dimarts, 25 de setembre del 2007

Futur Consell de la Conca de la Tordera. Reunió informativa 25/9/07

Ahir a la tarda es va realitzar la reunió informativa per la elaboració del procés participatiu del futur Consell de Conca de la Tordera a Santa Coloma de Farners.

Encara es pot assistir a la que es farà demà a Blanes (d'igual contingut), i recomano la assistència i participació a aquesta xerrada on s’explica el funcionament, calendari, objectius, experiències, ...

Us recomano abans d’anar que mireu, ni que sigui per sobre, la web del procés participatiu.

Visiteu aquesta web... http://www.acaparticipacio.cat/

Un cop dintre clickeu a “06.La Tordera” que trobareu a “Processos Participatius” “En Marxa” i accedireu a “Procés participatiu a la conca de La Tordera”.

Veureu una sèrie de preguntes a l’esquerra... “Què? Per què? Qui? Quan? Com?”, i clickant sobre elles podeu llegir una petita resposta a cada una de les preguntes sobre el Procés participatiu.

Sota aquestes preguntes clickeu sobre “Documents del procés” per tenir accés als documents, i clickant sobre ells s’obriran en format word ( l’enquesta/qüestionari de percepcions) o pdf (la resta de documents).

Abans d’omplir l’enquesta val la pena (i és recomanable) llegir primer el “Resum de la diagnosi de les problemàtiques a l’àmbit de participació de la Tordera” i veure el mapa de “Localització territorial de les problemàtiques ambientals i de garantia de recurs”.

Tot i això, i com a comentari personal, crec que hi ha una sèrie de mancances importants que no s’han tingut en compte en aquest resum (està desfasat, no s’inclouen zones humides o si es fa... no correspon la seva realitat, no es comenta enlloc la manca de rigor de les administracions en fer complir les normatives actuals, etc, etc, etc...), i recomano omplir l’enquesta seguint les observacions, valoracions i experiències pròpies sense caure en imitar la diagnosi (és un qüestionari de percepcions, no un examen).

Per accedir a l’enquesta clickeu sobre “Enquesta/qüestionari de percepcions” i s’obrirà el document word “Qüestionari de percepcions”. Tota l’informació, qüestionaris i documentació es dona a l’inici de l’acte, i durant l’acte et donen un temps per omplir aquest i altres qüestionaris. Tot i això, val la pena haver-se mirat la documentació per poder opinar sobre algunes de les seves mancances, per exemple.

També com a comentari personal, crec que algunes de les preguntes i respostes no permeten respondre de manera fàcil i eficaç algunes de les percepcions que es puguin tenir al respecte (el qüestionari és el mateix per a totes les conques, manquen algunes problemàtiques importants,...). Malgrat tot dona la possibilitat d’afegir a “altres” i es pot solucionar algunes de les mancances.

Durant l’acte s’obre un torn de preguntes... val la pena.

Per veure més notícies relacionades publicades a aquest blog... clickeu sobre l’etiqueta “Consell de Conca”.

Xavi.