dissabte, 28 de febrer del 2009

Estany de Can Torrent (Tordera) 27/2/09. José Verdugo

Fotografies de José Verdugo...
.

Observacions de José Verdugo a l’estany de Can Torrent (Tordera) d’aquest divendres...

Polla d’aigua (Gallinula chloropus)
Esplugabous (Bubulcus ibis)
3 aligots comuns (Buteo buteo)
ànec collverd (Anas platyrhynchos)
faisà (Phasianus colchicus) femella
possible arpella vulgar (Circus aeruginosus)
... entre altres.
.
aligot comú (Buteo buteo)
fotografies de José Verdugo

Secans de Breda (Pagès de Dalt) 27/2/09. David Caballé

fotografia de David Caballé...
.

Observacions de David Caballé als secans de Breda (Pagès de Dalt) d’aquest divendres...

2 durbecs (Coccothraustes coccothraustes)
3 corbs (Corvus corax)
Alguna cornella (Corvus corone)
... entre altres.

Sobre la consulta popular sobre l'ARE de Tordera, 27/2/09...

ELS PARTITS POLÍTICS LOCALS EVIDENCIEN EN UN ACTE PÚBLIC LES SEVES DIFERÈNCIES SOBRE SI S’HA D’EXECUTAR L’ARE DE SANT PERE O NO EN UNA TERTÚLIA ORGANITZADA PER RÀDIO TORDERA.
Ràdio Tordera 27/2/09 (Vídeo)

TORDERA SOTMETRÀ DIUMENGE A CONSULTA POPULAR EL DESENVOLUPAMENT DE L’ ARE A SANT PERE.
Ràdio Tordera 27/2/09

L’Ajuntament de Tordera sotmetrà aquest diumenge a consulta popular el desenvolupament d’una Àrea Residencial Estratègica al veïnat de Sant Pere. En total es disposaran tres meses i l’horari serà de 10 del matí a 7 de la tarda. Les meses s’ubicaran al local de l’Associació de Veïns de Sant Pere, on votaran totes les persones que per les eleccions voten en aquesta mesa, al pavelló poliesportiu, per totes aquelles persones qui per eleccions voten al pavelló i a la bilbioteca, on hauran de votar totes les persones que per eleccions votaven a l’antiga escola Ignasi Iglésias, a l’antic parvulari del carrer d’Alcalde Vendrell i a l’IES Lluís Companys. A la consulta podran participar totes les persones, majors de 18 anys, que estiguin empadronades a Tordera. Per identificar-se en el moment del vot caldrà mostrar l’original del DNI, del carnet de conduir o del passaport. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia explica com es valoraran els resultats que s’obtinguin el diumenge.

Sigui quin sigui el resultat de la consulta, l’Ajuntament el traslladarà al Departament de Política Territorial i Obres Públiques per al seu coneixement i als efectes que consideri oportuns. En aquest sentit, el dimecres passat el el director d’actuacions urbanístiques concertades de l’Incasol de la generalitat, Ramon Forcada va dir a Tordera que la consulta popular, que es celebrarà aquest diumenge, no serà vinculant i que s’haurà de tenir en compte la participació que hi hagi en la votació, per decidir si es tira endavant o no.

Una Àrea residencial estratègica (ARE) és un nou instrument urbanístic promogut per la Generalitat de Catalunya, creat amb l’objectiu d’ampliar el sòl per a nous equipaments i per l’habitatge assequible (lliure i protegit).

Una ARE genera guanys patrimonials al municipi ja que n’obté el 15% d’aprofitament mig, en comptes del 10% que el municipi obtindria en qualsevol altra actuació urbanística. Aquesta ampliació a l’aprofitament mig permet la creació de nous espais comuns, per al lleure i per a equipaments. En el cas concret de Tordera permetria la construcció d’un Institut d’Ensenyament Secundari (d’acord amb el conveni que l’Ajuntament signa amb el Departament d´Educació en el qual s’acorda cedir aquests diners en favor de la construcció a curt termini del nou centre educatiu), un local social per als veïns i un gran parc per al lleure de 17.000 metres quadrats. Una ARE obliga que el 50% dels habitatges generats siguin protegits. En el cas de Tordera s’estipulen quatre classificacions d’habitatge protegit: des d´habitatges per a rendes mínimes, que coincidiran en preu i tipologia amb els habitatges que fa l’Obra Social de “la Caixa” fins a habitatges per a rendes mitjanes, que seran equivalents a les vivendes de preu concertat de la Generalitat (antic preu taxat). La resta serà d’habitatge serà de compra-venda lliure. El desenvolupament de l’ARE a Sant Pere també contempla la creació de zones específiques d’aparcament i locals comercials per a establiments de proximitat. Finalment, i de manera paral·lela a l’ARE, s’ha realitzat un estudi de viabilitat per millorar la mobilitat interna del veïnat. En aquest cas, el desenvolupament de l’ARE implicaria la creació d´un nou accés al barri, amb la conseqüent ampliació de l’actual parc de Sant Pere. La consulta popular tindrà lloc aquest diumenge, de 10 a 19 h, a les meses que s’ubicaran al local de l’Associació de Veïns de Sant Pere, a la bilbioteca i al pavelló poliesportiu municipal. Ràdio Tordera farà durant tot el diumenge un seguiment de la participació en la jornada i a partir de les 7 de la tarda, un programa especial per explicar els resultats i fer les valoracions.

ELS PARTITS POLÍTICS LOCALS EVIDENCIEN EN UN ACTE PÚBLIC LES SEVES DIFERÈNCIES SOBRE SI S’HA D’EXECUTAR L’ARE DE SANT PERE O NO. RÀDIO TORDERA VA ORGANITZAR AHIR UNA TERTULIA PER PARLAR SOBRE L’ACTUACIÓ URBANÍSTICA I LA CONSULTA POPULAR DEL PROPER DIUMENGE.
Ràdio Tordera 26/2/09

Ràdio Tordera va reunir ahir al vespre a totes les forces polítiques municipals per parlar sobre L’Àrea residencial estratègica de Sant Pere i la consulta popular d’aquest diumenge, 1 de març. Cal recordar que l’ARE que es proposa a Tordera implicarà el desenvolupament de 70.000 metres quadrats, situats a la zona nord del veïnat de Sant Pere. En aquest superfície s’hi projecte ubicar 370 habitatges, un 50% de protecció oficial, un institut d’ensenyament secundari, un local social per als veïns i un parc per al lleure de 17.000 metres quadrats. Durant l’acte d’ahir es va evidenciar les diverses postures que defensen els partits polítics locals. Mentre el govern municipal CiU i ERC defensa l’execució de l’ARE de Sant Pere, PSC i MAT mostren el seu rebuig a aquesta actuació urbanística. El regidor d’ERC, Bernat Costas va demanar el vot favorable a la consulta d’aquest diumenge, davant els elements positius que proposa l’ARE per a Tordera.

El membre del Moviment Alternatiu per Tordera, Martí Riera va expressar el seu rebuig a ampliar el sol urbanitzable al municipi i va demanar el NO a la consulta.

Per la seva banda, el regidor del PSC, Josep Romaguera va demanar la participació dels ciutadans a la consulta i que la proposta del seu grup és dir NO a l’ARE.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va reiterar que la proposta urbanista és bona per el veïnat de Sant Pere, i que ofereix habitatge protegit i equipaments per el veïnat.

A la part final de l’acte, l’acte donava l’oportunitat als oients de l’emissora i el públic assistent a la biblioteca municipal de poder formular les seves preguntes o comentaris respecte l’ ARE de Sant Pere. Recordar que diumenge, 1 de març es realitzarà la consulta popular amb la pregunta “Vols que es faci l’ARE a Sant Pere?”. Les meses s´ubicaran al local de l’Associació de Veïns de Sant Pere, on votaran totes les persones que per les eleccions voten en aquesta mesa, al pavelló poliesportiu, per totes aquelles persones qui per eleccions voten al pavelló i a la bilbioteca, on hauran de votar totes les persones que per eleccions votaven a l’antiga escola Ignasi Iglésias, a l’antic parvulari del carrer d’Alcalde Vendrell i a l’IES Lluís Companys. Les votacions es podran realitzar de 10 matí a 7 de la tarda.

Algunes notícies més per llegir 27/2/09...

Alumnes de Malgrat descobreixen els ratpenats de les mines de Can Palomeres
Ràdio Palafolls 27/2/09

Més d’un centenar d’alumnes han participat aquesta setmana en un taller per descobrir els ratpenats de les mines de can Palomeres en una activitat organitzada per l’Ajuntament de la vila

En total han participat al taller uns 115 alumnes de Secundària de l’IES Ramon Turró i les escoles Fonlladosa i Vedruna.

Les mines de Can Palomeres allotgen un dels principals refugis de ratpenats que es coneixen a Catalunya, i el taller de descoberta volia donar a coneixer els resultats dels estudis iniciats a mitjan dels anys 50 per Enric Balcells i que han estat continuats a partir dels 80 per l’equip d’Areambiental fins a l’actualitat, cosa que la converteix en la zona més observada i estudiada per la presència d’aquests animals.

A les mines s’hi ha observat 8 espècies de ratpenats diferents i s’han comprovat nombrosos desplaçaments estacionals, alguns d’ells transpirinencs.

El taller als estudiants l’ imparteix Jordi Serra-Cobo, biòleg de la Universitat de Barcelona i component d’Areambiental, entitat dedicada a la recerca.

L’activitat, que s’ha dividit en una part teòrica i una pràctica, inclouia diferents accions com aprendre els noms populars dels ratpenats, calcular el consum d’insectes que menja una colònia de ratpenats, elaborar un mapa amb els itineraris que recorren els ratpenats de can Palomeres i escoltar els crits dels ratpenats de les mines i veure’n sonogrames.


L’alcalde de PLF proposa desdoblar l’actual N2 des de Pineda i fins a PLF.
Ràdio Palafolls 27/2/09

Valentí Agustí creu que la N2 és molesta en els municipis per on la carretera passa pel centre de les poblacions, però que un cop la N2, passa de Pineda es podria desdoblar l’actual traçat i no haver de crear una nova via de 4 carrils com a carretera alternativa.

Fa anys que es parla d’eliminar la N2 com a carretera principal a la comarca creant un nou traçat que complementi l’autopista del Maresme, que continuaria sent de pagament.

El govern central va presentar en el seu dia diferents propostes per crear la via alternativa, i la majoria passaven per St Genís de PLF, una idea que l’Ajuntament en ple va refusar, tot demanan la gratuitat de l’Autopista.

Ara l’alcalde de PLF, Valentí Agustí explica que no té sentit crear una nova via de 4 sentits al nord de la comarca, perque en l’últim tram la N2 no té trama urbana i que seria millor desdoblar l’actual traçat a partir de Pineda.

Segons Agustí, la idea ja ha estat plantejada per diferents alcaldes de la zona, que segons sembla estarien disposats en aquesta idea, que estalviaria el fet de crear una nova carretera en aquests tram del Maresme.

Sobre la proposta majoritaria de l’Ajuntament de PLF, que demanava la gratuïtat de l’Autopista, el Conseller de política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal explicava fa uns dies a aquesta ràdio, que no hi ha cap govern capaç de poder comprar la concessió ni d’aquesta ni de cap autopista.

L’alcalde de PLF demana veure els números del que costaria fer una via alternativa i del que costaria la recuperació de l’autopista del Maresme, de la que Acesa en té la concessió, també del perllongament.

La via alternativa de la N2 al sud de la comarca té un traçat ja més definit. Es crearan 4 carrils al lateral de l’Autopista a mode de via ràpida. El traçat a la part nord encara està sent estudiada.

divendres, 27 de febrer del 2009

Martinet de nit (Nycticorax nycticorax) a l’estany de Cal Raba (Tordera) 27/2/09

Aquesta tarda a darrera hora hi havia un martinet de nit (Nycticorax nycticorax) a l’estany de Cal Raba (Tordera), primer sobre les branques d’un salze, i desprès sobrevolant l’estany fins que s’ha tornat a aturar per la zona del canyissar. Primera cita prenupcial de l’espècie.

També...

Cant d’unes 10 reinetes (Hyla meridionalis)
Abundants ja els rat-penats sobrevolant l’estany.

Becadell sord (Lymnocryptes minimus) a Les Llobateres (Sant Celoni) 26/2/09. David Caballé

Aquest dijous en David Caballé observa un becadell sord (Lymnocryptes minimus) aixecat de la riba de Les Llobateres (Sant Celoni).

També...

2 oques egípcies (Alopochen aegyptiaca)
2 corbs marins grossos (Phalacrocorax carbo)
2 gavians argentats (Larus michahellis)
... com a més destacat.

Picot garser petit (Dendrocopos minor) a la Riera de Pertegàs (Sant Celoni) 26/2/09. David Caballé

Aquest dijous en David Caballé escolta un picot garser petit (Dendrocopos minor) a una zona de bosc de ribera de la Riera de Pertegàs (Sant Celoni).

dijous, 26 de febrer del 2009

Xarxet comú (Anas crecca) a la desembocadura del riu Tordera 26/2/09

xarxet comú (Anas crecca), amb un ànec collverd (Anas platyrhynchos) a la primera fotografia.
.
Aquest matí a primera hora a la desembocadura del riu Tordera, com a novetat hi havia un xarxet comú (Anas crecca) mascle amb els ànecs collverds (Anas platyrhynchos).

Continua la fotja vulgar (Fulica atra), pas continu de corbs marins grossos (Phalacrocorax carbo) i emplomallats (Phalacrocorax aristotelis), un bernat pescaire (Ardea cinerea) i almenys 10 gavines capnegres (Larus melanocephalus) amb les vulgars (Larus ridibundus), com a més destacat.

Imatges de la desembocadura...

Algunes notícies més per llegir 26/2/09...

CiU de Pineda també vol una consulta popular sobre l’ARE de la població
Ràdio Palafolls 26/2/09

El grup municipal de CiU ha presentat una moció al ple d’avui de l’Ajuntament de Pineda per a iniciar un procés de participació ciutadana, a través de la consulta popular, per tal de decidir si l’ARE prevista en el municipi ha de tirar endavant.

La formació insta al govern municipal a iniciar una campanya informativa entre la ciutadania per explicar el projecte urbanístic en la seva totalitat, i alhora, informar i fer publicitat de la celebració d’una consulta popular per decidir el futur del projecte urbanístic i que el seu resultat sigui vinculant.

CiU explica que l’ARE que es preveu fer a Pineda modifica d’una forma exhaustiva i definitiva l’estructura urbanística i paisatgística de la població.

També CiU a Malgrat demanarà en el proper ple de la vila, d’aquesta propera setmana que es faci una consulta popular sobre l’ARE que la Generalitat vol construir també a Malgrat, i que preveu més de 500 habitatges, a la zona de l’escultor Clarà, dels quals més de la meitat seran de protecció oficial.

El que busquen aquestes formacions de Pineda i Malgrat és una jornada de consulta com la que aquests diumenge viurà Tordera, un altre municipi on la Generalitat preveu la construcció d’una d’aquestes Àrees Residencials Estratègiques, en aquests cas al veïnat de St. Pere. A Tordera, però la consulta popular no serà vinculant, tot i que l’Ajuntament ja ha assegurat que enviarà els resultats al govern català, per a que en prengui nota.

El viaducte de Maçanet-Sils ja està construït
Diari de Girona 26/2/09
.
Foto: Carles Colomer

té una longitud de 691 metreS, és la infraestructura més destacada del tram Maçanet-Sils de la línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa. Després dels treballs de construcció i formigonat de la llosa, els últims treballs consisteixen en l'execució de les instal·lacions complementàries, de forma prèvia a la realització de les proves de càrrega. El tram Maçanet-Sils de la Línia d'Alta Velocitat té una longitud de 5,7 quilòmetres i discorre pels termes municipals de Maçanet, Riudarenes i Sils. Un cop hagin acabat els treballs en el viaducte es realitzaran les proves de càrrega, tant estàtica com dinàmica.

dimecres, 25 de febrer del 2009

Primera serp de collaret (Natrix natrix) i sargantanes roqueres (Podarcis muralis), a l’estany de Cal Raba (Tordera) 25/2/09

Serp de collaret (Natrix natrix)
.
Aquesta tarda per la zona nord de l’estany de Cal Raba (Tordera)...

1 serp de collaret (Natrix natrix)
2 sargantanes roqueres (Podarcis muralis)
4 tortugues de tempes vermelles (Trachemys scripta elegans)
3 tortugues capbussant-se sense identificar.
>10 granotes verdes (Pelophylax perezi)

Algunes imatges del sector nord de l’estany i dels camps adjacents...
.

Secans de Breda (Pagès de dalt) 25/2/09. David Caballé

fotografies de David Caballé...
.

Observacions d’avui de David Caballé als secans de Breda, zona Pagès de dalt...

2 ànecs collverds (Anas platyrhynchos) a una bassa de rec
>20 tords comuns (Turdus philomelos)
>7 grives (Turdus viscivorus)
>10 tords ala-roig (Turdus iliacus)
Unes 20 cotolius (Lullula arborea), 13 en un estol i la resta fent cants territorials “aeris”
2 cornelles (Corvus corone)
1 corb (Corvus corax)
3 picot garser gros (Dendrocopos major)
Picot verd (Picus viridis)
>3 sit negres (Emberiza cia)
>30 gratapalles (Emberiza cirlus)
1 pardal de bardissa (Prunella modularis) escoltat
2 durbecs (Coccothraustes coccothraustes)
1 pica-soques blau (Sitta europaea)
Algun passerell comú (Carduelis cannabina)
Algun lluer (Carduelis spinus) escoltat
Algun reietó (Regulus regulus) escoltat
... entre altres.

estornell vulgar (Sturnus vulgaris)
fotografia de David Caballé

Sobre la consulta popular sobre l'ARE de Tordera, 25/2/09...

EL PARTIT POPULAR DE TORDERA ES POSICIONA PEL NO EN LA CONSULTA SOBRE L’ARE DE SANT PERE.
Ràdio Tordera 25/2/09

En una edició especial del butlletí online Infopoular el Partit Popular de Tordera, exposa els motius pels quals es posiciona pel NO en la consulta sobre l’ARE de Sant Pere del proper 1 de març. Els populars consideren que amb la construcció d’aquesta ARE, Tordera deixa passar una oportunitat econòmica més. La construcció de la mateixa, comportarà un excés de pisos buits, i no donarà dinamisme a la zona, contribuint a fer de Tordera un poble dormitori.

El PP de Tordera, considera que no es dota de prou zona comercial i d’equipaments, i per tant, no donarà suport a la construcció desmesurada i que no s’ajusta a les necessitats de Tordera que suposa l’ARE. Escoltem Xavier Martin.

El partit popular creu que des de l’Ajuntament no s’ha fet bé la feina, pressionant a la Generalitat per fer-hi una zona atractiva. A més, la Generalitat no té en compte les necessitats ni la voluntat de la població.

En la revista online, es desgranen més motius sobre el NO de la secció local del PP a l’ARE, que es resumeixen principalment, en una falta de capacitat i iniciativa de la Generalitat a fer una zona atractiva, en comptes de construir una zona de forma artificial que no respon als interessos de Tordera.

LA GENERALITAT RECORDA EN UN ACTE A TORDERA QUE LA CONSULTA POPULAR PER L’ARE A SANT PERE NO ÉS VINCULANT I QUE S’HAURÀ DE VALORAR LA PARTICIPACIÓ EN LA VOTACIÓ.
Ràdio Tordera 25/2/09

L’ajuntament de Tordera va organitzar ahir un acte informatiu sobre l’àrea residencial estratègica a Sant Pere. A la trobada, hi va participar el director d’actuacions urbanístiques concertades de l’Incasol de la generalitat, Ramon Forcada, que va exposar entre els assistents tota l’informació relativa a l’àrea residencial que es proposa fer a Tordera. L’escoltem en declaracions a Ràdio Tordera.

Ramon Forcada va recordar que la consulta popular, que es celebrarà diumenge 1 de març, no serà vinculant i que s’haurà de tenir en compte la participació en la votació, per decidir el futur de l’ARE de Sant Pere.

L’acte informatiu es va celebrar al local de l’associació de veïns de Sant Pere, davant una bona presència de públic.

D’altra Banda, avui Ràdio Tordera organitza avui una tertúlia oberta al públic per parlar sobre l’ARE de Sant Pere. L’acte consistirà en una exposició de 30 minuts per part dels partits polítics i ha continuació torn obert de preguntes per els oients de Ràdio Tordera i públic assistent. La tertúlia serà avui, a les 8 del vespre, a la biblioteca municipal i serà retransmesa en directe per la ràdio.

CONSULTA POPULAR, ARE A SANT PERE?
Grup Municipal CIU Tordera

Quan la Generalitat va plantejar la possibilitat que Tordera comptés amb una Àrea Residencial Estratègica, el govern municipal ho va considerar com un fet positiu i necessari per al municipi i sobretot, per al veïnat de Sant Pere. Entenem que la proposta que ens va fer la Generalitat permetia donar més possibilitats a aquest barri torderenc, ordenant-lo definitivament, dotant-lo de més espais verds i nous equipaments i donant sortida a la demanda de vivenda protegida que existeix al nostre municipi.

Davant el diàleg generat al voltant d'aquest assumpte, des del govern municipal ENS POSEM AL COSTAT DELS CIUTADANS, ESCOLTANT LA SEVA VEU, per això acceptem aquesta consulta i per tant, L'OPINIÓ DECIDIDA, FORMADA I OBJECTIVA DE LES TORDERENQUES I TORDERENCS.

Amb l'objectiu que conegueu els motius pels quals des del govern muncipal vam acceptar la proposta de la Generalitat i els considereu, a l'hora de participar en la consulta, podeu consultar el següent document:

http://www.ciu.cat/media/32028.pdf

Volem que els veïns de Tordera coneguin les propostes i decideixin lliurement, de cap manera demanem als ciutadans altres valoracions.

Afegit... Carta de l’alcalde que acompanya aquest butlletí repartit per les llars de Tordera però que no s’ha inclòs a aquest post...

Algunes notícies més per llegir 25/2/09...

Foment es compromet a desdoblar la via del tren entre Arenys de Mar i Blanes
Malgrat confidencial 25/2/09

Finalment, avui dimecres s’ha sabut en què s’invertiran els 4.000 milions d’euros anunciats pel Ministeri de Foment per millorar la xarxa ferroviària de Rodalies Renfe.

La intenció del Ministeri és la de desdoblar un total de 80 quilòmetres de la línia Barcelona-Vic: el tram entre Montcada Bifurcació i Vic i el tram entre Arenys de Mar i Blanes.

Si s’arriba a materialitzar el compromís del govern espanyol, la duplicació de les vies en aquests trams permetrà augmentar la freqüència de pas dels trens i reduir el temps d’espera a les estacions. Dues de les coses més demandades per part dels usuaris del servei.

vídeo relacionat aquí

Esquerra Calella s'oposa al desdoblament de l'actual línia de tren entre Arenys de Mar i Blanes
Diari Maresme 24/2/09

La secció local d'Esquerra Calella s'oposa al pla de Rodalies de Barcelona per al període 2008-2015, aprovat divendres passat pel Govern espanyol, i que preveu el desdoblament de la línia de tren entre Arenys de Mar i Blanes en la seva actual ubicació.

Impacte paisatgístic i urbanístic

Esquerra Calella ha manifestat en un comunicat que s'oposa a la construcció d'una nova via ferroviària paral·lela a l'actual, a la ciutat, en la seva mateixa ubicació. Per als republicans les inversions "urgents" que han de millorar la connexió ferroviària amb Girona, la capacitat dels trens i les freqüències amb Barcelona, així com el manteniment general de les infraestructures ferroviàries de la línia del Maresme, "han de venir de la mà d'un projecte que no provoqui un impacte paisatgístic i urbanístic irreversible per Calella, com succeiria si s'executés el desdoblament de la via seguint la ubicació que té actualment", afegeixen.

Soterrament o trasllat

Per aquest motiu, Esquerra demanarà al Govern espanyol, i concretament al Ministerio de Fomento, que estudiï la viabilitat de projectes alternatius com ara el soterrament de les vies entre Sant Pol i Blanes o bé el trasllat de la via que, en el cas de Calella, transcorre paral·lela al Passeig de Manel Puigvert.


Els veïns de Ciutat Jardí ja poden demanar connectar-se a la xarxa de clavegueram
Ràdio Palafolls 25/2/09

Després de mesos de construcció, l’Agència Catalana de l’Aigua, l’ACA, ha confirmat a aquesta emissora que la depuradora de St Genís i Ciutat Jardí, ja està finalitzada i que després del període de proves, per constatar el bon funcionament de la instal.lació, ara ja es pot sol.licitar la connexió a la xarxa de sanejament a Sorea, la gestora de les canonades, que ha de donar servei als veïns d’aquesta part del municipi.

El president de l’entitat de conservació de Ciutat Jardí, José Carmona, explica que ja hi ha veïns que han sol·licitat la connexió, dels quals alguns ja gaudeixen d’aquesta instal·lació.

La nova depuradora, que té un caràcter provisional i que ha estat finançada per l’ACA, ha entrat en funcionament a principis d’aquest mes de febrer i tractarà les aigües brutes de la urbanització i les evocarà a la riera de St. Genís que passa per Malgrat fins arribar al mar.

La construcció i posada en marxa de la depuradora ha enderrarit l’entrada en funcionament dels més de 20 km de noves clavegueres, que es van acabar a finals de l’any passat, però que paral·lelament es va haver de solucionar on anirien a parar les aigües brutes. Finalment, davant la impossibilitat de connectar la xarxa de Ciutat Jardí amb la xarxa de sanejament general, l’ACA es va comprometre a construir una depuradora provisional, situada prop de l’entrada a St. Genís, a peu de la N2.

Aquests proper diumenge, dia 1 de març, hi haurà assemblea de veïns al teatre municipal de PLF. A l’assemblea a banda de parlar-se de l’estat actual de la depuradora i les clavegueres, també es parlarà de les comptes de la urbanització, com explica el mateix Carmona.

En l’última assemblea els comptes de l’entitat de conservació no van ser aprovades per un estret marge de vots, en una més que agitada i tensa assemblea de veïns que va ratificar la junta actual. Després d’aquella assemblea hi ha hagut fins i tot demandes i denuncies a la urbanització, pel que es preveu que sigui de nou una tensa assemblea.

dimarts, 24 de febrer del 2009

Les tortugues de tempes vermelles (Trachemys scripta elegans) ja prenen el sol a l’estany de Cal Raba (Tordera) 24/2/09

tortugues de tempes vermelles (Trachemys scripta elegans)
prenent el sol...
.

Aquest migdia en visita llampec a l’estany de Cal Raba (Tordera) ja es podien veure a les tortugues de tempes vermelles (Trachemys scripta elegans) prenent el sol, vistes 12.

L’estany es troba totalment inundat i les tortugues es troben molt repartides per tots els racons.

Pel que fa a les tortugues autòctones (Mauremys leprosa i Emys orbicularis), totes dues presents també a l’estany, cap observació encara.

Aspecte que ofereix l’estany de Cal Raba...
.