divendres, 2 de novembre del 2007

Fagina (Martes foina) atropellada a Pineda de Mar 2/11/07


Una altre, aquest cop a l’entrada de l’autopista a Pineda de Mar - Calella, un degoteig continu.
.

Fagina (Martes foina) a Pineda de Mar.


I dic un altre perquè és un fet diari. Ara que tothom es posa d’acord en demanar més infrastructures (més asfalt per entendre’ns) perquè “diuen” que som deficitaris, i a l’espera de l’inici de les obres de la prolongació de la C-32 de Palafolls cap a Blanes i Lloret, el desdoblament de l’N-II, les “millores” a Palafolls i Malgrat dels accessos, entre altres (que ningú s’enganyi... és igual per on passin, s’escull entre molt dolent i encara més dolent) per poder continuar venent – i ficant a les carreteres – més i més cotxes, ... valdria la pena demanar que alguns dels que demanen calers per asfaltar, també els demanessin per impedir la matança a algunes planes agrícoles i valls dels nostres municipis perquè amb això no hi ha suficient...
.


NO SERVEIX DE RES, hi ha un munt de mesures aplicables i més efectives, i a disposició de totes les administracions i empreses encarregades d’executar les obres, però... es recordaran?

Potser caldria canviar el discurs... menys carreteres, però en condicions.

Uns pocs, molt pocs, exemples...

.

Conill (Oryctolagus cuniculus) a Blanes

Faisà femella (Phasianus colchicus) a l'N-II a Tordera
.

Erizó fosc (Erinaceus europaeus) a Palafolls
.

Guineu (Vulpes vulpes) entre Malgrat de Mar i Palafolls
.

Tallarol de casquet mascle (Sylvia atricapilla) al costat de l'AP-7 a Fogars de la Selva.
.


Qualsevol animal, qualsevol i sense excepcions, però sens dubte els que més pateixen l’asfalt són els rèptils i amfibis...

Serp d'aigua (Natrix maura) a la carretera del Vilar (Tordera-Blanes)
.
Serp blanca (Rhinechis scalaris) a l'interior de Tordera

Salamandra (Salamandra salamandra) a la recentment asfaltada carretera de Vallmanya (Tordera)
.

i gripau comú (Bufo bufo),...
.

... i granota verda (Pelophylax perezi),...


... i un interminable etc, etc, etc...

Malgrat el que puguin pensar alguns, no són invisibles i si us fixeu anant amb el cotxe a treballar, de vacances, a comprar,... hi ha de tot.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Es una vergonya, tens tota la raó, esten destrossan els nostre territori, país, el nostre mon i els dels demés sers vius que això és el pitjor. A França ja han fet un pacte en el que ja no és faran més autopistes. Tal i com tenim plantejat la movilitat crec que és un model esgotat i que tard o d'hora s'haurà de canviar. El pitjor és que possiblement sigui massa tard.