dissabte, 27 d’agost del 2016

Què ha passat amb les mesures ambientals del 2011 a la C-32? 27/8/2016 Aturem C-32

Basses de decantació plenes de vegetació exòtica i ruderal, runes i deixalles. Ni rastre de lliris grocs, bogues o canyís plantat. Milers i milers d'arbres plantats als talussos morts per manca de manteniment. Accessos inútils oberts a l'interior d'espais naturals. Arbres típics de zones humides a llocs que ja no s'inunden per drenatges posteriors. Adquisició de terrenys per crear una zona humida que ja no existeix. Cap mena de manentiment o seguiment de les mesures...

L'any 2011 la Generalitat de Catalunya i l'empresa Abertis s'omplien la boca de correccions ambientals pel tram fins a Blanes de la C-32.

Aturem C-32 han revisat la situació l'any 2016...



Què ha passat amb les mesures ambientals del 2011 a la C-32?
Aturem C-32

Publicat el 27 ago. 2016

Aquest 2016 la Generalitat i Abertis pretenen engegar la construcció del ramal Blanes-Lloret-Tossa de la C-32. Això sí amb una comissió ambiental que hi aplicarà mesures correctores tan bones com al 2011.

Vergonya!

Arenys de Mar i Caldes d'Estrac estudien crear una platja per a gossos a la Musclera 27/8/2016 Ràdio Arenys

Arenys de Mar i Caldes d'Estrac estudien crear una platja per a gossos a la Musclera
Ràdio Arenys 27/8/2016
Per: Eduard Mas


L’Ajuntament d’Arenys ha iniciat converses amb l’executiu de Caldes d’Estrac perquè en una zona de la platja de la Musclera s’hi pugui accedir amb gossos, i banyar-se, a qualsevol hora del dia. L’alcaldessa Annabel Moreno considera que si els dos consistoris unifiquen esforços i comparteixen despeses, la iniciativa es podria posar en marxa l’estiu vinent.

I és que emportar-se el gos perquè gaudeixi d’una estona de sol i platja és una experiència que cada cop més els municipis del Maresme entenen com un servei a facilitar als usuaris. Molts pobles s’estan emmirallant amb Sant Pol, que aquesta setmana ja ha anunciat que mantindrà l’única platja de la comarca on, ara per ara, s’hi pot anar amb animals. La prova pilot que l’Ajuntament de Sant Pol va engegar al juny ha obtingut una gran resposta. Tot i l’oposició d’alguns veïns de les urbanitzacions més properes, la regidora de Medi Ambient de Sant Pol, Verònica Martí, afirma que s’ha demostrat que hi havia una demanda real. A la platja de les Banyeretes s’hi han posat cartells demanant als propietaris dels animals que facin un bon ús de l’espai. També hi ha papereres pels excrements i una dutxa pels animals. I es fan controls exhaustius. A Sant Pol, els caps de setmana d’aquest estiu poden passar fins a un centenar d’animals per la platja habilitada.

Vist l’èxit, Arenys i Caldetes estudien, traslladar l’experiència a la platja de la Musclera. En declaracions al Punt-Avui, Annabel Moreno recorda que al nostre municipi els gossos ja tenen un horari ampli per passejar per la sorra: de les vuit del vespre a les vuit del matí. De fet, estava previst que fos de les vuit del vespre a les set del matí,  però el govern municipal va accedir a principis de juliol a les peticions de molts arenyencs que demanaven poder tenir una hora més. Laia Martín, regidora de Medi Ambient, recorda que s’havia decidit aquest horari per compatibilitzar-ho amb la neteja que es duu a terme al matí. Després de les demandes, i de poder garantir que la platja quedaria neta igualment, finalment es va ampliar l’horari.

El regidor de Sanitat, Carles Sala, recorda que els amos dels gossos han de vetllar perquè els animals no causin molèsties a la resta de persones prenent mesures precaucions necessàries com ara portar-los lligats. A més, també es recorda la obligació de recollir els excrements tant de la sorra de la platja com del passeig, ja que si no se’ls pot sancionar entre 750 i 3.000 euros, seguint el que estableix la normativa de l’ordenança municipal de tinença d’animals domèstics. La temporada d’estiu d’accés a les platges pels animals a Arenys de Mar durarà fins al 16 de setembre.

Algunes notícies per llegir 26-27/8/2016...

Gossos de sol i platja
El Punt Avui 27/8/2016

Sant Pol mantindrà l'única platja del Maresme on fins ara es pot anar amb animals i lloa l'encert del servei

Negocia amb la Generalitat si l'haurà de traslladar per la proximitat amb l'espai on dormen ocells protegits


TERESA MÁRQUEZ - SANT POL DE MAR
Sant Pol de Mar mantindrà l'experiència de destinar una part del litoral a permetre l'ús mixt de la platja a persones i gossos durant l'estiu. La prova pilot que va engegar el juny passat ha obtingut una gran resposta, sobretot perquè només Barcelona ciutat s'ha afegit a la iniciativa a tota la demarcació. Tot i acumular rebuig en especial dels veïns de les urbanitzacions properes, que s'han queixat tant de forma oficial com a través de les xarxes socials, i en espera de fer una valoració més acurada a final de temporada, la decisió és ferma. “Estem molt contents amb la rebuda, perquè s'ha demostrat que hi havia una demanda real a la qual s'ha pogut donar resposta”, assenyala la regidora de Medi Ambient, Verònica Martí (Junts). Al lloc triat, la cala que forma la platja de les Banyeretes, s'hi han posat cartells en què es convida els propietaris dels animals que facin un bon ús de l'espai i evitin els problemes de convivència. També s'hi han instal·lat papereres, s'ha habilitat una dutxa i, segons la regidora, hi ha un control exhaustiu de la neteja de la zona, “que manté uns nivells excel·lents pel que fa a la qualitat de l'aigua i s'hi analitza regularment la sorra”. Verònica Martí admet que en aquest període hi ha hagut algun cas aïllat de banyistes amb gossos de raça perillosa que no complien la normativa de dur l'animal lligat, però insisteix que la policia local “actua quan ho ha de fer” i que en aquests mesos no tenen constància de cap episodi greu de baralles entre els gossos. Segons els càlculs de Martí, en especial els caps de setmana poden passar fins a un centenar d'animals per la platja. “Ens felicitem de la bona sintonia que s'ha creat entre els banyistes, que esperem que es mantingui”, destaca la responsable de Medi Ambient.

Pendents del lloc

L'alcaldessa, Montserrat Garrido (CDC), va avançar que l'Ajuntament estava pendent de resoldre amb la Generalitat la ubicació definitiva de la platja amb gossos. El fet que a les Banyeretes i altres espais propers hi hagi des de fa anys un bon nombre de corbs marins emplomallats que hi passen la nit dificulta la convivència amb els gossos perquè els podrien atacar. “No tenim constància de cap incident i curiosament aquest primer estiu amb la prova pilot de la platja s'han comptabilitzat més exemplars de corbs marins”, assenyala.

En tot cas, l'alcaldessa comenta que ja s'han pres mesures a favor de la protecció dels animals limitant la platja i, en conseqüència, l'accés dels gossos i deixant uns 70 metres de distància amb les roques dels corbs marins. “També es van instal·lar cartells en què es prohibia la pesca, perquè bona part de la mortalitat d'aquestes aus la provoquen els hams que s'empassen”, comenta l'alcaldessa.

Un fenomen que crida l'atenció d'altres municipis

Emportar-se el gos perquè gaudeixi d'una estona de sol i platja és una experiència que cada cop més els municipis entenen com un servei que poden donar. El gran nombre de persones que tenen al seu càrrec un animal de companyia afavoreix que altres ajuntaments de la comarca s'emmirallin en la iniciativa de Sant Pol i busquin la manera d'adaptar-la al seu territori. Un dels casos més avançats és el d'Arenys de Mar. La població és una de les que tenen un horari restringit a l'estiu d'accés de gossos a les platges i, per tant, estan prou conscienciats davant la demanda creixent d'un tram de platja on es pugui anar a banyar amb l'animal. L'alcaldessa, Annabel Moreno (ERC), explica que ja s'han iniciat les converses amb el poble veí de Caldes per tirar endavant una platja on es permeti l'accés amb gossos a la zona de la Musclera, que limita amb les dues poblacions. “Creiem que si unifiquéssim esforços i poguéssim compartir despeses, podríem posar-la en marxa l'estiu de l'any vinent”, comenta Moreno, que recorda que de moment els animals ja tenen un horari força ampli per passejar per la sorra: de vuit del vespre a vuit del matí. El Masnou també ha mostrat interès a poder disposar d'un espai al seu litoral on no estiguin prohibits els gossos. L'alcalde, Jaume Oliveras (ERC), preveu poder fer una prova pilot a final de temporada per comprovar quin nivell de resposta té. “Hem d'acabar de triar el tram de platja però pensem que a l'altura de Can Teixidor és un espai prou adequat”, manté. En cas que l'experiència es vulgui posar en marxa a l'estiu, Oliveras recorda que s'hauran de modificar tant el pla d'usos de la platja com l'ordenança municipal per adaptar-los a la nova realitat.


Es compleixen deu anys de la fatídica rierada que es va emportar una quarantena de cotxes
Ràdio Calella 27/8/2016



Una forta tempesta d’estiu, una nit de divendres d’agost, va trasbalsar Calella ara fa deu anys. Va començar quan passaven deu minuts de les nou del vespre del 25 d’agost del 2006 i en només 20 minuts va descarregar 37 litres per metre quadrat. La imatge que ha quedat pel record és la d’una important rierada que es va emportar tot el que es va trobar pel davant. El sinistre va afectar a la quarantena de cotxes que llavors hi havia estacionat. L’ex alcalde Josep Basart, batlle de la ciutat en aquell moment, ha compartit amb Ràdio Calella TV els seus records d’aquella nit, assegurant que es van passar molts nervis fins que es va confirmar que no hi havia cap víctima. També ha admès que mai s’ha acabat de saber quin error de coordinació va fer que l’avís del Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) arribés a les autoritats i cossos d’emergència locals quan ja no hi havia temps material per evitar els danys.


El missatge alertant d’una forta tempesta va emetre’s a les 20.35h, però va arribar a Calella a través del Servei Meteorològic del Consell Comarcal del Maresme quan faltaven tres minuts per les nou del vespre. L’aiguat va caure tretze minuts després, sense marge perquè la Policia Local alliberés de cotxes la Riera Capaspre.


“És difícil saber què va fallar exactament, però el cert és que alguna cosa va fallar”, ha assegurat Josep Basart, qui era l’alcalde de Calella en aquella època. “Era el Consell Comarcal a través del SMC qui avisava a les policies locals de la comarca de qualsevol circumstància meteorològica que podia suposar algun risc i, per motius que mai he sabut, hi va haver un problema amb la transmissió que va fer que no arribés ràpidament”, ha recordat.


L’ex alcalde ha explicat en una entrevista a Ràdio Calella TV com és que hi havia cotxes aparcats a la llera quan, a priori, no s’hi podia accedir. “Aquella setmana estava tancada però algú va obrir la cadena permetent que els cotxes entréssin, i això no va ajudar”, ha admès.


La rierada va arrossegar la quarantena de cotxes que hi havia estacionats a aquella hora a la riera, pràcticament tots de visitants que havien vingut a passar el dia a Calella, o s’estaven aquí de vacances. Basart recorda que es van viure uns primers minuts amb molta angoixa fins que es va poder descartar que hi haguéssin víctimes. “El protocol va ser en un primer moment avisar perquè es retiréssin els cotxes i, un cop la rierada va ser efectiva, prohibir que hi entrés ningú amb la intenció de treuere’l. El següent pas, quan els cotxes van quedar taponats, va ser tornar a comprovar que no hi hagués ningú a l’interior perquè durant una bona estona vam tenir-ne la sospita”, ha reconegut l’ex alcalde.


L’ex alcalde ha reconegut l’actuació dels membres de la Policia Local i d’altres cossos de seguretat i d’emergències, que van donar una resposta eficaç i efectiva a una situació del tot extraordinària i inesperada. Les primeres hores van dedicar-se a controlar la situació i fixar les actuacions per retirar els vehicles que havien fet tap a la riera. La normalitat va trigar a restablir-se. Tres dies després encara s’estaven rescatant vehicles que havien anat a parar a mar amb l’ajuda d’helicòpters. “Com a anècdota, fins i tot es van treure cotxes que feia anys que estaven al fons del mar, que no eren del moment sinó que hi havien arribat d’altres rierades i que no s’havien pogut recuperar per les circusmtàncies que fossin”, ha revelat Basart.


L’Ajuntament de Calella va posar-se a disposició dels propietaris dels vehicles sinistrats a l’hora de gestionar-ho amb les asseguradores.

Es dóna el cas que la rierada va produir-se poques setmanes després que l’Ajuntament de Calella aprovés el projecte per cobrir la riera Capaspre. Axiò implicaria que els cotxes ja no hi poguéssin circular i, ni molt menys, estacionar. El projecte inicial del juliol del 2006 només contemplava el cobriment de la llera amb una llosa de formigó, deixant en l’aire el posterior tractament superficial i la integració urbanística de l’obra; així com el seu finançament.


Els fons de la Generalitat de Catalunya i de l’Estat asseguraven que es podia sufragar la primera part, i la posterior convocatòria del Pla Zapatero del llavors president espanyol, l’any 2009, va obrir la porta a encarar les dues actuacions de forma simultània. El cobriment i la urbanització de la Riera Capaspre va tenir un cost 0 per l’Ajuntament de Calella. Un diumenge 27 de desembre del 2009 es tallava la cinta de l’obra. Un matí fred, però assolellat.


Amb el pas dels temps, s’ha constatat que el projecte ha atorgat una nova centralitat a la ciutat, especialment a l’estiu. La riera, ara transitable tant per cotxes com per a vianants, és una de les zones més concorregudes de la ciutat i al seu voltant s’ha reacivat l’economia. El que abans era una barrera grisa de formigó, ara és una avinguda rodejada de bars i restaurants que hi donen vida.


Santa Susanna estrena el primer pàrquing per a busos a la zona hotelera
El Punt Avui 26/8/2016

Ocupa un solar de 17.000 m² al Torrentó de Can Gelat i té capacitat per a cent vehicles

L'Ajuntament permet l'activitat fins al novembre com a prova pilot


TERESA MÁRQUEZ - SANTA SUSANNA
Santa Susanna va estrenar fa poc més d'un mes el primer espai habilitat com a aparcament d'autobusos a la zona hotelera que encara s'ha de desenvolupar urbanísticament. L'espai, situat en el Torrentó de Can Gelat, mesura 17.000 m², és de propietat privada i el gestiona l'empresa Autocars Calella amb un permís municipal que s'allargarà inicialment fins al 30 de novembre. Es tracta d'una prova pilot que, segons l'alcalde, Joan Campolier (AiS), respon a la necessitat de posar ordre en l'aparcament d'aquests vehicles durant l'estiu i, al mateix temps, “garantir-los la seguretat i la tranquil·litat que dóna un espai tancat i vigilat les 24 hores del dia”. El consistori ha anat informant tant als hotelers com als operadors turístics de l'obertura de l'aparcament.

El gerent de l'empresa Autocars Calella, Josep Onna, explica que la iniciativa està obtenint una resposta positiva per part del sector. “Arreu d'Europa es funciona amb aquests aparcaments, que eviten els problemes de mobilitat en els municipis turístics i garanteixen un lloc adequat a aquests vehicles.” Onna precisa que en aquests terrenys hi caben un centenar d'autocars i que “només es permet l'aparcament i no es dóna cap altre servei complementari”. El preu per dia és de 15 euros més IVA.

L'aparcament ocupa una parcel·la que en el futur desenvolupament turístic de la zona està destinada a la construcció d'una estació d'autobusos que la mateixa empresa està interessada a tirar endavant.

LA FRASE

Arreu d'Europa es funciona amb aquests aparcaments, que garanteixen un lloc adequat als autocars
Josep Onna
GERENT D'AUTOCARS CALELLA

LA XIFRA

100 autocars
és la capacitat aproximada del primer aparcament que funciona a Santa Susanna.


Estudien l’expansió dels càmpings de Malgrat de Mar
Ràdio Palafolls 26/8/2016


El consistori malgratenc està estudiant la possibilitat de permetre als càmpings de Malgrat de Mar la seva expansió en zona agrícola. Els amos d’aquests negocis han lliurat recentment a l’ajuntament un projecte on es contempla la seva ampliació cap a l’interior, en concret pel Pla de Grau. El projecte preveu la creació d’un vial que uniria l’avinguda de la Pomereda i el delta del riu La Tordera. L’ampliació permetria, segons els càmpings, millorar l’oferta de serveis als campistes.

La demanda dels propietaris dels càmpings, una desena, respon a la voluntat de recuperar els terrenys a tocar del litoral que, alguns d’ells, han anat perdent amb el pas del temps.

Des de l’ajuntament de Malgrat de Mar s’ha manifestat que, per tirar endavant la proposta, els càmpings s’haurien de fer càrrec del cost econòmic total que suposaria desenvolupar el projecte. També se’ls reclama, entre d’altres, diverses millores a la zona relacionades amb els serveis bàsics com l’aigua.

Abans d’aprovar-se el projecte, però, el consistori hauria de modificar el pla d’usos de la zona. El mateix consistori afirma que en cap cas significaria un canvi de qualificació dels terrenys, actualment agrícoles.


LA FESTA DEL CEL ES FARÀ A SANTA SUSANNA EL 2017
TELENOTÍCIES COMARQUES TV3 24/8/2016

LA FESTA DEL CEL ES FARÀ A SANTA SUSANNA EL 2017 -

1era Cotxa fumada (Phoenicurus ochruros) postnupcial a Pineda de Mar 27/8/2016

Aquest matí hi havia 1 Cotxa fumada (Phoenicurus ochruros) tipus femella per les teulades de Poble Nou de Pineda de Mar, primera observació postnupcial a la zona.

divendres, 26 d’agost del 2016

164 Corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis) entre La Murtra i les Banyeretes (Sant Pol de Mar) 26/8/2016


Avui al migdia hi havia un mínim de 164 Corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis) repartits per les roques entre les platges de La Murtra i Les Banyeretes (Sant Pol de Mar)...

Platja de Les Banyeretes (Sant Pol de Mar) 25/8/2016 Ricard Gutiérrez i Enric Badosa. Font: ornitho.cat

Observacions de Ricard Gutiérrez i Enric Badosa a la platja de Les Banyeretes (Sant Pol de Mar) aquest dijous 25/8/2016...

uns 85 Corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis)
unes 8 Xivitones (Actitis hypoleucos)
2 Gavines corses (Larus audouinii)
1 Gavina vulgar (Chroicocephalus ridibundus)

Font: www.ornitho.cat
Observadors: Ricard Gutiérrez i Enric Badosa

dijous, 25 d’agost del 2016

5 Cames llargues (Himantopus himantopus) volant costa avall a Pineda de Mar 25/8/2016

Aquest matí a primera hora han passat volant 5 Cames llargues (Himantopus himantopus) sobre el mar a pocs metres de la platja de Poble Nou de Pineda de Mar, direcció Calella.

dimecres, 24 d’agost del 2016

Algunes notícies per llegir 24/8/2016...

Primeres veus en contra que Santa Susanna faci la Festa al Cel l'any vinent
El Punt Avui 24/8/2016

ERC, a l'oposició, diu que el festival no s'adiu amb el model turístic local

Junts Fem Santa Susanna hi afegeix que representa una despesa innecessària


TERESA MÁRQUEZ - SANTA SUSANNA
Part de l'oposició de Santa Susanna ha començat a moure fitxa davant l'anunci fet fa poques setmanes que el municipi organitzarà el festival aeri de la Festa al Cel l'any vinent. Tant ERC com Junts Fem Santa Susanna-Entesa han fet públics comunicats oficials en què rebutgen de ple un esdeveniment que consideren allunyat del model turístic del municipi i es mostren molt crítics amb els beneficis que pot aportar. Les files republicanes posen l'accent en els mateixos arguments que en el seu moment ja es van fer sentir entre els detractors del festival a Mataró: econòmics, la presència de l'exèrcit i afectacions de tipus ecològic. “No considerem, entre altres coses, que es puguin aconseguir l'accés i la seguretat necessaris a Santa Susanna, ni que el retorn que pot aportar a la població sigui un valor afegit que compensi”, expliquen en l'escrit. La formació, a més, recorda que les condicions econòmiques per les quals passa l'Ajuntament no afavoreixen una despesa d'aquest tipus, que qualifiquen de “mal ús dels recursos municipals”.

De la seva banda, Junts Fem Santa Susanna apuja el to de la crítica. “Si aquests tipus d'actes superen la capacitat econòmica de ciutats com Mataró, Calella i Pineda, no cal dir el desastre que seria per a Santa Susanna, un poble petit en mans de polítics megalòmans”, diu el comunicat. El grup d'independents insisteix a responsabilitzar del deute de l'administració local “la nefasta i ruïnosa gestió econòmica de l'alcalde, Joan Campolier, i els seus regidors de torn” i reclama el desmantellament total de “l'entremat turístic privat Fundació Turística, que es nodreix de diners públics per organitzar aquest tipus d'actes”.

De moment no s'ha fet pública la data exacta amb què treballa el consistori, en què governa en minoria el grup d'AiS, per fer el festival aeri, però ja s'ha avançat que seria durant el mes de maig o la primera setmana d'octubre. Al començament o a la fi de la temporada turística.

LA FRASE

No considerem, entre altres coses, que es puguin aconseguir l'accés i la seguretat necessaris a Santa Susanna
ERC de Santa Susanna

LA FRASE

La Fundació Turística s'ha de desmantellar perquè es nodreix de diners públics per fer aquests tipus d'actes
Junts Fem Santa Susanna

Santa Susanna agafarà el relleu de la Festa al Cel el 2017
Capgròs 24/8/2016

Els organitzadors descarten trobar emplaçament per aquest any.

La Festa al Cel de 2015. Foto: Daniel Ferrer

Salva Fernàndez
La Festa al Cel seguirà al Maresme, concretament a Santa Susanna. L'organització de l'esdeveniment va anunciar que seria el municipi de la comarca el lloc on se celebraria el proper 2017 una nova edició de la festa que abans de vacances l'Ajuntament de Mataró va decidir cancel·lar per falta de patrocinis privats. En un primer es va especular amb la possibilitat que Calella acollís l'esdeveniment per aquest mateix any, però finalment al 2016 no hi haurà Festa al Cel.

Mataró va cancel·lar l'esdveniment previst per aquest setembre i no es farà fins l'any vinent per manca de dispositius de seguretat

Segons explica La Vanguardia, un dels motius pels quals no es podrà celebrar aquest any és que els Mossos d'Esquadra no podien garantir el desplegament d'efectius necessaris per garantir la seguretat de la festa.

Santa Susanna acollirà la Festa amb un pressupost que rondarà els 200.000 euros, menys de la meitat (500.000) del que li costava a Mataró, i ho farà retallant algunes partides com el lloguer de senyal de televisió o tallar la via del tren durant la festa.


CREMA UN CANYISSAR ENTRE MALGRAT DE MAR I EL BARRI SANT LLUÍS
elmalgretenc.com 24/8/2016


Aquest dimarts a la tarda, al voltant de dos quarts de cinc, s’ha declarat un incendi en una zona d’aproximadament una hectàrea de canyes i matolls entre Malgrat de Mar i el barri Sant Lluís de Palafolls. Alguns arbres també han resultat afectats.

El foc ha començat a la carretera BV-6001, entre la rotonda d’entrada al barri Sant Lluís i el Club de Tennis Malgrat, molt a prop de la benzinera. Diversos testimonis dels fets asseguren haver vist com, minuts abans de l’incendi, el conductor d’un vehicle que circulava per aquest tram de carretera llançava una cigarreta des de l’interior del seu cotxe. És per això, que aquesta circumstància s’apunta com la causa més probable de l’origen del foc.

Fins el lloc de l’incendi s’hi han desplaçat bombers de Malgrat de Mar, Pineda, Lloret i Mataró. També hi han intervingut helicòpters bombarders, així com agents forestals i de policia de Malgrat de Mar i Palafolls. Cal destacar també l’actuació de conductors i veïns de la zona presents en el moment dels fets.

Mentre s’han dut a terme les tasques per sufocar el foc s’ha tallat la circulació de vehicles.
En poc menys de mitja hora l’incendi s’ha donat per controlat. No s’ha hagut de lamentar danys personals.


Els pneumàtics d'Arenys, al síndic
El Punt Avui 24/8/2016

Rafael Ribó obre una investigació d'ofici

Retreu a les administracions que no s'hi hagi actuat en més de deu anys



ACN - ARENYS DE MAR
El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha obert una investigació d'ofici per l'acumulació de més de 5.000 pneumàtics en un terreny situat a la zona del Remei d'Arenys de Mar, a tocar del parc natural del Montnegre i el Corredor. Segons diu en un comunicat, l'abocament “pot representar un greu problema mediambiental”. Per aquest motiu, Ribó ha demanat informació a l'Ajuntament d'Arenys de Mar i al Departament de Territori i Sostenibilitat. També ha demanat al municipi que activi “de forma imperativa” els mecanismes necessaris per “garantir la protecció del medi ambient”. El síndic ha remarcat que, malgrat que aquest abocador fa més de deu anys que existeix, “no es coneixen actuacions ni de l'Ajuntament d'Arenys de Mar ni de l'Agència de Residus de Catalunya que hagin solucionat la situació i hagin restituït el medi ambient”. També ha alertat que “la pol·lució constant” que causa la degradació química dels pneumàtics, “la seva toxicitat elevada” i “l'alt risc d'incendi” existent generen “un greu problema mediambiental i una important situació de risc per a la seguretat de les persones i els béns”.

Com cada any, i és totalment natural, les Meduses ou ferrat (Cotylorhiza tuberculata) apareixen a la costa 23/8/2016

I és que encara hi ha qui pensa que la mar és una piscina municipal!!!... No! És un enorme ecosistema natural ple d'espècies animals i vegetals que fem servir de manera estacional.

L'aparició de meduses a totes les platges és totalment natural i previsible, any rere any, i la seva abundàcia o les dates depenen de molts factors climàtics, geogràfics, reproductors o tròfics.

Recordeu, som nosaltres qui estem de visita, no elles.

Hemos puesto la , hemos visto algunas Cotylorhiza tuberculata

En primer pla! "Cotylorhiza tuberculata" El born (o medusa) ou ferrat. Tan temut com inofensiu. Ara mateix a

I recupero un parell de tuits de fa dies...


https://twitter.com/guardiacivil/status/765878896856338432
Si tu plástico acaba en el mar algunos animales confundirán las bolsas con medusas, las comerán y morirán