Port)
32.2 mm a Hortsavinyà
22.8 mm al Montnegre
35.2 mm a Vallgorguina


I segon temporal de mar important d'aquest any...

El temporal marítim és i serà dur a tota la costa. Alçada mitjana de les onades de 4-4,5 metres i pics màxims superiors a 6 metres

molt dur al llarg del dia d'avui. Les onades podran arribar als 4/5m.. a la costa i als 6/7/8m o +.. mar endins. Molta !

Festival d´onades a la Roca Grossa de Calella ( Maresme )

🌊Temporal a ( 📹 Jaume Mos) Avís de màxim nivell


Cala Sa Forcanera es tenyeix de blanc amb la llevantada que ens afecta


Onades a Sa Palomera.Blanes. La força de la natura sempre m'admira.




Temporal marítim desde Pineda de Mar


Temporal ara a Sant Pol de Mar. Vídeo Venanci.